Bury St Edmunds Abbey -Bury St Edmunds Abbey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Norman Tower, en port og klokketårn foran det nye katedraltårn
Abbey-ruinerne, Bury St. Edmunds

Abbey of Bury St Edmunds var engang blandt de rigeste benediktinerklostre i England, indtil klostrenes opløsning i 1539. Det er i byen, der voksede op omkring det, Bury St Edmunds i grevskabet Suffolk, England. Det var et centrum for pilgrimsrer som gravsted for den angelsaksiske martyrkonge Saint Edmund, dræbt af den store hedenske hær af danskere i 869. Ruinerne af klosterkirken og de fleste andre bygninger er blot murbrokker, men to meget store middelalderlige porthuse overlever, samt to sekundære middelalderkirker bygget i klosterkomplekset.

Historie

Udsigt over kirkegården og (LR) Norman Tower, St James Church og SW Tower of Abbey, ca. 1920

Da i det tidlige 10. århundrede, relikvier fra den martyrdøde konge, St. Edmund, blev oversat fra Hoxne til Beodricsworth, bagefter kendt som St Edmundsbury, havde stedet allerede været i religiøs brug i næsten tre århundreder. Til den lille husstand af benediktinermunke, der bevogtede helligdommen, blev de omkringliggende lande tildelt i 1020, under Knuds regeringstid . Munke blev introduceret fra St. Benet's Abbey i regi af biskoppen af ​​Elmham og Dunwich . To af dem blev Burys første to abbeder, Ufi, prior af Holme, (d. 1044), som blev indviet til abbed af biskoppen af ​​London, og Leofstan (1044-65). Efter Leofstans død udnævnte kongen sin læge Baldwin til abbat (1065–97). Baldwin genopbyggede kirken og genbegravede St Edmunds lig der med stor ceremoni i 1095. Kulten gjorde det rigt begavede kloster til et populært remål for pilgrimsrer.

Nordlige tværarm af klosteret

Klosterkirken St Edmund blev bygget i det 11. og 12. århundrede efter en korsformet plan, med hovedet (eller apsis) pegende mod øst. Edmunds helligdom stod bag højalteret. Klosteret blev meget udvidet og genopbygget i løbet af det 12. århundrede. Med en længde på omkring 505 fod og spænder over 246 fod på tværs af dets vestlige tværskib, var Bury St. Edmunds klosterkirke en af ​​de største i landet. Det er nu ødelagt, med kun nogle murbrokker tilbage, men to andre separate kirker, som blev bygget inden for klosterområdet, overlever, og har altid fungeret som sognekirker for byen. St James's Church, nu St Edmundsbury Cathedral, stod færdig omkring 1135. St Mary's Church blev først bygget omkring 1125, og derefter genopbygget i vinkelret stil mellem 1425 og 1435.

Abbey Gate, genopbygget i midten af ​​det 14. århundrede

Abbey Gate, der åbnede ud til den store gårdhave, var den sekulære indgang, som blev brugt af klosterets tjenere.

Cloisters Cross, også omtalt som "Bury St Edmunds Cross", er et usædvanligt komplekst romansk alterkors fra det 12. århundrede, udskåret af hvalros -elfenben . det er nu i Metropolitan Museum of Art i New York City. Billedhuggeren kendes ikke. Thomas Hoving, som styrede erhvervelsen af ​​korset, mens han var Associate Curator ved The Cloisters, konkluderede, at det var udskåret af Mester Hugo i Abbey. Der er ingen sikre beviser, der tyder på, at korset overhovedet blev lavet i England, selvom dette er accepteret af de fleste lærde, og andre oprindelsessteder såsom Tyskland er blevet foreslået.

I 1327 blev klosteret ødelagt under det store oprør af lokalbefolkningen, som var vrede over klostrets magt, og det måtte genopbygges. Norman Gate daterer sig fra 1120 til 1148 og blev designet til at være porten til Abbey Church, og det er stadig klokketårnet for Church of St James, den nuværende katedral i Bury St. Edmunds. Denne fire-etagers porthal er stort set uændret og er gået ind gennem en enkelt buegang. Abbey Gate er et imponerende stenporthus fra det 14. århundrede, designet til at være porten til Great Courtyard. Et af de bedste overlevende eksempler af sin type, denne to-etagers porthal er gået ind gennem en enkelt buegang, der bevarer sin portcullis. The Crankles var navnet på fiskedammen nær floden Lark. Vingården blev først anlagt i det 13. århundrede. Der var tre bryggerier i klosteret, da hver munk havde ret til otte pints om dagen.

Moderne inskription i klosterruinerne til minde om begivenheder i 1214, hvilket førte til offentliggørelsen af ​​Magna Carta i 1215
Panorama over ruinerne af klosterkirken med det nye Millennium Tower
of St Edmundsbury Cathedral i baggrunden.
Haverne

Abbey's chartre gav omfattende jorder og rettigheder i Suffolk. I 1327 ejede klosteret hele West Suffolk. Abbey holdt portene til Bury St Edmunds; de holdt værge for alle forældreløse børn, hvis indtægt gik til abbeden, indtil den forældreløse nåede modenhed; de pressede på deres ret til corvée . I slutningen af ​​det 12. århundrede tvang abbeden Adam Samson dekanen Herbert til at ødelægge den nye vindmølle, han havde bygget uden tilladelse. Adam sagde: "Ved Guds ansigt! Jeg vil aldrig spise brød, før den bygning er ødelagt!"

Byen Bury St Edmunds blev designet af munkene i et gittermønster. Munkene opkrævede told på enhver økonomisk aktivitet, inklusive indsamling af hesteklatter i gaderne. Klosteret drev endda Royal Mint . I løbet af det 13. århundrede sløvede den almindelige velstand borgernes og bøndernes modstand; i det 14. århundrede mødte munkene dog fjendtlighed fra den lokale befolkning. Hele 1327 led klostret meget, da flere munke mistede livet i optøjer, og mange bygninger blev ødelagt. Byens indbyggere angreb i januar og tvang dem et frihedscharter. Da munkene afviste dette, angreb de igen i februar og maj. De forhadte chartre og debitors konti blev beslaglagt og triumferende revet i stykker.

En udsættelse kom den 29. september 1327, da dronning Isabella ankom til klosteret med en hær fra Hainaut . Hun var vendt tilbage fra kontinentet med den hensigt at afsætte sin mand, kong Edward II . Hun opholdt sig i klosteret et antal dage med sin søn, den fremtidige Edward III .

Den 18. oktober 1327 gik en gruppe munke ind i den lokale sognekirke. De forkastede deres vaner og afslørede, at de var pansrede nedenunder, og tog flere gidsler. Folket opfordrede gidslerne løsladt: men munke kastede genstande efter dem og dræbte nogle. Som svar svor borgerne at kæmpe mod klosteret til døden. De omfattede en præst og 28 præster . De brændte portene og erobrede klostret.

I 1345 fandt en særlig kommission, at munkene ikke bar vaner eller boede i klostret. Allerede udsat for en betydelig økonomisk belastning gik klosteret yderligere i tilbagegang i løbet af første halvdel af det 15. århundrede. I 1431 styrtede klosterkirkens vesttårn sammen. To år senere flyttede Henrik VI ind i klostret til jul, og han nød stadig klostergæstfrihed fire måneder senere. Flere problemer opstod i 1447, da hertugen af ​​Gloucester døde under mistænkelige omstændigheder efter sin arrestation, og i 1465 blev hele kirken udbrændt af en utilsigtet brand. Klosteret Bury St Edmunds, der stort set blev genopbygget i 1506, slog sig ned i en mere rolig tilværelse indtil opløsningen i 1539. Efterfølgende blev klosterruinerne frataget alle værdifulde byggematerialer og artefakter som et bekvemt stenbrud for lokale bygherrer. En samling af ulvekranier blev opdaget på stedet i 1848.

Ruinerne ejes af English Heritage og administreres af St Edmundsbury Borough Council.

Abbey Gardens

Abbey Gardens ejes og administreres i øjeblikket af West Suffolk Council i samarbejde med English Heritage. Vedligeholdelse af og forbedringer af haverne varetages af rådet samt støtte fra frivillige.

Abbey Gardens, der omgiver ruinerne, havde en " internetbænk " installeret i 2001, som folk kunne bruge til at forbinde bærbare computere til internettet. Det var den første bænk af sin slags. Der er en sansehave for synshandicappede.

Begravelser

Grave af abbeder i klostret, 1903 (forfra og bagfra): Edmund af Walpole (1248–1256); Henrik af Rushbrooke (1235–1248); Richard af Isle of Ely (1229–1234); Samson (1182–1211); og Ording (1148–1157).

I slutningen af ​​det 19. århundrede afslørede et manuskript, der blev opdaget i Douai, Frankrig, begravelsesstedet for atten af ​​klosterets abbeder. Antikvaren og forfatteren Montague R. James, en autoritet inden for klosterets historie, udgav en beretning om klosteret, der gjorde udstrakt brug af Douai-registret. Han forestod en udgravning af kapitelhuset, og nytårsdag 1903 blev kisterne og resterne af fem af abbederne vist for offentligheden.

Indehavere af Corrodies

Se også

Noter

eksterne links

Koordinater : 52,2441°N 0,7192°E 52°14′39″N 0°43′09″E /  / 52,2441; 0,7192