Slaget ved Romani -Battle of Romani

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Slaget ved Romani
En del af det mellemøstlige teater under Første Verdenskrig
8th Light Horse Romani.jpg
8. lette Hesteregiment ved Romani
Dato 3-5 august 1916
Beliggenhed
Øst for Suez-kanalen og nord for Ismailia
Sinai-halvøen, Egypten
Resultat Det britiske imperium sejr
krigsførende

britiske imperium

Det Osmanniske Rige Tyske Rige Østrig-Ungarn

Kommandører og ledere
Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland Archibald Murray Herbert Alexander Lawrence Harry Chauvel
Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland
Australien
Tyske Rige Friedrich Freiherr Kress von Kressenstein
involverede enheder
Anzac Mounted Divisions 1st Light Horse Brigade
2nd Light Horse Brigade
52nd (Lowland) Division
3. division
Pasha I
osmanniske kameler
Maskingeværbataljon
Styrke
14.000 16.000
Tilskadekomne og tab
1.130 9.200 inklusive 4.000 fanger

Slaget ved Romani var centralmagternes sidste landangreb på Suez-kanalen i begyndelsen af ​​Sinai- og Palæstina-kampagnen under Første Verdenskrig . Slaget blev udkæmpet mellem 3. og 5. august 1916 nær den egyptiske by Romani og stedet for det gamle PelusiumSinai-halvøen, 37 km øst for Suez-kanalen. Denne sejr af 52. (Lowland) Division og Anzac Mounted Division af den egyptiske ekspeditionsstyrke (EEF) over en fælles osmannisk og tysk styrke, som var marcheret over Sinai, markerede afslutningen på forsvaret af Suez-kanalens kampagne, også kendt som Offensiven zur Eroberung des Suezkanals og İkinci Kanal Harekâtı, som var begyndt den 26. januar 1915.

Denne sejr fra det britiske imperium sikrede Suez-kanalens sikkerhed mod jordangreb og afsluttede centralmagternes planer om at forstyrre trafikken gennem kanalen ved at få kontrol over de strategisk vigtige nordlige tilgange til den. Anzac Mounted Divisions forfølgelse, som sluttede ved Bir el Abd den 12. august, begyndte Sinai- og Palæstina-kampagnen. Derefter var Anzac Mounted Division støttet af den kerlige kamelbrigade i offensiven og forfulgte den tyske og osmanniske hær mange kilometer på tværs af Sinai-halvøen og vendte på en meget eftertrykkelig måde nederlaget ved Katia tre måneder tidligere.

Fra slutningen af ​​april 1916, efter at en tysk-ledet osmannisk styrke angreb britisk yomanry ved Katia, fordobledes det britiske imperiums styrker i regionen først fra en brigade til to og voksede derefter så hurtigt, som den udviklende infrastruktur kunne støtte dem. Byggeriet af jernbanen og en vandledning gjorde det snart muligt for en infanteridivision at slutte sig til de lette heste- og beredne riffelbrigader ved Romani. I løbet af sommerens varme blev der udført regelmæssige beredne patruljer og rekognoscering fra deres base ved Romani, mens infanteriet konstruerede en omfattende række af defensive skanser. Den 19. juli blev der rapporteret om fremrykningen af ​​en stor tysk, østrigsk og osmannisk styrke over det nordlige Sinai. Fra den 20. juli, indtil slaget begyndte, skiftedes den australske 1. og 2. Light Horse Brigade til at skubbe ud for at kæmpe mod den fremrykkende fjendtlige kolonne.

I løbet af natten mellem 3. og 4. august lancerede den fremrykkende styrke, inklusive den tyske Pasha I- formation og den osmanniske 3. infanteridivision, et angreb fra Katia på Romani. Fremadrettede tropper blev hurtigt beskæftiget med skærmen etableret af 1st Light Horse Brigade (Anzac Mounted Division). Under hårde kampe før daggry den 4. august blev de australske lette ryttere tvunget til langsomt at trække sig tilbage. Ved dagslys blev deres linje forstærket af den 2. lette hestebrigade, og omkring midten af ​​formiddagen sluttede den 5. beredne brigade og New Zealands beredne riffelbrigade sig til kampen. Sammen formåede disse fire brigader af Anzac Mounted Division at inddæmme og dirigere de beslutsomme tyske og osmanniske styrker ud i dybt sand. Her kom de inden for rækkevidde af den stærkt forankrede 52. (Lowland) Division, der forsvarede Romani og jernbanen. Koordineret modstand fra alle disse EEF-formationer, det dybe sand, varmen og tørsten sejrede, og den tyske, østrigske og osmanniske fremrykning blev kontrolleret. Selvom den angribende styrke kæmpede stærkt for at bevare sine positioner næste morgen, var de ved aftenstid blevet skubbet tilbage til deres udgangspunkt ved Katia. Den tilbagetrædende styrke blev forfulgt af Anzac Mounted Division mellem 6. og 9. august, hvor de osmanniske og tyske styrker udkæmpede en række stærke bagtropsaktioner mod de fremrykkende australske lette heste, brigader yomanry og New Zealand beredne riffelbrigader. Forfølgelsen sluttede den 12. august, da den tyske og osmanniske styrke forlod deres base ved Bir el Abd og trak sig tilbage til El Arish .

Baggrund

Kort over den egyptiske Sinai-halvø (Bi'r ar Rummanah er romani og Al Qantjarah er Kantara).

I begyndelsen af ​​Første Verdenskrig havde det egyptiske politi, der kontrollerer Sinai-halvøen, trukket sig tilbage og efterladt området stort set ubeskyttet. I februar 1915 angreb en tysk og osmannisk styrke Suez-kanalen uden held. Mindre osmanniske og beduinske styrker, der opererede på tværs af Sinai, fortsatte med at true kanalen fra marts gennem Gallipoli-kampagnen indtil juni, hvor de praktisk talt ophørte indtil efteråret. I mellemtiden støttede det tyske og osmanniske imperium en opstand fra Senussi (en politisk-religiøs gruppe) på Egyptens vestlige grænse, som begyndte i november 1915.

I februar 1916 var der dog ingen synlige tegn på nogen usædvanlig militær aktivitet i selve Sinai, da briterne begyndte at bygge på den første 40 km lange strækning på 1,42 m standard. sporvidde jernbane og vandrørledning fra Kantara til Romani og Katia. Rekognosceringsfly fra Royal Flying Corps og vandflyvere fra Royal Naval Air Service fandt kun små, spredte osmanniske styrker i Sinai-regionen og ingen tegn på nogen større koncentration af tropper i det sydlige Palæstina.

I slutningen af ​​marts eller begyndelsen af ​​april voksede den britiske tilstedeværelse på Sinai; 16 miles (26 km) spor, inklusive sidespor, var blevet anlagt. Mellem 21. marts og 11. april blev vandkilderne ved Wady Um Muksheib, Moya Harab og Jifjafa langs den centrale Sinai-rute fra det sydlige Palæstina ødelagt. I 1915 var de blevet brugt af den centrale gruppe på omkring 6.000-7.000 osmanniske soldater, der bevægede sig over Sinai-ørkenen for at angribe Suez-kanalen ved Ismailia. Uden disse brønde og cisterner kunne den centrale rute ikke længere bruges af store styrker.

Den tyske general Friedrich Freiherr Kress von Kressensteins angrebsstyrke gengældte denne voksende britiske tilstedeværelse ved at angribe den vidt spredte 5. beredne brigade den 23. april – påskesøndag og også St. Georgs dag – da folket blev overrasket og overvældet ved Katia og Oghratina øst for Romani . Den beredne Yeomanry-brigade var blevet sendt for at bevogte vandrørledningen og jernbanen, da de blev forlænget ud over beskyttelsen af ​​Suez-kanalens forsvar ind i ørkenen mod Romani.

Som svar på dette angreb fordobledes det britiske imperiums tilstedeværelse i regionen. Den næste dag, New Zealand Mounted Rifles Brigade og 2nd Light Horse Brigade, som havde tjent afmonteret under Gallipoli-kampagnen, af den australske generalmajor Harry Chauvels Anzac Mounted Division genbesatte Katia-området uden modstand.

Optakt

Den 24. april – dagen efter Katia og Oghratina – blev Chauvel, chef for Anzac Mounted Division, placeret i kommandoen over alle de avancerede tropper: 2. Light Horse Brigade og New Zealand Mounted Rifles Brigader ved Romani og en infanteridivision; den 52. (Lavland) ved Dueidar. Infanteriet rykkede frem til Romani mellem 11. maj og 4. juni 1916.

At lægge jernbanesporet over Sinai-ørkenen.

Bygningen af ​​jernbanen og rørledningen var ikke blevet synderligt påvirket af kampene den 23. april, og den 29. april kørte fire tog om dagen regelmæssigt til jernbanehovedet, bemandet af jernbaneselskab nr. 276, og hovedlinjen til Romani blev åbnet den 19. maj. En anden normalsporet jernbanelinje fra Romani til Mahamdiyah ved Middelhavskysten blev færdiggjort den 9. juni. Forholdene på jorden var dog ekstreme; efter midten af ​​maj og især fra midten af ​​juni til slutningen af ​​juli varierede varmen i Sinai-ørkenen fra ekstrem til voldsom, hvor temperaturerne kunne forventes at være i området 123 °F (51 °C) i skyggen. Den frygtelige varme var ikke så slem som Khamsin- støvstormene, der blæser en gang hver 50. dag i mellem et par timer og flere dage; luften forvandles til en dis af flydende sandpartikler, der slynges rundt af en stærk, varm sydenvind.

Ingen større landoperationer blev udført i disse midsommermåneder, de osmanniske garnisoner på Sinai var spredt og uden for rækkevidde af de britiske styrker. Men konstant patruljering og rekognoscering blev udført fra Romani til Ogratina, til Bir el Abd og den 16. maj til Bir Bayud, 19 miles (31 km) sydøst for Romani, den 31. maj til Bir Salmana 22 miles (35 km) øst. nordøst for Romani af New Zealand Mounted Rifle Brigade, da de tilbagelagde 100 kilometer (62 mi) på 36 timer. Disse patruljer koncentrerede sig om et område af stor strategisk betydning for store militære formationer, der ønskede at bevæge sig over Sinai langs den nordlige rute. Her var vand frit tilgængeligt i et stort område af oaser, som strækker sig fra Dueidar, 15 miles (24 km) fra Kantara på Suez-kanalen, langs Darb es Sultani (den gamle karavanerute) til Salmana 84 km væk. .

Mellem 10. og 14. juni blev den sidste vandkilde på den centrale rute over Sinai-halvøen ødelagt af Mukhsheib-søjlen. Denne kolonne, bestående af ingeniører og enheder fra 3rd Light Horse Brigade, Bikaner Camel Corps og Egyptian Camel Transport Corps drænede 5.000.000 amerikanske gallons (19.000.000 l; 4.200.000 imp gal) vand fra bassiner og cisterner i Muledkh-havet i Wadi-havet cisternerne. Denne handling indsnævrede effektivt området, hvor osmanniske offensiver kunne forventes, til kyst- eller nordruten over Sinai-halvøen.

Medlemmer af Australian Flying Corps i 1916

Osmanniske fly angreb Suez-kanalen to gange i løbet af maj og kastede bomber på Port Said. Britiske fly bombede byen og flyvepladsen ved El Arish den 18. maj og 18. juni og bombede alle de osmanniske lejre på en front på 72 km parallelt med kanalen den 22. maj. I midten af ​​juni var den australske eskadron nr. 1, Australian Flying Corps, begyndt aktiv tjeneste, med "B" Flight ved Suez, der udførte rekognoscering. Den 9. juli blev "A" Flight stationeret ved Sherika i Øvre Egypten, med "C" Flight baseret på Kantara.

tysk og osmannisk styrke

I begyndelsen af ​​juli blev det anslået, at der var mindst 28.000 osmanniske tropper i Gaza - Beersheba - området i det sydlige Palæstina, og at lige før slaget begyndte ved Romani, var der 3.000 tropper ved Oghratina, ikke langt fra Katia, yderligere 6.000 ved den forreste base af Bir el Abd, øst for Oghratina, 2.000 til 3.000 ved Bir Bayud mod sydøst og yderligere 2.000 ved Bir el Mazar, omkring 68 km mod øst, ikke langt fra El Arish.

Romani og omegn, 1916
(Serbisk sø også kendt som Bardawil Lagoon)

Kress von Kressensteins fjerde armé bestod af 3. (anatolske) infanteridivisions tre regimenter, 31., 32. og 39. infanteriregimenter, i alt 16.000 mand, hvoraf 11.000 til 11.873 var ancillariske styrker, arabere; og et regiment af kamelkorpset. Skøn over deres våben spænder fra 3.293 til 12.000 rifler, 38 til 56 maskingeværer og to til fem luftværnssektioner ; de opstillede også fire tunge artilleri- og bjergkanonbatterier (30 artilleristykker) og Pasha I-formationen. Næsten 5.000 kameler og 1.750 heste fulgte med fremrykningen.

Pasha I-formationen med en rationsstyrke på omkring 16.000, bestod af mandskab og materiel til en maskingeværbataljon på otte kompagnier med fire kanoner hver med osmanniske førere, fem luftværnsgrupper, 60. bataljons tunge artilleri bestående af et batteri på to 100 mm kanoner, et batteri med fire 150 mm haubitser og to batterier af 210 mm haubitser (to kanoner i hvert batteri). Denne artilleribataljons officerer, underofficerer og "ledende tal" var tyske; resten var personel fra den osmanniske hær. Derudover inkluderede Pasha I også to skyttegravsmørtelkompagnier, den 300. flyveafdeling, den trådløse afdeling, tre jernbaneselskaber og to felthospitaler. Østrig leverede to bjerghaubitsbatterier med hver seks kanoner. Med undtagelse af de to 210 mm haubitser, skyttegravsmortererne og jernbanepersonalet deltog resten af ​​Pasha I i fremrykningen til Romani.

Den 300. flyveafdeling sørgede for en eskadron til luftrekognoscering og øgede antallet af fly til rådighed for at støtte fremrykningen over Sinai. Disse Pasha I-fly var hurtigere og mere effektive end de "håbløst udklassede" britiske fly og var i stand til at opretholde luftoverlegenhed over slagmarken.

Det er også muligt, at 27. divisions 81. regiment rykkede frem til Bir el Abd og deltog i forsvaret af dette sted.

Formålet med den tyske, østrigske og osmanniske fremrykning var at erobre Romani og derefter etablere en stærkt forankret position overfor Kantara, hvorfra deres tunge artilleri ville være inden for rækkevidde af Suez-kanalen. Den angribende styrke samledes i det sydlige Osmanniske Rige ved Shellal, nordvest for Beersheba, og rte til Sinai den 9. juli; de nåede Bir el Abd og Ogratina ti dage senere.

britiske styrker

General Sir Archibald Murray, chefen for det britiske imperiums styrker i Egypten, dannede den egyptiske ekspeditionsstyrke (EEF) i marts ved at sammenlægge styrken i Egypten, som havde beskyttet Egypten siden krigens begyndelse, med Middelhavsekspeditionsstyrken, som havde kæmpede ved Gallipoli . Denne nye styrkes rolle var både at forsvare det britiske protektorat i Egypten og at sørge for forstærkninger til vestfronten . Murray havde sit hovedkvarter i Kairo for bedre at kunne håndtere sine mange opgaver, selvom han var i Ismailia under slaget om Romani.

Med besættelsen af ​​Romani blev området en del af den nordlige eller nr. 3-sektor af Suez-kanalens forsvar, som oprindeligt strakte sig langs kanalen fra Ferdan til Port Said. Yderligere to sektorer grupperede forsvarsstyrkerne langs de centrale og sydlige dele af kanalen; Nr. 2, den centrale sektor, strakte sig sydpå fra Ferdan til hovedkvarteret i Ismailia og videre til Kabrit, hvor nr. 1 eller den sydlige sektor strakte sig fra Kabrit til Suez.

Ismailia Aerodrome med BE 2C tosæders fly uden for hangarerne

Murray anså det for meget usandsynligt, at et angreb ville finde sted andre steder end i den nordlige sektor og var derfor parat til at reducere tropperne i nr. 1 og 2 sektorer til et minimum. Han besluttede ikke at forstærke sine fire infanteribrigader, men at øge den tilgængelige ildkraft ved Romani ved at rykke op i de 160. og 161. maskingeværkompagnier i 53. (walisisk) og 54. (østanglianske) divisioner . Han beordrede også koncentrationen af ​​en lille mobil søjle bestående af den 11. Light Horse, City of London Yeomanry (mindre én eskadron hver) med 4., 6. og 9. kompagnier fra Imperial Camel Brigade i nr. 2 Sektor. Han beregnede, at hele den defensive styrke, inklusive den kameltransport, der var nødvendig for at gøre det muligt for infanteri i 42. (East Lancashire) division at rykke ind i ørkenen, ville være fuldt udstyret og kamelerne samlet inden den 3. august. Cirka 10.000 egyptiske kameltransportkorps kameler koncentrerede sig ved Romani før slaget. Britiske observatører i Middelhavet ud for Mahamdiyah kom i stilling til at beskyde den samlende osmanniske styrke, mens et pansertog ved Kantara var klar til at hjælpe forsvaret af højre flanke, og alle tilgængelige fly var i standby ved Ismailia, Kantara, Port Said og Romani.

Romani-området, da jernbanen nåede Canterbury Hill

Generalmajor HA Lawrence kommanderede No. 3 Section Canal Defences, og som en del af disse forsvar blev roma-stillingen kommanderet af Lawrence, som havde sit hovedkvarter i Kantara. Stationeret ved Kantara var infanteri i 42. division, en infanteribrigade fra 53. (walisisk) division med 36 kanoner og 3. lette hestebrigade, løsrevet fra Anzac Mounted Division. Lawrence flyttede to infanteribataljoner af 42. division fra sektionskanalforsvar nr. 2 til Kantara, og sendte infanteri i 158. (North Wales) Brigade af 53. (walisisk) division til Romani den 20. juli.

Indsættelserne den 3. august på og nær slagmarken var som følger:

 • ved Hill 70, 12 miles (19 km) sydvest fra Romani, New Zealand Mounted Rifles Brigade (minus Wellington Mounted Rifles Regiment, men med 2nd Light Horse Brigades 5. Light Horse Regiment, midlertidigt tilknyttet), kommanderet af Edward Chaytor, og den 5. beredne brigade, under direkte kommando af Lawrence, blev forenet på jernbanen af ​​infanteri i 126. (East Lancashire) Brigade (42. division). Sammen med 5th Light Horse Regiment, knyttet til New Zealand Mounted Rifles Brigade ved Dueidar, øst for Hill 70, skulle denne styrke stoppe eller forsinke von Kressensteins angreb, hvis han skulle forsøge at omgå Romani og rykke direkte mod Suez-kanalen,
 • ved Hill 40, lidt længere sydvest for Hill 70, var infanteri fra 125. (Lancashire Fusiliers) Brigade og 127. (Manchester) Brigade (42. Division) også på jernbanelinjen ved Gilban Station,
 • den mobile søjle var baseret i Sinai for enden af ​​El Ferdan-jernbanen, mens 3. Light Horse Brigade var ved Ballybunion, også i Sinai for enden af ​​Ballah-jernbanen.
 • Styrken ved Romani, der var ansvarlig for dens forsvar, da slaget begyndte, bestod af infanteri fra den britiske 52. (Lowland) Division, kommanderet af generalmajor WEB Smith, og Anzac Mounted Division kommanderet af Chauvel (minus 3. Lethestebrigade). 1. og 2. lette hestebrigader (minus 5. lette hesteregiment, men med New Zealand Mounted Rifles Brigades Wellington Mounted Rifle Regiment tilknyttet) blev kommanderet af henholdsvis oberstløjtnant JB H Meredith og JR Royston .

Udvikling af defensive positioner

Romani-forsvar ved mørkets frembrud den 3. august 1916

Infanteri fra 52. (Lowland) Division sluttede sig til de to beredne brigader ved Romani mellem 11. maj og 4. juni, da udviklingen af ​​jernbanen gjorde det muligt at transportere og forsyne et så stort antal soldater. Infanteriet indtog en defensiv position kendt som Wellington Ridge, over for et virvar af klitter. Området favoriserede forsvar; sandklitter, der strækker sig omkring 6 miles (9,7 km) inde i landet, dækkede et område på 30 square miles (78 km 2 ), inklusive, syd for Romani, den nordlige rute fra El Arish. På de sydlige og sydøstlige kanter førte en række klitter af flydende sand med smalle skrånende baner til et bordlandskab af dybt blødt sand.

Den 52. (Lowland) Division udviklede en stærk defensiv position ved Romani, som havde sin venstre flanke ved Middelhavet, her blev der bygget en række skanser, der løb sydpå fra Mahamdiyah langs linjen af ​​høje sandbakker omkring 7 miles (11 km) til en klit kendt som Katib Gannit 100 fod (30 m) høj. Denne linje af sandbakker, som var høje nok til at se Katia-oase fra, markerede den østlige kant af et område med meget blødt og skiftende sand, ud over hvilket var lavere klitter og hårdere sand, hvor bevægelse af både infanteri og beredne styrker var betydeligt lettere. Mellem kysten i den vestlige ende af Bardawil-lagunen og Katib Gannit (det vigtigste taktiske punkt på de østlige skråninger af romanihøjderne) konstruerede infanteriet en linje af 12 skanser omkring 750 yards (690 m) fra hinanden, med en anden serie af skanser, der dækker Romani-banegården og til højre for forsvarspositionen, der buede som en krog mod vest og derefter mod nord. Der blev bygget i alt 18 skanser, som, når de var fuldt garnisonerede, holdt fra 40 til 170 rifler hver, med Lewis-kanoner og et gennemsnit på to Vickers-maskingeværer tildelt hver position; de var godt forbundet på højre side af hver af positionerne, selvom der ikke var nogen tråd mellem skanserne. Denne forsvarslinje blev understøttet af artilleri.

Detalje af romani-kort, der viser forsvar

Truslen om et osmannisk angreb mod Suez-kanalen var blevet overvejet af Lawrence i samråd med hans divisionschefer, og et andet defensivt område blev udviklet for at imødekomme deres bekymringer. Deres planer tog højde for muligheden for, at en osmannisk hær ved Katia flyttede for at angribe Romani eller følge den gamle karavanerute for at angribe Hill 70 og Dueidar på vej til Suez-kanalen. Ethvert forsøg på at omgå Romani på højre flanke ville være åbent for angreb fra garnisonen, som kunne udsende infanteri og beredne tropper på den hårde jord i sletten mod sydvest. New Zealand Mounted Rifle Brigade var stationeret ved Hill 70 i slutningen af ​​juni og 5. Light Horse Regiment ved Dueidar for at forhindre en sådan osmannisk styrke i at nå Suez-kanalen.

Light Horse patruljerer før slaget

Lejr ved Hill 70 mellem Dueidar og Kantara med skyggefulde hestelinjer og pigtrådsforviklinger

Aktiv patruljering af beredne tropper fortsatte i hele perioden op til slaget, men i begyndelsen af ​​juli var der ingen indikationer på nogen forestående genoptagelse af fjendtlighederne. Den nærmeste osmanniske garnison på 2.000 mand var ved Bir el Mazar 68 km øst for Romani, og den 9. juli fandt en patrulje Bir Salmana ubesat. Den stærkt øgede luftaktivitet over Romani-området begyndte dog omkring 17. juli, da hurtigere og bedre klatrende tyske fly hurtigt etablerede overlegenhed over britiske fly. Men de kunne ikke forhindre britiske fly i at fortsætte med at rekognoscere landet mod øst, og den 19. juli opdagede et britisk fly, med brigadegeneral EWC Chaytor (kommandør for New Zealand Mounted Rifles Brigade) som observatør, en osmannisk styrke på omkring 2.500 ved Bir Bayud. En lidt mindre styrke blev opdaget ved Gameil, og en anden tilsvarende størrelse blev fundet ved Bir el Abd med omkring 6.000 kameler set ved lejrene eller bevæger sig mellem Bir el Abd og Bir Salmana. Næste morgen fandt man, at 3.000 mænd var forskanset ved Mageibra, med et forhåndsdepot for forsyninger og butikker i Bir el Abd. En lille styrke blev opdaget så langt fremme som oasen Oghratina, som den næste dag, den 21. juli, var vokset til 2.000 mand.

Den 20. juli demonstrerede 2nd Light Horse Brigade med to kanoner monteret på ped-rails fra Ayrshire Battery mod Oghratina, fangede flere fanger og begyndte en række patruljer, som sammen med 1. Light Horse Brigade fortsatte indtil aftenen. af kamp. Hver dag indtil den 3. august vekslede disse to brigader med at ride ud fra deres base ved Romani mod Katia omkring kl. 02:00 og bivuakkede indtil daggry, hvorefter de rykkede frem på en bred front, indtil tysk eller osmannisk ild blev fremkaldt. Hvis fjendens position var svag, pressede den lette hest frem, og hvis et modangreb begyndte, trak brigaden sig langsomt tilbage for derefter at vende tilbage til lejren ved Romani ved mørkets frembrud. Den følgende dag udførte den anden brigade lignende manøvrer i retning af Katia og de fremrykkende osmanniske kolonner, idet de samlede officerspatruljer op, som var blevet udeladt i løbet af natten for at overvåge fjendens bevægelser. I denne periode fandt et af mange sammenstød sted den 28. juli ved Hod Um Ugba, 8,0 km fra den britiske linje. To eskadroner af Wellington Mounted Rifle Regiment, kommanderet af oberstløjtnant W. Meldrum, lavede et bajonetangreb, støttet af flere maskingeværer og to 18-punds kanoner. De drev osmannerne fra Hod, efterlod 16 døde og tog otte fanger fra det osmanniske 31. infanteriregiment.

Let 18-pund med sandhjul (ped-rails). Suez-kanalforsvar 1916

Taktikken med kontinuerlig fremadrettet patruljering var så vellykket, at den fremrykkende styrkes hver eneste bevægelse var kendt af forsvarerne, men de lette ryttere var væsentligt i undertal og kunne ikke stoppe fremrykningen. Ved dagslys den 3. august havde den tyske, østrigske og osmanniske styrke besat Katia og var inden for slående afstand fra Romani, Dueidar, Hill 70 og Suez-kanalen. Deres linje løb nord-øst og sydvest fra Bardawil-lagunen til øst for Katia, med deres venstre flanke kastet godt fremad.

Planer

Det tyske og osmanniske mål var ikke at krydse kanalen, men at erobre Romani og etablere en stærkt forankret tung artilleriposition overfor Kantara, hvorfra man kunne bombardere skibsfarten på kanalen. Kress von Kressensteins plan for angrebet på Romani var at bombardere linjen af ​​defensive skanser med tungt artilleri og kun ansætte svage infanteriafdelinger mod dem, mens hans hovedstyrke indledte angreb mod højre og bagerst i romaernes stilling.

Romani-forsvar ved mørkets frembrud den 3. august 1916: detaljer om skanser nummereret 1 til 11 og 21 til 23

Forsvarerne forventede, at det tyske og osmanniske angreb ville være et angreb af indeslutning mod deres forberedte forsvarslinje og et fuldstændigt angreb til højre syd for Katib Gannit. De satte også pris på, at et sådant angreb ville afsløre den tyske og osmanniske venstre flanke. Murrays plan var for det første at forsinke angriberne og gøre det meget vanskeligt for dem at vinde terræn syd for Katib Gannit, og for det andet, først når den tyske og osmanniske styrke var totalt engageret, for derefter at desorganisere deres flankeangreb med et angreb fra sektionstropper kl. Hill 70 og Dueidar, med den 3. lette hestebrigade og den mobile søjle, der opererer mere bredt mod flanken og bagenden.

Chauvel havde valgt en position til forsvaret af Romani, som strakte sig 4 miles (6,4 km) mellem Katib Gannit og Hod el Enna, med en anden fald-back-position, der dækkede en række parallelle kløfter, der løber sydøst og nordvest, hvilket giver adgang til området med blødt sand på bagsiden af ​​romaernes forsvar. Der blev ikke opført synlige værker, men sammen med Chauvel undersøgte cheferne for de to lette hestebrigader, hvis opgave det skulle være at holde angriberne på denne grund, indtil flankeangrebet kunne begynde, området nøje.

Slag den 4. august

Lige før midnat den 3./4. august begyndte tre kolonner af den tyske Pasha I og den 4. osmanniske armé, bestående af omkring 8.000 mand, deres angreb på en forpostlinje holdt af 1. Lethestebrigade tre en halv time efter hjemkomsten af 2. Lethestebrigade fra deres faste dagtidspatrulje. Ud over de sædvanlige officerspatruljer udeladt natten over for at overvåge fjendens positioner, besluttede Chauvel at udelade hele 1. Light Horse Brigade for natten for at holde en forpostlinje på omkring 3 miles (4,8 km), der dækkede alle indgange til sandbakkeplateauet som udgjorde romaernes stilling og som ikke var beskyttet af infanteriposter. Et skud eller to affyret ude i ørkenen sydøst for deres position satte den lange piquetlinje af 1. og 2. lette hesteregiment (1. lette hestebrigade) i alarmberedskab omkring midnat, da 3. lette hesteregiment (1. lys ). Horse Brigade) blev kaldt op til frontlinjen. Den østrigske, tyske og osmanniske fremrykning standsede efter at have fundet kløfterne holdt af de lette ryttere, men omkring kl. 01:00 begyndte et pludseligt kraftigt skud langs hele fronten angrebet af de betydeligt overlegne osmanniske og tyske styrker, og kl. :00 var de mange steder avanceret til inden for 50 yards (46 m) fra den australske linje.

Stillinger fra 19. juli til 9. august. Britiske linjer i rødt og osmannisk rykker frem og angriber den 3. og 4. august i grønt

De osmanniske midter- og venstrekolonner blev dygtigt ført rundt om den åbne flanke af infanteriets skanser og videre mod lejren og jernbanen. Efter at månen var gået ned omkring 02:30, lavede tyskerne og osmannerne en bajonetladning på Mount Meredith. Selvom de var langt i undertal, kæmpede de lette ryttere en effektiv forsinkelsesaktion på tætteste hold, men blev tvunget til at afgive jorden langsomt og til sidst evakuere stillingen kl. 03:00. Uden gavn af månelys havde de lette ryttere skudt mod blinkene fra fjendens rifler, indtil de var tæt nok på til at bruge bajonetter. 1. Lethestebrigade blev til sidst tvunget tilbage; trækker sig langsomt tilbage, tropper dækker tropper med konstant præcis ild, afværger et generelt angreb med bajonetten til deres tilbagefaldsposition; en stor øst/vest sandklit kaldet Wellington Ridge i den sydlige kant af Romani-lejren. Under tilbagetrækningen til Wellington Ridge blev dækningseskadronerne til venstre i nærheden af ​​Katib Gannit også angrebet, ligesom eskadronen til højre, som blev taget i flanken og led betydeligt tab, men formåede at holde stand indtil stillingen i sin bagsiden var optaget. Ved 03:30-tiden var alle lette ryttere syd for Mount Meredith blevet tvunget tilbage til deres ført heste og havde haft held med at koble fra og falde tilbage til deres anden position. Kort efter var et osmannisk maskingevær ved at skyde ned på den lette hest fra Mount Meredith.

Chauvel havde påberåbt sig stabiliteten af ​​1. Lethestebrigade, som han havde kommanderet under Gallipoli-kampagnen, til at holde linjen mod meget overlegne tal i fire timer indtil daggry, hvor den generelle situation kunne vurderes. Dagslys afslørede svagheden hos de lette hesteforsvarere i deres anden position på Wellington Ridge, og at deres højre var omgivet af stærke tyske og osmanniske styrker. 04:30 blev 2nd Light Horse Brigade under kommando af oberst JR Royston beordret op af Chauvel fra Etmaler og gik i aktion foran Mount Royston for at støtte og forlænge 1. Light Horse Brigades højre flanke ved at rykke op i 6. og 7. lette hesteregimenter ind i frontlinjen. Tysk, østrigsk eller osmannisk artilleri åbnede nu ild mod infanteriets forsvar og lejre bagved; Splinter påførte nogle tab, men de høje eksplosive granater blev kvalt af det bløde sand. Det lykkedes angriberne at tvinge den lette hest væk fra Wellington Ridge, som placerede dem inden for 700 meter (2.300 fod) fra romanilejren. De var dog ikke i stand til at presse yderligere på, da de nu blev udsat for maskingevær- og riffelild fra det forskansede infanteri i 52. (Lowland) Division og beskydning fra hesteartilleriet, der understøttede de lette rytteres beslutsomme forsvar.

Efter at være blevet holdt syd for Romani, forsøgte den tyske og osmanniske styrke en yderligere udflankerende manøvre mod vest, og koncentrerede 2.000 tropper omkring Mount Royston, en anden sandklit, sydvest for Romani. Klokken 05:15 trængte det osmanniske 31. infanteriregiment frem; derefter svingede 32. og 39. infanteriregimenter rundt til venstre og ind i den britiske baglæns. Denne udflankerende bevægelse udviklede sig støt langs Mount Roystons skråninger og drejede til højre for 2nd Light Horse Brigade, hvis tredje regiment, Wellington Mounted Rifles, nu også var forpligtet til frontlinjen.

De to brigader af let hest fortsatte gradvist med at trække sig tilbage og drejede yderst til højre for infanteripositionen, som dækkede venstre flanke og bagside af Romani. De blev skubbet tilbage mellem Wellington Ridge og Mount Royston, omkring 2,25 miles (3,62 km) vest for førstnævnte; angriberne tvinger konstant deres højre flanke tilbage. Mellem 05.00 og 06.00 var de tvunget til også at trække sig langsomt tilbage fra denne højderyg, selvom 6. og 7. lette hesteregiment (2. lette hestebrigade) stadig holdt den vestlige kant. 06:15 blev Meredith beordret til at trække 1. Lethestebrigade tilbage bag linjen besat af 7. Lethesteregiment nord for Etmaler-lejren. 07:00 trak 6. og 7. Light Horse Regiment sig tilbage, eskadron for eskadron, fra resten af ​​Wellington Ridge. Omkring kl. 08.00 blev tysk, østrigsk og osmannisk ild fra toppen af ​​højderyggen rettet ind i lejren kun få hundrede meter væk, men Ayrshire- og Leicester-batterierne stoppede hurtigt dette artilleriangreb.

... deres pluk, streg og udholdenhed er over al beskrivelse. Jeg mener ikke kun australierne og newzealænderne, men også Horse Artillery Territorials... vi har kæmpet og vundet en stor kamp, ​​og mine mænd leverede en præstation, der er hinsides al fortilfælde, selvom det er slidt med at se og chikanere en fremrykning af fjenden dag og nat i fjorten dage ... Kampene tidligt om morgenen den 4. var det mærkeligste, jeg nogensinde har påtaget mig. Det var over bølgende sandklitter, og fjenden, der var i tusindvis, til fods, kunne se vores heste, før vi kunne se dem i det halve lys, og det var forfærdeligt svært at finde dækning for dem ... Vores tab har været store, af selvfølgelig, men absolut intet i forhold til, hvad der er opnået.

General Chauvels brev til sin hustru dateret 13. august

Det blev tydeligt, at den tyske og osmanniske højre kolonne, (31. infanteriregiment) forsøgte et frontalangreb på skanser, der blev holdt af infanteri i den 52. (Lavlands)division. Forsvarerne kunne holde fast, men blev i løbet af dagen udsat for voldsom artilleribeskydning. Frontalangreb begyndte med kraftig tysk eller østrigsk ild fra deres artilleri, som forsøgte at bryde infanteriets forsvarslinje. Omkring kl. 08.00 blev der foretaget angreb på Nummer 4 og 5-skanse, som begyndte med kraftig artilleriild, men angrebene brød fuldstændigt, da det 31. osmanniske infanteriregiment var inden for 150 yards (140 m) fra 4-skanset; efterfølgende forsøg var mindre vellykkede. Omkring kl. 10:00 kontaktede Chauvel brigadegeneral ES Girdwood, der kommanderede 156. infanteribrigade, og bad hans brigade midlertidigt aflaste de lette hestebrigader, indtil de havde vandet deres heste som forberedelse til et monteret modangreb. Girdwood nægtede, fordi hans brigade blev holdt i reserve for at støtte et påtænkt angreb mod øst af infanteri i 52. (Lowland) Division.

Den lette hest havde gradvist trukket sig tilbage, indtil omkring kl. 11:00 blev det vigtigste tyske og osmanniske angreb standset af velrettet ild fra Royal Horse Artillery-batterierne i Anzac Mounted Division og af let hestegevær og maskingeværild, hvortil den 52. (Lowland) Division bidrog med betydelig ildkraft. Angriberne så ud til at have udmattet sig selv, men de holdt stand, mens østrigsk og osmannisk artilleri af forskellig kaliber, herunder 5,9" og 10,5 cm kanoner, skød mod forsvarerne og deres lejre, og tyske og osmanniske fly bombede forsvarerne alvorligt. De tre kolonner af den tyske, østrigske og osmanniske angrebsstyrke blev bragt til standsning af det koordinerede, samordnede og beslutsomme forsvar af 1. og 2. lette hestebrigader og 52. (lavlands)division.

Den osmanniske fremrykning stod i stå overalt. Efter en lang nats march stod de tyske og osmanniske tropper over for en vanskelig dag under ørkensolen uden at kunne fylde deres vand op og blev udsat for artilleriild fra Romani. På dette tidspunkt holdt de angribende styrker en linje, der løb fra Bardawil (ved Middelhavskysten) sydpå langs fronten af ​​52. infanteridivisions skanser og derefter mod vest gennem og inklusive de meget store sandklitter Mount Meredith og Mount Royston. Men fra deres position på Mount Royston dominerede den tyske, østrigske og osmanniske styrke lejrområdet Romani og truede jernbanelinjen.

Forstærkninger

Chaytor, chef for New Zealander Mounted Rifles Brigade, var blevet informeret om den østrigske, tyske og osmanniske fremrykning mod Romani kl. 02:00. Klokken 05:35 var Lawrence i sit hovedkvarter for Northern No. 3 Canal Defense Sector i Kantara blevet informeret om det udviklende angreb. Han erkendte, at hovedslaget faldt på Romani og beordrede den 5. Mounted Yeomanry Brigade ved Hill 70 til at bevæge sig mod Mount Royston. De blev ledet af et sammensat regiment, som rykkede af sted med det samme, mens resten af ​​brigaden forberedte sig på at følge efter. Klokken 07:25 beordrede Lawrence New Zealand Mounted Rifle Brigade bestående af brigadehovedkvarter og Canterbury Mounted Rifle Regiment (minus Auckland Mounted Rifles og de tilhørende 5th Light Horse Regiments, 2nd Light Horse Brigade), at bevæge sig mod Mount Royston via Dueidar og der, hent Auckland Mounted Rifles Regiment. Yeomanry- og New Zealand-brigaderne havde begge været stationeret ved Hill 70, 19 km fra Romani, da deres ordre om at flytte blev modtaget. Newzealænderne skulle "operere energisk for at afskære fjenden, som ser ud til at være kommet rundt til højre for Anzac Mounted Division."

I mellemtiden blev den 3. lette hestebrigade ved Ballybunion instrueret til at rykke frem til Hill 70 og sende et regiment til Dueidar, mens den mobile kolonne blev beordret af GHQ til at marchere mod Mageibra.

Mount Royston modangreb

Det tyske, østrigske og osmanniske angreb på Mount Royston blev kontrolleret mod nord af 3. og 6. lette hesteregimenter (1. og 2. lette hestebrigader), og under konstant bombardement fra hesteartilleriet og infanteriets tunge artilleri af 52. (Lowland). ) Division. Klokken 10:00 vendte fronten af ​​de to lette hestebrigader mod syd fra et punkt 700 yards (640 m) nordvest for No. 22 Redoubt nord for Wellington Ridge til sandbakkerne nord for Mount Royston. Da Linien var faldet tilbage, var 2. og 3. Lethesteregiment (1. Lethestebrigade) kommet ind mellem 6. og 7. Lethesteregiment (2. Lethestebrigade); fra højre mod venstre blev linjen nu holdt af 6., 3., 2. og 7. Light Horse og Wellington Mounted Rifles Regiments, mens 1 mile (1,6 km) nord nordvest for Mount Royston, "D" Squadron of the Royal Gloucestershire Hussars (et regiment i 5. beredne brigade) holdt stand.

Slaget ved Romani, som kunne have været kaldt det andet slag ved Pelusium ... bestod af det store tyrkiske angreb og vores modslag.

C. Guy Powles

Australsk signalgiver med heliograf i Egypten i 1916

Planen opfordrede 1. og 2. lette hestebrigader, 5. beredne og New Zealands beredne riffelbrigader til at svinge rundt om angribernes venstre flanke og omslutte dem. De første forstærkninger, der ankom, var det sammensatte regiment af 5. beredne brigade; de kom op på flanken af ​​deres beredne regiment; Royal Gloucestershire Hussars' "D" Squadron 1.500 yards (1.400 m) vest for Mount Royston, som blev angrebet af en stærk gruppe osmanniske soldater. Regimentet angreb osmannerne i enfilade og tvang dem tilbage.

Da New Zealand Mounted Rifles Brigades hovedkvarter og Canterbury Mounted Rifle Regiments var inden for 1 mile (1,6 km) fra Dueidar på den gamle karavanevej, blev de beordret til at flytte direkte til Canterbury Hill, den sidste forsvarlige position foran jernbanen, øst for Pelusium Station, da det stærke tyske og osmanniske angreb truede med at tage jernbanen og Romani. Auckland Mounted Rifles Regiment ankom med sin brigade mellem 11:00 og 11:30 for at finde Composite Yeomanry Regiment (5th Mounted Yeomanry Brigade) i kontakt med de tyske og osmanniske styrker på den sydvestlige side af Mount Royston.

1. og 2. Light Horse Brigade tog først kontakt med New Zealand Mounted Rifles Brigade med heliograf, hvorefter Royston, der kommanderede 2. Light Horse Brigade, galopperede over for at forklare situationen. Chaytor flyttede derefter Auckland og Canterbury Mounted Rifles Regiments, støttet af Somerset Battery, op på høj jord mellem højre for den lette hest og Yeomanry, som kort efter fik selskab af resten af ​​den 5. Mounted Brigade under kommando af brigadegeneral. Wiggin. I den mest kritiske periode af dagens kampe, hvor den tyske og osmanniske styrke på 2.000 dominerede romaniområdet fra Mount Royston, begyndte de fem beredne brigader (endnu mindre det 5. lette hesteregiment) deres modangreb kl. 14:00 fra vest mod Mount Royston.

Stilling kl. 16:00 den 4. august 1916

De newzealandske riffelskytter fik hurtigt fodfæste på Mount Royston, hjulpet af præcis og hurtig skydning fra Somerset Royal Horse Artillery Battery. Ved 16:00 var angrebet forløbet til et punkt, hvor Chaytor arrangerede med den 5. beredne brigade, at en eskadron af Royal Gloucestershire Hussars og to tropper fra Worcestershire Yeomanry galopperede mod den sydlige udløber af Mount Royston. De tog let ansporet, forsvarerne ventede ikke på angrebet fra den beredne ladning. Fra toppen af ​​sporen skød Gloucestershire-eskadronen hesteholdene af et østrigsk, tysk eller osmannisk batteri af pakkanoner koncentreret i fordybningen bag sporen, og den angribende styrke begyndte at overgive sig. New Zealand Mounted Rifle og 5th Mounted Brigader blev støttet af ledende infanteribataljoner fra 127. (Manchester) Brigade (som netop var ankommet), da osmanniske og tyske soldater begyndte at overgive sig i massevis. Omkring klokken 18:00 blev 500 fanger, to maskingeværer og pakkebatteriet taget til fange, og den ydre flanke af den angribende styrke var fuldstændig rutet.

I mellemtiden gjorde den indre flanke af den tyske og osmanniske styrke på Wellington Ridge en sidste indsats for at rykke frem over højderyggen, men blev drevet tilbage af artilleriild. Nye frontalangreb lanceret mod det vigtigste britiske infanterisystem af skanser brød fuldstændig sammen. Kl. 17.05 beordrede generalmajor Smith infanteri i 156. (Scottish Rifles) Brigade til at angribe den fjendtlige styrke på Wellington Ridge til venstre for den lette hest og i koordinering med modangrebet på Mount Royston. Et artilleribombardement af Wellington Ridge begyndte kl. 18:45. Lige før kl. 19.00 rykkede infanteriet i 7. og 8. Cameronians (Scottish Rifles) sydpå bagfra nr. 23 Redoubt; de 8. skotske rifler rykker frem til inden for 100 yards (91 m) fra toppen af ​​Wellington Ridge, før de blev stoppet af kraftig riffelild.

Da mørket satte en stopper for kampene, etablerede 1. og 2. Lethestebrigader en forpostlinje og overnattede på slagmarken, mens New Zealand Mounted Rifles og 5. Mounted Brigader trak sig tilbage efter vand og rationer ved Pelusium Station, hvor den nyligt ankomne infanteribrigader af 42. division var ved at samles. Den 3. lette hestebrigade standsede ved Hill 70, mens den mobile styrke var nået til Hod el Bada, 23 km syd for Romani station. Klokken 19:30, da New Zealand Mounted Rifle og 5th Mounted Brigader flyttede fra de stillinger, de havde vundet, til vand og hvile ved Pelusium, blev området konsolideret af infanteri i 127. (Manchester) Brigade, 42. Division. Brigadegeneral Girdwood beordrede infanteri i 7. og 8. Scottish Rifles Bataljon til at holde fast på Wellington Ridge indtil dagslys, men at holde tæt kontakt med fjenden i løbet af natten i håb om at fange et stort antal trætte og uorganiserede soldater om morgenen. Omtrent 1.200 usårede fanger blev taget til fange i løbet af dagen og sendt til Pelusium-banegården.

Kamp den 5. august

Inden for 24 timer var britiske befalingsmænd i stand til at koncentrere en styrke på 50.000 mand i Romani-området, en fordel på tre til én. Denne styrke omfattede de to infanteridivisioner – den 52. og den nyankomne 42. – fire beredne brigader, hvoraf to havde været i aktiv tjeneste siden 20. juli, og to stærkt engageret i frontlinjen dagen før, og kan have omfattet den 3. Light Horse Brigade, selvom det stadig var på Hill 70, og den mobile søjle ved Hod el Bada. På dette tidspunkt gik kommandoen over 5. beredne brigade fra Anzac beredne division til infanteridivisionen; 42. division, idet det blev foreslået, at ordrer krævede, at Anzac Mounted Division skulle forblive i position, og at den 3. lette hestebrigade alene skulle foretage et flankeangreb.

Lawrences ordrer om en generel fremrykning den 5. august begyndende kl. 04:00 inkluderede dog en fremrykning fra Anzac Mounted Division. Hans ordrer lyder:

 • Anzac Mounted Division for at presse fremad med sin højre på Hod el Enna og dens venstre i tæt kontakt med infanteriet fra 156. (Scottish Rifles) Brigade, 52. (Lowland) Division, der rykker frem på linjen Katib Gannit til Mount Meredith.
 • 3. lette hestebrigade for at bevæge sig mod Bir el Nuss og angribe Hod el Enna fra syd og holde tæt kontakt med Anzac Mounted Division.
 • 5. beredne brigade, under ordre fra 42. infanteridivision for at assistere 3. lette hestebrigades forbindelse med Anzac-beredne divisions højre.
 • 42. division til at bevæge sig på linjen Canterbury Hill-Mount Royston-Hod el Enna og drive enhver modstand mod de beredne troppers fremrykning tilbage i tæt støtte af Anzac Mounted Divisions højre flanke.
 • 52. (Lowland) Division for at bevæge sig i tæt støtte af Anzac Mounted Divisions venstre flanke mod Mount Meredith og forberede en generel fremrykning mod Abu Hamra, som ikke skulle foretages før yderligere ordre fra Lawrence ved sektion nr. 3 hovedkvarter.

I mellemtiden var den tyske, østrigske og osmanniske styrke nu spredt fra Hill 110 næsten til Bir en Nuss, men med deres venstre flanke ubeskyttet. De kunne ikke have været i god form efter at have kæmpet hele dagen før i intens midsommervarme og skulle forblive på plads natten over, langt fra vand og chikaneret af britisk infanteri. Deres situation var nu prekær, da deres hovedangrebsstyrke var langt forbi højre for de vigtigste britiske infanteristillinger; infanteriet i 52. (Lowland) Division var tættere på den nærmeste fjendekontrollerede vandkilde ved Katia end det meste af den angribende styrke. Havde det britiske infanteri forladt deres skyttegrave omgående og angrebet i sydøstlig retning, ville von Kressensteins styrke have haft store problemer med at undslippe.

Briterne indtager Wellington Ridge

Ved daggry rykkede infanteri i 8th Scottish Rifles, 156th (Scottish Rifles) Brigade, 52nd (Lowland) Division) frem med 7th Light Horse og Wellington Mounted Rifles Regiments (2nd Light Horse Brigade), dækket af infanteri i 7th Scottish Rifles, 156. (Scottish Rifles) Brigade, 52. (Lowland) Division til venstre, som havde bragt 16 maskingeværer og Lewis-kanoner i en position, hvorfra de kunne feje toppen og vende skråninger af Wellington Ridge. Wellington Mounted Rifle Regiment, med 7. Light Horse Regiment og støttet til venstre af Scottish Rifles' infanteriposter, fikserede bajonetter og stormede Wellington Ridge. De stødte på kraftig riffel- og maskingeværild, men skyndte sig op ad den sandede skråning og brød hurtigt igennem den tyske og osmanniske frontlinje. Efter at have ryddet Wellington Ridge pressede de beredne geværmænd, lette ryttere og infanterister sig frem fra højdedrag til højderyg uden pause. Disse tropper fejede ned på en krop på omkring 1.000 til 1.500 osmanniske soldater, som blev demoraliserede. Som et resultat af dette angreb blev et hvidt flag ht, og klokken 05:00 blev de tyske og osmanniske soldater, der stædigt havde forsvaret deres positioner på Wellington Ridge, der dominerede lejrene ved Romani, taget til fange. I alt 1.500 blev fanger i kvarteret Wellington Ridge; 864 soldater overgav sig til infanteriet alene i det 8. skotske gevær, mens andre blev taget til fange af de lette heste- og beredne rifleregimenter. Ved 05:30-tiden var den tyske og osmanniske hovedstyrke i et uorganiseret tilbagetog mod Katia, med 1. og 2. Light Horse Brigade og Ayrshire- og Leicestershire-batterierne ikke langt bagefter. 06:00 overgav yderligere 119 mand sig til infanteriet i No. 3 Redoubt; mens disse fanger blev behandlet, blev det tydeligt, at de var en del af en bagtrop, og at et fuldt tilbagetog var på vej. Klokken 06:30 beordrede Lawrence Chauvel til at overtage kommandoen over alle tropper og indlede en kraftig generel fremrykning østpå.

Briterne rykker frem mod osmannisk bagtrop ved Katia

Romani 19. juli til 9. august – viser det osmanniske fremrykning den 19., 20., 28., 30. juli, angrebet og det osmanniske tilbagetog

Infanteri fra 42. division var ankommet under slaget dagen før med tog fra Hill 70, Hill 40 og Gilban Station, og blev sammen med infanteri fra 52. (Lowland) Division beordret til at rykke ud til støtte for den beredne australske, New Sjællandske og britiske Yeomanry-brigader. 42. division fik ordre til at rykke frem til Hod el Enna; deres 127. (Manchester) Brigade marcherede ud kl. 07.30 og nåede Hod el Enna mellem kl. 09.30 og 10.00, mens deres 125. (Lancashire Fusiliers) Brigade ankom kl. 11:15. De blev støttet af Egyptian Camel Transport Corps, som arbejdede sammen med Army Service Corps for at forsyne dem med drikkevand. I megen nød i det brændende midsommersand marcherede infanteriet i 42. division meget langsomt og langt bagud. Den 52. (Lowland) Division oplevede også vanskeligheder; Selvom Lawrence beordrede divisionen til at flytte kl. 06:37, forlod mændene ikke deres skyttegrave før næsten middag, og nåede deres mål om Abu Hamra sent på aftenen. Som et resultat var Kress von Kressenstein i stand til at frigøre de fleste af sine tropper og tunge kanoner fra det umiddelbare kampområde i løbet af dagen. Selvom det er blevet sagt, at "britiske reserver hamrede" tyskerne og osmannerne til standsning den 5. august, ser det ud til, at en af ​​infanteridivisionerne var tilbageholdende med at forlade deres forsvar; ingen af ​​infanteridivisionerne blev trænet i ørkenkrigsførelse og fandt klitterne ekstremt vanskelige at forhandle. De kunne ikke matche tempoet og udholdenheden af ​​den veltrænede tyske og osmanniske styrke og var hæmmet af vandforsyningsproblemer.

Klokken 06:30, da Lawrence beordrede Chauvel til at tage kommandoen over alle beredne tropper (undtagen Mobile Column), var New Zealand Mounted Rifles, 5th Mounted og 3rd Light Horse Brigade noget spredt. 08:30 var New Zealand Mounted Rifles Brigade nået til Bir en Nuss; der fandt de den 3. lette hestebrigade, som var blevet beordret til først at bevæge sig på Hamisah og derefter forlades mod Katia for at samarbejde i et generalangreb. Forvagten rykkede for at opfylde disse ordrer kl. 09:00. Klokken 10:30 begyndte den generelle beredne fremrykning og var ved middagstid på en linje fra vest for Bir Nagid til syd for Katib Gannit; i midten nærmede New Zealand Mounted Rifles Brigade sig den sydvestlige kant af Katia-oasen; på deres venstre side angreb 1., 2. lette hest, 5. beredne brigader og infanteri i 52. (lavlands)division Abu Hamra, nord for den gamle karavanevej, mens 3. lette hestebrigade var væk til New Zealanderens højre, syd for den gamle karavanevej, angreb tyske og osmanniske enheder ved Bir el Hamisah.

Mellem kl. 12.00 og 13.00 rekognoscerede cheferne for New Zealand Mounted Rifle, 1. og 2. Light Horse og 5. Mounted Brigade den tyske, østrigske og osmanniske bagtropsposition 3,2 km vest for Katia. Det blev besluttet, at de tre lette hestebrigader skulle rykke frem med Yeomanry for at angribe den tyske og osmanniske højre flanke. Bagstyrken tog et meget beslutsomt standpunkt på en velforberedt linje, der strakte sig fra Bir El Hamisah til Katia og videre til Abu Hamra. Deres artilleri og maskingeværer var godt placeret i håndfladerne, der omkransede den østlige side af en stor flad mose, som strakte sig lige foran deres position, hvilket gav dem et fremragende skudfelt.

Et generelt monteret angreb begyndte kl. 14:30. Ved 15:30-tiden var New Zealand Mounted Rifles Brigade og 1. og 2. Light Horse Brigade fremme i galop på Katia. Da de var nået til kanten af ​​den hvide gips, dannede de lette heste- og beredne riffelbrigader en linie, fikserede bajonetter og stormede over det udsatte land. De galopperede i en lang række af ladende heste, gennem granatild og kugler, med faste bajonetter. Yderst til venstre gjorde intensiteten af ​​ild fra bagvagten det nødvendigt for den 5. beredne brigade af sværdbærende Yeomanry at sende deres heste tilbage og rykke af. Mens alle de brigader, der angreb, til sidst blev tvunget til at angribe, steg også, da jorden blev for sumpet. De blev mødt af veldirigeret, tung tysk, østrigsk og osmannisk artilleriild, som fuldstændig overskred de støttende Ayrshire- og Somerset-batterier; ved solnedgang var fremrykningen af ​​det britiske imperiums beredne brigader blevet stoppet. 9. lette hesteregiment (3. lette hestebrigade) yderst til højre blev holdt oppe af en målrettet tysk og osmannisk bagtrop og var ude af stand til at arbejde rundt om den højre flanke af denne position. Men efter at have galopperet til inden for et par hundrede yards fra bagvagtens linje, foretog de et afmonteret bajonetangreb under dække af maskingeværild og Inverness-batteriet. Som et resultat opgav den tyske og osmanniske styrke deres position og efterlod 425 mand og syv maskingeværer, der skulle erobres. Men i stedet for at holde stand, trak de væk, og denne tilbagetrækning førte til et stærkt tysk og osmannisk modangreb, der faldt på Canterbury Mounted Rifle Regiment.

Mørket satte endelig en stopper for kampen. I løbet af natten trak tyskerne, østrigerne og osmannerne sig tilbage til Oghrantina, mens Anzac Mounted Division vandede Romani og efterlod en troppe fra Auckland Mounted Rifle Regiment som lyttepost på slagmarken.

Den to-dages kamp om Romani og Suez-kanalen var blevet vundet af det britiske infanteri og australske, britiske og newzealandske beredne tropper. De fangede cirka 4.000 tyske og osmanniske kombattanter og dræbte mere end 1.200, men fjendens hovedstyrke var i stand til at undslippe med alt deres artilleri, bortset fra et erobret batteri, og trække sig tilbage til Oghratina efter at have kæmpet mod en vellykket bagtropsaktion ved Katia.

Efter at have båret byrden af ​​de lange dage med patruljering, rekognoscering og mindre engagementer med de fremrykkende østrigske, tyske og osmanniske kolonner forud for slaget, havde 1. og 2. lette hestebrigade alene modstået angrebet fra midnat den 3./4. august til daggry. den 4. august, samt at kæmpe videre i de lange kampdage. Ved udgangen af ​​5. august var de helt udmattede; deres udtømte rækker snublede tilbage til deres bivuaklinjer ved Romani og Etmaler, hvor de blev beordret en dags hvile.

Forfølgelsen begynder

Von Kressenstein havde forberedt successive forsvarslinjer under sin fremrykning mod Romani, og på trods af at han mistede et artilleribatteri og mere end en tredjedel af sine soldater, kæmpede han en række effektive bagtropsaktioner, som bremsede forfølgelsen af ​​beredne tropper fra det britiske imperium og gjorde det muligt for hans styrke at trække sig tilbage til El Arish.

Kantara til El Arish viser Ballah jernbanehoved mellem Kantara og Ferdan

I løbet af natten mellem den 5. og 6. august var infanteri i 155. (sydskotske) brigade og 157. (Highland Light Infantry) Brigade ved Abu Hamra, 127. (Manchester) Brigade (42. division) ved Hod el Enna, 125. (Lancashire). Fusiliers) Brigade (42. Division) på sin venstre side i forbindelse med 156. (Scottish Rifles) Brigade, (52. Division) som havde sin venstre på Redoubt nr. 21. Næste morgen fik infanteriet i 42. division ordre til at rykke frem mod øst kl. 04:00 og indtage en linje fra Bir el Mamluk til Bir Katia, mens 52. (lavlands)division skulle rykke frem fra Abu Hamra og forlænge 42. divisions infanterilinje mod nordøst. Selvom de udførte deres ordrer under deres to-dages march fra Pelusium Station til Katia, mistede infanteriet i 127. (Manchester) Brigade 800 mand, ofre for tørst og solen; andre infanteribrigader led tilsvarende. Det blev klart, at infanteriet ikke kunne fortsætte, og de holdt op med at være ansat i fremrykningen. Det var faktisk nødvendigt for Bikanir Camel Corps og Yeomanry-afdelinger, såvel som medicinske tjenester, at gennemsøge ørkenen efter dem, der var blevet efterladt.

Den mobile søjle i syd, bestående af den kerlige kamelbrigade, den 11. lette hest og de beredne City of London Yeomanry Regiments (mindre to eskadroner), rykkede frem fra Ferdan og Ballah jernbanehovedet for at angribe den tyske og osmanniske venstre flanke og arbejdede gennem Bir El Mageibra, Bir El Aweidia og Hod El Bayud. De fandt Mageibra evakueret den 5. august. Efter at have camperet der for natten kæmpede de mod stærke fjendtlige styrker mellem Bayud og Mageibra den følgende dag, men kunne ikke gøre indtryk. Nogle dage senere, den 8. august, lykkedes det den mobile kolonne at komme rundt om den osmanniske flanke, men var for svag til at have nogen effekt og trak sig tilbage til Bir Bayud.

Fremryk mod Oghratina – 6. august

Det britiske imperiums styrker slog lejr ved Oghratina-oasen

I løbet af den foregående nat evakuerede den tyske og osmanniske styrke Katia og bevægede sig mod Oghratina, da Chauvel beordrede Anzac Mounted Division at fortsætte angrebet. New Zealand Mounted Rifles Brigader og 5th Mounted Brigade blev beordret til at erobre Oghratina. På trods af disse to brigaders forsøg på at vende fjendens flanke, blev de tvunget til at foretage et frontalangreb på stærkt forankrede bagvagter i stillinger, som favoriserede forsvarerne, og som blev understøttet af omhyggeligt placeret artilleri. I mellemtiden flyttede de to infanteridivisioner til garnisonen Katia, og Abu Hamra og Lawrence flyttede sit hovedkvarter frem fra Kantara til Romani. Den 3. lette hestebrigade til højre rykkede frem mod Badieh, men kunne kun gøre små fremskridt, mod stillinger sikkert holdt af tyske og osmanniske styrker.

New Zealand Mounted Rifles Brigade var rykket ud ved daggry, efterfulgt af 5. Mounted Brigade uden ambulancestøtte, da New Zealand Field Ambulance ikke var vendt tilbage fra Romani og 5. Mounted Field Ambulance endnu ikke var ankommet. Heldigvis var der lette tilskadekomne, og begge ambulancer ankom om aftenen. 3rd Light Horse Field Ambulance, havde dannet en forbindingsstation ved Bir Nagid syd for Romani, og behandlede sårede fra 3rd Light Horse Brigades forlovelse ved Bir el Hamisah, en konvoj bragt ind sårede osmannere fra en hod syd for Romani, og 150 tilfælde af varmeudmattelse fra infanteri i 42. division blev behandlet i løbet af dagen.

Vi forfølger stadig, men det har været temmelig langsomt, da hestene er færdige, og fjenden, da han rykkede frem, forskansede sig på forskellige punkter … hvilket har gjort ham i stand til at kæmpe en yderst mesterlig bagtropsaktion … Mens jeg går videre, må jeg lukke

—  General Chauvels brev til sin hustru af 13. august

Oghratina trådte ind den 7. august

De samme tre brigader – en monteret riffel, en let hest og en Yeomanry, med 10. lette hesteregiment (3. lette hestebrigade) der støttede Yeomanry – rykkede for at angribe den tyske og osmanniske position ved Oghratina, men bagtropsstillingen blev igen fundet. at være for stærk. Da den manglede støtte fra infanteri eller tungt artilleri, var den beredne styrke for lille til at erobre denne stærke bagtropsposition, men truslen fra det beredne fremrykning var nok til at tvinge den fjendtlige styrke til at evakuere stillingen. I løbet af natten trak de tyske og osmanniske styrker sig tilbage til Bir el Abd, hvor de havde været tre uger før, den 20. juli, da de etablerede en base med et depot for forsyninger og lagre.

Den 7. august faldt Greater Bairam (en festdag, der fejrer slutningen af ​​det islamiske år) sammen med, at det egyptiske kameltransportkorps i Romani blev beordret til at rykke ud med forsyninger til de fremrykkende tropper, men 150 mand, hvoraf de fleste var forbi slutningen af deres kontrakter og ret til at blive udskrevet, nægtede ordrer om at fylde deres vandflasker, trække deres rationer og sadle om. En mand blev ramt om hovedet med pistolkolben, og afvigerne blev spredt i små grupper og omplaceret til forskellige enheder i infanteridivisionen; den 52. (Lowland) Division.

Debabis besat den 8. august

New Zealand Mounted Rifles Brigade nåede Debabis den 8. august. Da den 3. Lethestebrigade kom op, passerede de mange døde osmannere og Yeomanry; en død osmannisk snigskytte havde en bunke af hundredvis af runder af tomme patronskaller ved siden af ​​sig. I mellemtiden fortsatte Bikanir Camel Corps og en eskadron af fly med at søge i ørkensandet efter forsvundne mænd.

Handling af Bir el Abd – 9. til 12. august

Chauvel planlagde, med Lawrences godkendelse, at fange den osmanniske bagtrop ved deres forreste base af Bir El Abd, 32 km øst for Romani. Stillingen var stærkt holdt af et meget overlegent antal tyskere, østrigere og osmannere, støttet af velplaceret artilleri, men garnisonen blev set brænde forråd og evakuere lejre.

Chauvel indsatte Anzac Mounted Division til fremrykningen, med New Zealand Mounted Rifles Brigade i midten efter telegraflinjen. På deres højre side, med et mellemrum på 1,6 km, var den 3. lette hestebrigade, som var i kontakt med en lille flyvende kolonne; den mobile kolonne i City of London Yeomanry, 11th Light Horse Regiments og Imperial Camel Brigade, som igen skulle forsøge at omgå den tyske og osmanniske venstre flanke og afbryde deres tilbagetog. Fremrykningen af ​​den 3. lette hest og de newzealandske beredne brigader fra Oghratina til Bir el Abd skulle begynde ved dagslys den 9. august, hvor den 5. beredne brigade dannede reserven. Til venstre for New Zealanderne, Royston's Column; en sammensætning af den udtømte 1. og 2. lette hestebrigade, var gået til Katia for at vande og havde derefter marcheret natten igennem til Hod Hamada 4 miles (6,4 km) nordvest for Bir el Abd, hvor de ankom kl. 03:00 den 9. august. De skulle bivuak i halvanden time, før de rykkede frem til et punkt 2 miles (3,2 km) nordøst for Bir el Abd, for at samarbejde med New Zealand Mounted Rifles Brigades angreb på bagtropspositionen kl. 06:30. Da angrebet, støttet af kun fire hesteartilleribatterier, var på en forberedt position holdt i overlegen styrke, stærk i maskingeværer og dækket af dobbelt så mange kanoner, inklusive tunge haubitser, var det noget af et væddemål. Den angribende styrkes eneste fordel var dens mobilitet.

Angreb den 9. august

Falls' skitsekort 10 stadier af slaget ved Romani til Bir el Abd

Den 3. lette hestebrigade satte sig for at finde og dreje tyskerne og osmannerne til venstre, mens New Zealand Mounted Rifles Brigade kl. 04:00 satte kursen direkte mod Bir el Abd ad den gamle karavanerute. Ved 05:00-tiden var de kørt ind i fjendtlige forposter og nået højt terræn med udsigt over Bir el Abd. Royston's Column flyttede af sted kl. 05:00 med den hensigt at omslutte den osmanniske højre, mens newzealænderne angreb i midten; de fire brigader dækker en front på 8,0 km.

De forreste tropper fra den tyske og osmanniske bagtrop, som holdt en front på omkring 16 km, blev drevet tilbage til Bir el Abd af newzealænderne. På dette tidspunkt så angriberne ud til at lykkes, da de havde etableret sig solidt på tværs af telegraflinjen og den gamle karavanevej, understøttet af Somerset- og Leicester-batterierne. Men den tyske, østrigske og osmanniske bagtrop indså hurtigt, hvor tynd angrebslinjen var, og kl. 09.00 rykkede de frem fra deres skyttegrave for at modangreb. Dette aggressive træk blev kun kontrolleret af artilleriild fra Somerset-batteriet effektivt kombineret med ild fra maskingeværer. Den efterfølgende ildkamp gjorde det yderst vanskeligt for de beredne riffelskytter at bevare deres position, og på flankerne blev den lette hest også holdt op. Det tyske og osmanniske infanteri fornyede deres angreb mod et hul mellem newzealænderne og 2. lette hestebrigade, men 5. lette hesteregiment dækkede kløften, og den tyske og osmanniske fremrykning blev standset.

Chauvel beordrede den 3. lette hestebrigade, som ikke havde været i stand til at vende den tyske og osmanniske flanke, til at rykke mod de newzealændere, som fornyede deres indsats, men det lykkedes dem kun at afsløre deres flanker, da australierne ikke var i stand til at tilpasse sig deres angreb. bevægelse. Ved 10:30 var alle fremskridt stoppet. New Zealand Mounted Rifles Brigade fortsatte med at holde fast i midten, mens begge flanker blev bøjet tilbage af pres fra den stærke tyske og osmanniske styrke. Resultatet var, at newzealænderne endte med at holde en meget eksponeret fremspring på de forreste skråninger af bakkerne med udsigt over Hod. Friske tyske eller osmanniske forstærkninger fra El Arish lancerede derefter et voldsomt modangreb på en front på omkring 2,5 miles (4,0 km) på midten. Dette faldt på Canterbury- og Auckland-regimenterne og en eskadron af Warwickshire Yeomanry fra 5. beredne brigade under Chaytors kommando. New Zealanderne blev understøttet af maskingeværer; en sektion, knyttet til Canterbury Mounted Rifles Regiment, affyrede alle deres kanoner direkte mod de fremrykkende soldater og stoppede dem, da de var inden for 100 yards (91 m) fra New Zealands position.

Ved middagstid var fremrykningen blevet fuldstændig standset af beslutsomme modangreb støttet af friske tyske eller osmanniske tropper fra El Arish. Endnu flere end ved Katia den 5. august var disse soldater flere, klar, fulde af kamp og stærkere støttet af velplacerede østrigske og osmanniske kanoner, der leverede både tung og præcis ild. På dette tidspunkt lancerede bagvagten endnu et kraftigt modangreb med to kolonner på 5.000 og 6.000 tyske og osmanniske soldater mod Canterbury og Auckland Regimenter og eskadrillet af Warwickshire Yeomanry. Ved 14:00-tiden havde angrebet strakt sig til den beredne styrkes venstre flanke, hvor Ayrshire-batteriet med Royston's Column blev hårdt skåret op af denne brand, og mistede 39 dræbte heste og gjorde det ekstremt svært at flytte kanonerne. De blev tvunget til at trække sig tilbage næsten 1 mile (1,6 km), og den 3. lette hestebrigade, efter at have rykket godt frem på højre flanke, blev også tvunget til at give terræn på grund af nøjagtigheden af ​​fjendens granatbeskydning.

En yderligere tilbagetrækning af 3rd Light Horse Brigade gjorde New Zealand Mounted Rifles Brigades position kritisk, og kl. 17:30 gav Chauvel ordre om en generel pensionering. Frigørelse viste sig at være en udfordring; det var kun newzealændernes vedholdenhed og mørkets frembrud, der reddede dem fra sikker fangst. Til sidst havde Machine Gun Squadron alle sine kanoner på linje, nogle af dem skød på en afstand af 100 yards (91 m); de blev støttet af eskadriller fra 5. beredne brigade, som tilsammen med held dækkede newzealændernes tilbagetrækning.

Efter denne dag med hårde kampe, som er blevet beskrevet som den hårdest tilkæmpede aktion i hele Sinai-kampagnen, blev Anzac Mounted Divisions fremrykning effektivt stoppet. Chauvel beordrede divisionen til at vende tilbage til vandet ved Oghratina, på trods af Lawrences ønske om, at de skulle bivuakke tæt på Bir el Abd, men Chauvel konkluderede, at hans styrke ikke var i stand til at forblive inden for rækkevidde af denne stærke og aggressive fjendestyrke. Yderligere havde Anzac Mounted Division mistet en betydelig del af deres styrke; over 300 ofre, herunder otte officerer og 65 andre rækker dræbt.

Planlagt angreb den 12. august

Ved dagslys den 10. august gik stærke patruljer frem og holdt kontakt med styrken ved Bir el Abd dagen igennem, men uden friske tropper kunne et angreb i kraft ikke foretages.

Ingen alvorlige kampe fandt sted den 11. august, men von Kressensteins styrke ved Bir el Abd blev overvåget og chikaneret, og der blev lagt planer for et angreb den 12. august. Fremrykningen af ​​Anzac Mounted Division begyndte ved dagslys, men kort efter rapporterede fremadrettede patruljer, at garnisonen ved Bir el Abd var ved at trække sig tilbage. Den beredne styrke fulgte østrigerne, tyskerne og osmannerne så langt som til Salmana, hvor endnu en bagtropsaktion forsinkede den beredne styrke, da fjendens tilbagetrækning fortsatte tilbage til El Arish.

Anzac Mounted Divisions kommunikationslinjer var nu fuldt udvidet, og vanskelighederne med at forsyne de beredne tropper fra Romani gjorde det umuligt for det britiske imperiums beredne styrke at overveje yderligere fremskridt på det tidspunkt. Der blev truffet ordninger for at holde og garnisonere landet, der blev vundet afgørende ved denne række af ubeslutsomme engagementer, fra Katia østpå til Bir El Abd.

Det lykkedes Von Kressenstein at trække sin voldsramte styrke tilbage fra en potentielt fatal situation; både hans fremmarch til Romani og tilbagetrækningen var bemærkelsesværdige præstationer med hensyn til planlægning, ledelse, personalearbejde og udholdenhed.

Tilskadekomne

Ifølge den australske officielle sygehistorie var de samlede tab ved det britiske imperium:

Dræbt Døde af sår Sårede i alt
britisk 79 27 259 365
australsk 104 32 487 623
New Zealand 39 12 163 214
i alt 222 71 909 1202

Andre kilder angiver det samlede antal dræbte til 202, med alle ofre på 1.130, hvoraf 900 var fra Anzac Mounted Division.

Osmanniske hærskader er blevet anslået til at have været 9.000; 1.250 blev begravet efter slaget og 4.000 blev taget til fange.

Tilskadekomne blev taget hånd om af læger, bårebærere, kamelførere og sandvognsførere, som arbejdede utrætteligt, ofte i skudlinjen, tilbagelagde enorme afstande under vanskelige forhold og gjorde alt, hvad de kunne for at lindre de såredes lidelser. De tilskadekomne blev transporteret på cacoletter på kameler eller i sandvogne tilbage til feltambulancerne, da det tunge sand gjorde det umuligt at bruge motor- eller hestetrukne ambulancer. Mellem 4. og 9. august bragte Anzac Mounted Divisions fem feltambulancer 1.314 patienter, inklusive 180 fjendtlige sårede.

Evakueringen med tog fra Romani blev gennemført på en måde, der forårsagede megen lidelse og chok for de sårede. Det blev først gennemført natten til den 6. august – transporten af ​​krigsfanger fik forrang frem for de sårede – og kun åbne lastbiler uden halm var til rådighed. De militære krav nødvendiggjorde rangering og meget forsinkelse, så fem timer blev besat på turen på femogtyve miles. Det virkede en grusom skam at rangere et tog fyldt med sårede i åbne lastbiler, men det skulle gøres. Hvert bump i vores fjederløse tog var ekstremt smertefuldt.

—  Uddrag fra dagbogen for en yomanry læge, der blev hårdt såret ved Katia den 5. august.

I mangel af ordrer, der koordinerede evakuering fra feltambulancerne, lavede den assisterende direktør for Medical Services (ADMS) deres egne arrangementer. ADMS, Anzac Mounted Division arrangerede med sine kolleger i de to infanteridivisioner at etablere en rydningsstation ved jernbanehovedet 6,4 km uden for Romani. Denne station blev dannet af medicinske enheder i Anzac Mounted, 42nd og 52nd (Lowland) Division. Uden ordrer fra sektionens hovedkvarter nr. 3 med hensyn til metoden til evakuering af ofre fra de tre divisioner, blev krigsfanger transporteret tilbage til Kantara med tog før de sårede, hvilket i alle rækker skabte en følelse af vrede og mistillid til den højere kommando som varede længe.

Efterspil

Slaget ved Romani var den første storstilede beredne og infanterisejr af det britiske imperium i Første Verdenskrig. Det skete på et tidspunkt, hvor de allierede nationer ikke havde oplevet andet end nederlag, i Frankrig, ved Salonika og ved kapitulationen af ​​Kut i Mesopotamien. Slaget er blevet bredt anerkendt som en strategisk sejr og et vendepunkt i kampagnen for at genoprette Egyptens territoriale integritet og sikkerhed, og markerede afslutningen på landkampagnen mod Suez-kanalen.

Romani var den første afgørende sejr opnået af britiske landstyrker og ændrede hele felttogets ansigt i det teater, idet det fravriste fjenden det initiativ, som han aldrig mere fik. Det gjorde også rydningen af ​​hans tropper fra egyptisk territorium til et muligt forslag.

—  General Chauvel

Denne række af succesfulde britisk infanteri og beredne operationer resulterede i det fuldstændige nederlag for de 16.000 til 18.000 stærke tyske, østrigske og osmanniske styrker, hvoraf omkring halvdelen blev dræbt eller såret, og næsten 4.000 blev taget til fange. Der blev også fanget et bjergkanonbatteri bestående af fire tunge kanoner, ni maskingeværer, et komplet kamelpakke maskingeværfirma , 2.300 rifler og en million patroner ammunition, to komplette felthospitaler med alle instrumenter, inventar og medicin, mens en stor mængde af butikkerne i forsyningsdepotet i Bir el Abd blev ødelagt. Alle de erobrede våben og udstyr blev fremstillet i Tyskland, og det kamelpakkede maskingeværfirmas udstyr var specielt designet til ørkenkrigsførelse. Mange af riflerne var af det nyeste mønster og lavet af rustfrit stål . Murray estimerede de samlede tyske og osmanniske tab til omkring 9.000, mens et tysk skøn satte tabet til en tredjedel af styrken (5.500 til 6.000), hvilket synes lavt i betragtning af antallet af fanger.

Taktikken anvendt af Anzac Mounted Division skulle vise sig at være effektiv gennem de kommende kampagner i Sinai og i Levanten (også kendt på det tidspunkt som Palæstina). Nøglen til de monterede rifler og den lette hests tilgang var hurtigt at bevæge sig ind på taktisk jord og derefter effektivt fungere som infanteri, når de først var steget af. I forsvaret ødelagde artilleriet og maskingeværet fjendens angreb, og under den beredne fremrykning dækkede og støttede de det britiske imperiums beredne styrke.

Dette slag blev udkæmpet under ekstreme forhold i Sinai-ørkenen i midsommervarme over mange dage, hvilket forårsagede megen lidelse for mennesker og dyr og krævede vedholdenhed og udholdenhed fra alle, der deltog.

Slaget ved Romani markerede afslutningen på det tyske og osmanniske felttog mod Suez-kanalen; offensiven var gået afgørende over i hænderne på den britiske imperiums styrke ledet af Anzac Mounted Division. Efter slaget blev von Kressensteins styrke skubbet tilbage på tværs af Sinai-halvøen, for at blive slået i slaget ved Magdhaba i december 1916 og tilbage til grænsen til det osmanniske imperium-kontrollerede Palæstina for at blive besejret i slaget ved Rafa i januar 1917, hvilket effektivt sikrede den egyptiske Sinai-halvø. Denne vellykkede, syv måneder lange kampagne fra det britiske imperium, der begyndte ved Romani i august, sluttede ved det første slag om Gaza i marts 1917.

Nogle kritikpunkter

Slaget ved Romani har dog været omgivet af kontroverser og kritik. Det er blevet foreslået, at det ligesom angrebet på Suez-kanalen i 1915 blot var et razzia for at forstyrre søtrafikken snarere end et målrettet forsøg på at få kontrol over kanalen. At det Osmanniske Riges hensigt var at besætte Romani og Kantara stærkt, understøttes af forberedelser i Palæstinas sydlige territorium ved siden af ​​og strækker sig ind i Sinai. Disse omfattede udvidelse af det palæstinensiske jernbanesystem til Wadi El Arish, med en god motorvej ved siden af ​​jernbanen. Cisterner og andre værker blev bygget langs denne rute for at opbevare vand, og ved Wadi El Arish var enorme klippereservoirer under opførelse i december 1916, da Anzac Mounted Division nåede dette sted lige før slaget ved Magdhaba.

Slaget skulle enten have været Murrays eller, hvis det skulle være Lawrences, skulle han have stillet alle de tropper, der var til rådighed for det, til Lawrences rådighed, i det øjeblik fjenden ankom i styrke til Oghratina.

General Chauvel

Murray, Lawrence og Chauvel er alle blevet kritiseret for at lade von Kressensteins styrke flygte. Yderligere er det blevet hævdet, at de beredne troppers taktik faktisk hjalp fjendens tilbagetrækning ved at koncentrere sig om direkte angreb frem for flankeangreb. Den officielle britiske historiker anerkender skuffelsen forårsaget af den vellykkede tilbagetrækning af den tyske, østrigske og osmanniske styrke, men han bemærker også kvaliteten af ​​de successive bagtropsstillinger, der blev konstrueret under fremrykningen, og fjendens styrke, beslutsomhed og udholdenhed. Styrken af ​​bagvagterne blev tydeligt demonstreret ved Bir el Abd den 9. august, da den beredne styrke forsøgte at omgå den store forskansede styrke. De mislykkedes, fordi de var stærkt i undertal. Faktisk, hvis Anzac Mounted Division havde haft held med at komme rundt om flanken uden infanteristøtte, ville de have stået over for langt overlegne styrker og kunne være blevet udslettet.

Det er blevet foreslået, at en mulighed gik tabt den 5. august for at omringe og fange den invaderende østrigske, tyske og osmanniske styrke, da den fik lov til at trække sig tilbage til Katia. Infanteriets vanskeligheder med hensyn til forsyning af vand og kameltransport kombineret med deres manglende ørkentræning sammen med Lawrences forvirrende ordre til infanteriet i 52. (Lowland) Division om at bevæge sig mod syd og øst, forhindrede dem i at rykke frem for at afskære den tilbagegående styrke i de tidlige timer af anden dags kamp. General Lawrence blev kritiseret for at tage en alvorlig og unødvendig risiko ved at stole på kun en forankret infanteridivision og to lette hestebrigader til at forsvare Romani. At det stærke fjendtlige angreb på 1. og 2. Light Horse Brigade under den første nats kamp skubbede dem så langt tilbage, at det planlagte flankerende angreb fra New Zealand Mounted Rifles Brigade nærmest blev et frontalangreb. Lawrence blev også beskyldt for at forblive i sit hovedkvarter i Kantara, som blev anset for at være for langt fra slagmarken, og at dette bidrog til hans tab af kontrol over slaget den første dag, hvor telefonlinjen blev afbrudt, og han var ude. kontakt med romani. Lawrence blev også kritiseret for ikke at gå frem for at føre tilsyn med udførelsen af ​​sine ordrer den 5. august, da der var en manglende koordinering af bevægelserne af 3. Lethestebrigade og Mobile Column.

Chauvel svarede ved at påpege, at kritikken af ​​slaget var i fare for at sløre betydningen af ​​sejren.

Priser

Murray lovpriste Anzac Mounted Division i kabler til Australiens og New Zealands generalguvernører og i sin officielle forsendelse og i breve til Robertson, hvor han skrev:

Hver dag viser de, hvilken uundværlig del af mine styrker de er ... Jeg kan ikke tale for højt om den galanteri, standhaftighed og utrættelige energi, som denne fine opdeling viser gennem hele operationerne ... Disse Anzac-tropper er hjørnestenen i forsvaret af Egypten.

Men han formåede ikke at sikre, at disse soldaters kampegenskaber gav dem en forholdsmæssig andel af anerkendelse og hæder. På trods af påstande om, at Chauvel alene havde et klart overblik over slaget, at hans kølighed og dygtighed var afgørende for at vinde sejren, blev hans navn udeladt fra den lange liste af hædersbevisninger, der blev offentliggjort nytårsdag 1917. Murray tilbød Chauvel en mindre pris (en Distinguished Service Order ) for romani, som han afslog.

Da han læste Murrays beskrivelse i hans officielle brev, der dækkede slaget, og genoptrykt i en Paris-udgave af 'Daily Mail', skrev Chauvel til sin kone den 3. december 1916,

Jeg er bange for, at mine mænd bliver meget vrede, når de ser det. Jeg kan ikke forstå, hvorfor den gamle mand ikke kan yde retfærdighed mod dem, som han skyldte så meget, og det hele er så absolut inkonsekvent med det, han allerede havde kabelført.

Det var først efter sejren i slaget ved Rafa, at Chauvel blev udnævnt til ridderkommandør af St. Michael og St. Georges orden, men denne særlige orden tildeles for vigtig ikke-militær tjeneste i et fremmed land. Det var ikke kun hans militærtjeneste i Romani, som ikke var blevet anerkendt, men også tjenesten for alle dem, der kæmpede i Anzac Mounted Division ved Romani, ved El Arish, ved Magdhaba og ved Rafa. I september 1917, ikke længe efter at general Edmund Allenby blev øverstbefalende for den egyptiske ekspeditionsstyrke, skrev Chauvel til GHQ for at påpege den uretfærdighed, der blev begået mod hans frontlinjetropper, idet han erkendte, at det var "svært at gøre noget nu for at rette op på dette"., men tænk på, at den øverstkommanderende burde vide, at der er en stor bitterhed over det."

Noter

Referencer

Bibliografi

 • "3rd Light Horse Brigade War Diary" . Første verdenskrigs dagbøger AWM4, 10-3-15 . Canberra: Australian War Memorial. april 1916. Arkiveret fra originalen 21. marts 2011.
 • De officielle navne på slagene og andre engagementer udkæmpet af de militære styrker i det britiske imperium under den store krig, 1914-1919, og den tredje afghanske krig, 1919: Rapport fra kampnomenklaturudvalget som godkendt af hærrådet præsenteret for parlamentet på kommando af Hans Majestæt . London: Government Printer. 1921. OCLC 29078007 .
 • Bostock, Harry P. (1982). The Great Ride: The Diary of a Light Horse Brigade Scout World War 1 . Perth: Artlook Books. OCLC 12024100 .
 • Bou, Jean (2009). Light Horse: A History of Australia's Mounted Arm . Den australske hærs historie. Port Melbourne: Cambridge University Press. OCLC 320896150 .
 • Bowman-Manifold, MGE (1923). En oversigt over de egyptiske og palæstinensiske kampagner, 1914 til 1918 (2. udgave). Catham: Institute of Royal Engineers, W. & J. Mackay & Co. OCLC 224893679 .
 • Bruce, Anthony (2002). Det sidste korstog: Palæstina-kampagnen i første verdenskrig . London: John Murray. ISBN 978-0-7195-5432-2.
 • Carver, Michael, feltmarskal Lord (2003). National Army Museum Book of The Turkish Front 1914–1918: Kampagnerne ved Gallipoli, i Mesopotamien og i Palæstina . London: Pan Macmillan. ISBN 978-0-283-07347-2.
 • Cutlack, Frederic Morley (1941). Det australske flyvende korps i de vestlige og østlige krigsteatre, 1914–1918 . Australiens officielle historie i krigen 1914-1918. Vol. VIII (11. udgave). Canberra: Australian War Memorial. OCLC 220900299 .
 • Dennis, Peter; Jeffrey Grey; Ewan Morris; Robin Prior; Jean Bou (2008). The Oxford Companion to Australian Military History (2. udgave). Melbourne: Oxford University Press, Australien og New Zealand. OCLC 489040963 .
 • Downes, Rupert M. (1938). "Kampagnen i Sinai og Palæstina". I Butler, Arthur Graham (red.). Gallipoli, Palæstina og Ny Guinea . Official History of the Australian Army Medical Services, 1914–1918: bind 1, del II (2. udgave). Canberra: Australian War Memorial. s. 547–780. OCLC 220879097 .
 • Erickson, Edward J. (2001). Ordered to Die: A History of the Ottoman Army in the First World War. Frem af general Hüseyiln Kivrikoglu . nr. 201 Bidrag i Militære Studier. Westport Connecticut: Greenwood Press. OCLC 43481698 .
 • Falls, Cyril; G. MacMunn (1930). Militære operationer Egypten og Palæstina: Fra krigsudbruddet med Tyskland til juni 1917 . Officiel historie om den store krig baseret på officielle dokumenter efter ledelse af den historiske sektion af den kerlige forsvarskomité. Vol. 1. London: HM Stationery Office. OCLC 610273484 .
 • Gullett, Henry S. (1941). Den australske kerstyrke i Sinai og Palæstina, 1914-1918 . Australiens officielle historie i krigen 1914-1918. Vol. VII (11. udgave). Canberra: Australian War Memorial. OCLC 220900153 .
 • Hill, Alec Jeffrey (1978). Chauvel of the Light Horse: A Biography of General Sir Harry Chauvel, GCMG, KCB . Melbourne: Melbourne University Press. ISBN 978-0-522-84146-6.
 • Keogh, EG; Joan Graham (1955). Suez til Aleppo . Melbourne: Direktorat for militær træning af Wilkie & Co. OCLC 220029983 .
 • Kinloch, Terry (2007). Devils on Horses: In the Words of the Anzacs i Mellemøsten 1916-19 . Auckland: Exisle Publishing. OCLC 191258258 .
 • McPherson, Joseph William (1983). Barry Carman; John McPherson (red.). Manden der elskede Egypten: Bimbashi McPherson. Udvælgelse og kompilering af 26 bind af breve skrevet af Joseph McPherson til sin familie mellem 1901 og 1946 . Ariel Books British Broadcasting Corporation. OCLC 10372447 .
 • Moore, A. Briscoe (1920). The Mounted Riflemen in Sinai & Palæstina: The Story of New Zealand's Crusaders . Christchurch: Whitcombe & Tombs. OCLC 561949575 .
 • Powles, C. Guy; A. Wilkie (1922). New Zealanderne i Sinai og Palæstina . Officiel historie New Zealands indsats i den store krig. Vol. III. Auckland: Whitcombe & Tombs. OCLC 2959465 .
 • Preston, RMP (1921). The Desert Mounted Corps: En beretning om kavaleriets operationer i Palæstina og Syrien 1917-1918 . London: Constable & Co. OCLC 3900439 .
 • Pugsley, Christopher (2004). Anzac-oplevelsen: New Zealand, Australien og imperiet i første verdenskrig . Auckland: Reed Books. OCLC 56521474 .
 • Wavell, feltmarskal jarl (1968) [1933]. "Palæstina-kampagnerne". I Sheppard, Eric William (red.). En kort historie om den britiske hær (4. udgave). London: Constable & Co. OCLC 35621223 .
 • Woodward, David R. (2006). Helvede i det hellige land: Første verdenskrig i Mellemøsten . Lexington: University Press of Kentucky. ISBN 978-0-8131-2383-7.

Yderligere læsning

eksterne links

Koordinater : 30.992°N 32.648°E 30°59′31″N 32°38′53″E / / 30.992; 32.648