El Camino: A Breaking Bad Movie -El Camino: A Breaking Bad Movie

Fra Wikipedia, den gratis encyklopædi

El Camino: En Breaking Bad -film
En mand i en buzzcut ser mod venstre med en rød stribe bag hovedet mod venstre og en anden rød stribe foran øjet til højre.
Reklameplakat
Instrueret af Vince Gilligan
Skrevet af Vince Gilligan
Baseret på Breaking Bad
af Vince Gilligan
Produceret af
Medvirkende Aaron Paul
Cinematografi Marshall Adams
Redigeret af Spring Macdonald over
Musik af Dave Porter
Produktion
virksomheder
Distribueret af Netflix
Udgivelses dato
  • 11. oktober 2019 ( 2019-10-11 )
Løbe tid
122 minutter
Land Forenede Stater
Sprog engelsk
Budget Mere end $ 6 millioner
Billetkontor Mindst $ 40.000

El Camino: A Breaking Bad Movie (eller simpelthen El Camino ) er en amerikansk neo-vestlig krimi-thrillerfilm fra 2019,der fungerer som en efterfølger og epilog til tv-serien Breaking Bad . Det fortsætter historien om Jesse Pinkman, dergennem hele seriensamarbejdede med den tidligere lærer Walter White for at blive nøgler i et Albuquerque crystal meth -imperium. Seriens skaber Vince Gilligan skrev, instruerede og producerede El Camino ; Aaron Paul gentog sin rolle som Jesse Pinkman. Flere aktører involveret i Breaking Bad repriserede også deres roller, herunder Jesse Plemons, Krysten Ritter, Charles Baker, Matt Jones, Robert Forster, Jonathan Banks og Bryan Cranston . Forster døde på dagen for El Camino ' s udgivelse, hvilket gør filmen en af sine sidste optrædener på skærmen.

Gilligan begyndte at overveje historien om El Camino, mens han optog den sidste sæson af Breaking Bad . Han henvendte sig til Paul med ideen til filmen i 2017, nær tiårsdagen for showets premiere, og afsluttede manuskriptet flere måneder senere. Hovedfotografering begyndte i det skjulte i New Mexico i november 2018 og varede næsten 50 dage. Projektet forblev ubekræftet, indtil Netflix udgav en trailer den 24. august 2019.

El Camino modtog en digital udgivelse på Netflix og et begrænset teaterforløb den 11. oktober 2019 med en AMC -tv -premiere den 16. februar 2020. Det fik positive anmeldelser fra kritikere, som roste optrædener af Paul og Plemons samt Gilligans retning. Filmen høstede flere prisnomineringer og vandt bedste film lavet til fjernsyn ved Critics 'Choice Television Awards og bedste film til tv ved Satellite Awards . El Camino fik desuden fire nomineringer ved Primetime Creative Arts Emmy Awards for fremragende fjernsynsfilm og andre tekniske kategorier.

Grund

I et tilbageblik har Jesse Pinkman og Mike Ehrmantraut en diskussion kort før de forlader Walter Whites meth -forretning . Jesse spørger Mike, hvor han ville hen for at starte forfra. Mike svarer, at hvis han var yngre, ville han tage til Alaska, en idé Jesse finder tiltalende. Jesse udtrykker ønsket om at rette op på tidligere forseelser, men Mike advarer om, at det ville være umuligt at starte forfra.

I den foreliggende, Jesse flygter den Broderskab forbindelse i Todd Alquist 's El Camino . Han går til Albuquerque -hjemmet til Skinny Pete og Badger, der skjuler bilen og giver Jesse et sted at sove. Næste morgen kalder Jesse Old Joe for at bortskaffe El Camino, men Joe flygter efter at have opdaget dens LoJack, som advarer politiet om dens placering. Pete udtænker en plan for at få det til at se ud som om Jesse flygtede til Mexico efter at have handlet Petes Ford Thunderbird for El Camino. Pete og Badger giver Jesse de penge, Walt gav dem, og Jesse unddrager sig politiet ved at tage af sted i Badgers Pontiac Fiero . Han får at vide af radionyhederne om Walters potentielt dødelige forgiftning af en kvinde og om Walters død i forbindelsen.

I et tilbageblik på Jesses fangenskab tager Todd Jesse med til Todds lejlighed for at hjælpe med at bortskaffe sin rengøringsdame, som han dræbte, efter at hun opdagede hans skjulte penge. De undgår Lou Schanzer, Todds travle nabo, og begraver liget i Painted Desert . Jesse får kortvarigt fat i Todds pistol, men Todd taler ham ud af at bruge den. I nutiden sniger Jesse sig ind i Todds lejlighed og søger efter Todds nye skjulested. Øjeblikke efter Jesse finder det, kommer politifolkene Neil Kandy og Casey ind i lejligheden og begynder at søge. Jesse gemmer sig, men holder Casey i gevær, efter Casey finder ham. Neil afvæbner Jesse, der indser, at de ikke er politi, men bøller, der også leder efter Todds penge. For at redde sig selv afslører Jesse, at han fandt kontanterne. Lou rapporterer at have fundet en gammel seddel fra Todd, og Casey distraherer ham ved at forestille sig interesse. Neil og Jesse forhandler om pengene, og Neil accepterer at lade Jesse tage en tredjedel. Da de tager afsted, genkender Jesse Neil som sveren, der byggede binderen, der holdt ham, mens han blev tvunget til at lave mad til broderskabet.

Jesse finder Ed Galbraith, "forsvinderen", der ønsker US $ 125.000 for at hjælpe Jesse, plus yderligere $ 125.000 for den tidligere lejlighed, da Jesse hyrede ham, men undlod at forpligte sig. Jesse mangler 1.800 dollar, og Ed nægter at hjælpe. Da han vidste, at de blev overvåget, ringer Jesse til sine forældre og synes at være villig til at overgive sig. Efter at hans forældre og politiet er gået, kommer Jesse usynligt ind i Pinkman -hjemmet og tager to pistoler fra sin fars pengeskab, en Colt Woodsman og en Iver Johnson Hammerless .

Jesse kører til Neils butik, hvor Neil, Casey og tre venner fejrer med ledsagere og kokain. Efter ledsagerne forlader, beder han om 1.800 dollar, og Neil nægter. Neil ser Woodsman i Jesse's linning og udfordrer Jesse til en duel om sin andel af kontanterne. Jesse er enig, og da Neil rækker sin pistol, skyder Jesse ham med Hammerless, som var skjult i hans jakkelomme. Casey skyder mod Jesse, men Jesse dræber ham med Neils pistol. Jesse indsamler kørekortene til de resterende mænd og lader dem gå efter at have truet med at vende tilbage og dræbe dem, hvis de fortæller det til politiet. Han genvinder Neils penge og går af sted efter at have angivet en eksplosion for at dække hans spor.

I et tilbageblik, spiser Walter og Jesse morgenmad efter en multi-dages meth cook. Efter at have anslået, at de vil tjene mere end $ 1 million, beklager Walter, at han har ventet hele sit liv på at gøre noget særligt og kalder Jesse heldig, da han ikke skal vente.

I øjeblikket dropper Ed Jesse af ved en bil parkeret nær Haines, Alaska . Jesse giver Ed et brev til Brock Cantillo og erkender, at han ikke vil sige farvel til andre. Jesse kører afsted og har et tilbageblik på sin tid med Jane Margolis . Han fortæller hende, at han beundrer, hvad hun sagde om at gå overalt, hvor universet tager hende, men hun afviser det som metaforisk og opfordrer ham til at træffe sine egne beslutninger. Jesse kører videre og smiler med udsigt til et nyt liv.

Cast

Temaer og stil

Mens El Camino ' s plot fokuserer på Jesse Pinkman flygter til Alaska, forfatter og instruktør Vince Gilligan erklærede, at tematisk, filmen centre på Jesse transformation fra en dreng til en mand. Da Jesse tilbragte hele Breaking Bad som Walter Whites partner, viser El Camino derimod Jesse, der forholder sig til sin fortid og træffer sine egne beslutninger, fri for Whites indflydelse. Dette tema er fremherskende i flashbacks, der bookede El Camino, med Mike Ehrmantraut i begyndelsen, og Walter White og Jane Margolis i slutningen. Alan Sepinwall fra Rolling Stone forklarede, at selvom disse scener tjener som en påmindelse om, hvem Jesse plejede at være og alt, hvad han mistede, "handler alle tre flashbacks også om den måde, Jesse er blevet tvunget af tragiske omstændigheder til at vokse op og tænke mere over hans plads i universet og den indvirkning, han har på andre. Og de handler om at sætte ham på den vej, hvor Ed [Galbraith] forlader ham ved filmens afslutning ". Aaron Paul beskrev sin karakter Jesse som en, der gennemgik "helvede og tilbage flere gange" og stadig "betaler for de synder", men Donna Bowman fra The AV Club bemærkede, at ved at befri sine ambitioner fra Walter Whites manipulationer fandt Jesse sin egen forløsning og undgik sin mentors skæbne og gav ham endelig en chance for en fremtid.

Åbningens tilbageblik med Jesse og Mike sætter også temaet for, at Jesse ønsker at starte forfra og samtidig gøre tingene rigtige med sin fortid. Selvom Mike advarede om, at det at starte forfra ville gøre det umuligt at rette op på det, tilbagebetaler Jesse flere følelsesmæssige gæld fra serien med berigtigende bevægelser i hele filmen: tager et ordentligt farvel med sine venner Badger og Skinny Pete, undskylder sine forældre en sidste gang og får hævn mod Neil Kandy og Casey, betale tilbage (sin bogstavelige) gæld til Ed Galbraith og sende sit afskedsbrev til Brock Cantillo . Gilligan lagde sin egen analyse på Jesses sidste duel med Neil, og fortolkede scenen som mere end bare at Jesse fik de penge, han havde brug for til sin flugt, men også som en måde at "eksorcere dæmoner", der plagede ham fra seriens begivenheder. Både Gilligan og Paul spekulerede på, at Jesse stadig ville være hjemsøgt af disse dæmoner, selv i sit nye liv i Alaska, men han opnåede i det mindste en form for hævn for sin fortid ved at befri verden for en ond person.

Breaking Bad blev ofte kategoriseret som en nutidig vestlig ; dette tema er også til stede i El Camino . Gilligan udtrykte sin beundring for instruktøren Sergio Leone og hans kærlighed til den vestlige genre - han ville oprindeligt filme Breaking Bad i CinemaScope -format Leone brugte til Dollars Trilogy og fik sit ønske i El Camino . Mange kritikere bemærkede duellen i slutningen af ​​filmen mellem Jesse og Neil som værende direkte i stil med vestlige film. Gilligan refererede til The Good, the Bad and the Ugly og andre klassiske skudslag for at sekvensere scenen med sammenlignelige dækningsteknikker, ligesom komponist Dave Porter også brugte vestlige elementer i scenens partitur. Ben Travers af IndieWire spores filmens vestlig indflydelse til sine "fejende landskaber, eneste overlevende, og endelig stand-off", mens Matt Zoller Seitz af Vulture kaldet El Camino ' s titel 'ufortrødent vestligt farvet', og citerede den endelige skud manglende åben sentimentalitet som sand mod ånden i klassiske vestlige.

Produktion

Udvikling

En ung mand med en buzzcut iført en denimjakke og en sort skjorte vender ud mod kameraet og taler ind i en mikrofon.
El Camino følger Jesse Pinkman, portrætteret af Aaron Paul, efter begivenhederne i Breaking Bad .

Vince Gilligan, skaberen og showrunneren af Breaking Bad, havde ideen til El Camino, mens han skrev den sidste sæson . Han spurgte sig selv, hvad der skete med Jesse Pinkman efter Breaking Bad- finalen " Felina ", da Jesse flygtede fra nynazisternes forbindelse efter at være blevet reddet af Walter White . På tidspunktet for afslutningen af Breaking Bad i 2013 tilbød Gilligan to mulige skæbner for Jesse: en mere realistisk, hvor politiet fangede ham få kilometer fra komplekset, og en anden, mere optimistisk, hvor Jesse slap væk, men stadig havde for at klare de frygtelige ting, han var vidne til gennem serien.

I de mellemliggende år legede Gilligan med begge fremgangsmåder. Af den første overvejede han tanken om, at Jesse skulle gemme sig tæt på den canadiske grænse og blive lokket tilbage til kriminalitet for at hjælpe en ung kvinde i byen. Denne version sluttede med Jesse i en fængselscelle i den afsluttende scene, fængslet men alligevel i fred for første gang. Gilligans kæreste Holly Rice frarådede denne afslutning og sagde, at fans ikke ville sætte pris på at se Jesse fængslet efter alt, hvad han havde været igennem. Han modtog lignende tilbagemeldinger, da han separat lagde ideer til filmen med forfatterens personale på Better Call Saul, en Breaking Bad spin-off, der også blev skabt af Gilligan, der stadig blev sendt på det tidspunkt og havde mange forfattere fra den originale serie. Gilligan skrottet derefter konceptet og holdt sig til historien om Jesse, der flygtede til Alaska.

Den oprindelige idé til at fortsætte Jesse Pinkmans historie begyndte som en kortfilm eller "mini-episode" på cirka 15-20 minutter. At indse en kortfilm ville ikke være omkostningseffektiv, Gilligan valgte at lave en spillefilm i fuld længde. Tidligt modtog Gilligan et forslag om at ændre sin foreslåede titel - han tænkte oprindeligt på at kalde projektet '63 og henviste til dets uofficielle status som den 63. episode af Breaking Bad . Under mødet, da Gilligan lagde op til idéideer med Better Call Saul -personalet, rådede forfatter og udøvende producent Thomas Schnauz ham til at ændre titlen for at lade filmen stå alene fra den originale serie. Schnauz begrundede med Gilligan, at Breaking Bad hovedsageligt fokuserede på Walter Whites historie, hvorimod filmen og dens titel skulle være unik for at afspejle, at de var centreret om Jesse Pinkman. Gilligan accepterede og besluttede til sidst titlen El Camino med henvisning til bilen Jesse kører væk med i "Felina".

I nærheden af tiåret for Breaking Bad ' s premiere, Gilligan begyndte at dele ideen med tidligere støbte og besætningsmedlemmer som et middel til at fejre milepælen. Aaron Paul, der portrætterede Jesse i serien, bekræftede, at mens han havde hovedrollen i The Path omkring 2017, modtog han et telefonopkald fra Gilligan, som antydede at fortsætte Jesses historie. Selvom han syntes, at showet sluttede tilfredsstillende, følte Paul sig stadig knyttet til karakteren; fans spurgte ham regelmæssigt om Jesses opholdssted efter seriens begivenheder, og han undrede sig lejlighedsvis selv om Jesses skæbne. I slutningen af ​​samtalen viste Paul iver efter at være involveret i enhver idé, Gilligan havde om en Breaking Bad -fortsættelse.

Gilligan overrakte Paul et færdigt manuskript syv måneder efter at han havde foreslået sin idé. Paul tilbragte tre timer på Gilligans kontor med at gå over manuskriptet og følte sig næsten øjeblikkeligt i stand til at opfange Jesses tankegang og følelsesmæssige takter. Efter sin første gennemlæsning sagde Paul, at han var så imponeret over manuskriptet, at han følte sig målløs. Han sammenlignede sin reaktion fra hans første læsning af El Camino med hans svar fra hans første læsning af "Felina" og roste Gilligan for at have nærmet sig manuskriptet med forsigtighed og omhu. Når han var færdig med manuskriptet, Paulus fortsatte med at udtrykke glæde og spænding til filmen, som han kaldte en "kærlighedserklæring" til Jesse og Breaking Bad ' s fans.

Selvom Gilligan tidligere havde været involveret i spillefilm, ville El Camino være den første, han instruerede og producerede. Mens han betragtede begrebet en efterfølger film i en længere periode efter Breaking Bad ' s konklusion, Gilligan erklærede han sandsynligvis ikke ville have været i stand til at gøre det havde bedre Call Saul tabt sagen. Da Gilligan lavede sin første filmpitch til Sony Pictures Television, studiet bag både Breaking Bad og Better Call Saul, blev direktørerne i rummet hurtigt enige om at komme om bord. Med sit script i hånden købte Gilligan derefter filmen selektivt til et par potentielle distributører og bosatte sig på Netflix og AMC på grund af deres historie med showet. Gilligan beregnet til El Camino at have en biografpremiere, som Netflix tidligere for nogle af Breaking Bad ' s sæson premierer. El Camino ' s uspecificeret budget overgået de $ 6 millioner budget pr episode i showets sidste sæson.

Skrivning

En mand med mørkebrunt hår, sportslige rektangulære briller, overskæg og fipskæg, mens han er iført en blågrøn skjorte og mørkegrå briller, ser til højre, mens han taler ind i en mikrofon.
Vince Gilligan, skaberen og showrunneren af Breaking Bad, skrev og instruerede El Camino .

I modsætning til de fleste af hans værker fra The X-Files, Breaking Bad and Better Call Saul, hvor han samarbejdede med et forfatterlokale om at udvikle sine manuskripter og overholde sine deadlines, skrev Gilligan filmens manuskript alene, indtil han følte det klar til at præsentere. Hvad angår El Camino som en coda til Breaking Bad, mente Gilligan, at filmen primært ville appellere til fans og ikke ville være lige så sjov for dem, der ikke havde set serien. Dette påvirkede hans beslutning om at skrive det som en direkte fortsættelse frem for at indsætte eksponeringsscener for at forsøge at tiltrække nye seere. Han følte, at El Camino kunne ses uafhængigt af både Breaking Bad og dens spin -off Better Call Saul, på samme måde som hvordan de to serier kunne ses uafhængigt af hinanden. Men han mente også, at de tre værker eksisterede sammen i en større ramme, og at seerne skulle se dem alle sammen for at få den fulde oplevelse.

Da han tænkte på hvilke Breaking Bad -figurer, der skulle bruges til El Camino, overvejede Gilligan at bringe Skyler White, Walter Jr., Hank og Marie Schrader, Gus Fring og Saul Goodman tilbage, men kunne ikke finde en måde at indarbejde dem i Jesses historie. Et tidligt koncept omfattede at bringe onkel Jack tilbage som et spøgelse, der rystede Jesse under hele hans re, men Gilligan kasserede denne idé som for kedelig, da han følte, at Jesse allerede led nok. Af de figurer, han endte med at bruge, følte Gilligan sig mest begtret for at bringe den sociopatiske Todd Alquist tilbage, da han fastholdt fascinationen af ​​karakteren og ønskede, at han kunne have været nærmere undersøgt i serien. Jesse Plemons, der skildrede Todd, udtrykte overraskelse over hans afdøde karakters betydelige rolle ved første læsning af manuskriptet og sammenlignede hans scener med Jesse til en mørk kompis .

Da Todd og resten af ​​den nynazistiske bande kanonisk var døde i slutningen af ​​"Felina", følte Gilligan, at filmen havde brug for en ny skurk for at indføre konflikt for Jesse i den nuværende historie. Af denne grund skabte Gilligan karakteren Neil Kandy, som han stemplede "nazistisk tilstødende" på grund af hans tidligere forretningsforbindelser med banden. Han beskrev også Neil som værende mere sociopatisk end Todd og sagde, at det ville kræve nogen af ​​Neils kaliber at oprette den hundeløb, der fysisk bandt Jesse uden at stille for mange spørgsmål eller endda bekymre sig om Jesses tilstand. Gilligan bekymrede sig for at introducere en ny karakter, der ikke er set i Breaking Bad, men kaldte det også "Drama 101" for at inkludere Neil, da han gav Jesse en skurk, han kunne sejre imod og gav filmen mere visceral flair.

En mand med hvidt hår, iført cirkulære briller, en blå skjorte og lysebrun jakke, vender mod højre, mens han taler ind i en mikrofon.
Peter Gould og Better Call Saul's forfatterpersonale konsulterede Gilligan, efter at han havde afsluttet manuskriptets første udkast.

Efter afslutningen af ​​sit første udkast mødtes Gilligan igen med skrivepersonalet hos Better Call Saul . Ved afholdelsen af ​​dette møde ønskede Gilligan ikke kun at sikre, at de to projekters kontinuitet ikke forstyrrede hinanden, men også at tage forslag til at forbedre sit manuskript. Beslutningen om at bringe Jane Margolis ind i historien var resultatet af dette møde, da det oprindelige manuskript ikke inkluderede karakteren. Efter at Better Call Saul -showrunner Peter Gould havde læst det første udkast, foreslog han, at hun kunne optræde i slutningen, "hvor det ville betyde mest for publikum". Gilligan tænkte over forslaget i et par uger og blev til sidst enig. Han indarbejdede ideen i sit manuskript, og Jane leverede i sidste ende de sidste linjer i El Camino . Krysten Ritter, der gentog rollen i filmen, kaldte slutningen med hendes karakter "så smuk", da den "sendte Jesse ud i solnedgangen med Jane, der kørte haglgevær ... Han skulle være okay, og hun var der sammen med ham ".

Et af de største elementer, der blev fjernet i senere udkast, var den allerførste ting, Gilligan skrev til manuskriptet: indholdet af Jesses brev til Brock. Gilligan planlagde at få det læst i voice-over, mens Jesse kørte gennem Alaska i den sidste scene; Paul beskrev det som "det mest ærlige, smukke, omsorgsfulde brev, man kan forestille sig - virkelig bare hælde sit hjerte ud og sige, at han er ked af det". Mens Better Call Sauls medarbejdere roste brevets indhold, mente Gould og flere andre, at det ville være bedre at overlade publikums fantasi til at bestemme, hvad Jesse skrev. Gilligan besluttede efterfølgende ikke at bruge brevet til at afslutte Jesses historie og gik med den alternative slutning med Jane. Paul var enig i Gilligans beslutning, men nævnte, at han følte sig "knust", at den ikke optrådte i det sidste snit. Han delte sit håb om, at brevets indhold i sidste ende vil blive afsløret for offentligheden.

Gilligan skrev scenen for Walter og Jesse, der sad i spisestuen i en let stemning med den hensigt at give en sidste chance for at se de to karakterer sammen som en sidste godbid for fansene. Producer Melissa Bernstein foreslog at tilføje lidt flere gravitas til scenen for at lade den genklare yderligere hos publikum. Gilligan forlod det meste af scenen fra det originale manuskript intakt, men han og Bernstein kom med linjen "Du er virkelig heldig, ved du det? At du ikke behøvede at vente hele dit liv for at gøre noget særligt", binder scenen til El Camino ' s tema Jesse endelig at tage kontrol over sit liv.

Optagelse

Under arbejdstitlen Greenbrier fandt et flertal af optagelserne sted i Albuquerque fra november 2018 til februar 2019, hvor den samlede optagelse varede 50 dage. El Camino havde et mere afslappet skydetempo end Breaking Bad, med kun halvanden til tre sider med manuskript, der blev filmet om dagen i modsætning til seks til otte. Denne mindre pressede skema gav aktører flere muligheder for at improvisere på sættet. Gilligan følte, at det langsommere tempo tillod ham at reflektere og føle en større følelse af finalitet for hans skabelse, mens han filmede.

På trods af at de ikke fremstillede deres karakterer siden showets afslutning flere år tidligere, følte castmedlemmer sig trygge ved at gengive deres tidligere roller. Paul filmede sine scener uden øvelser, da han følte, at han let kunne få adgang til Jesses følelser på samme måde som han kunne i serien. Han sammenlignede sin repressalier som Jesse med at besøge en gammel ven igen. El Camino brugte også mange af de samme besætningsmedlemmer, der havde deres roller siden piloten i Breaking Bad, da flere overførte til Better Call Saul, da showet sluttede. Det første, der blev filmet til El Camino, var scenen, hvor Jesse dukker op i Badger og Skinny Pete 's hus og falder i seng; Paul sammenlignede sin første skydedag med Gilligan, Matt Jones, Charles Baker og showets tidligere besætningsmedlemmer med et familiesammenkomst.

Cinematografi

Den Arri Alexa 65 blev valgt til at filme El Camino grund af dets kvalitet indfange svagt lys .

El Camino brugte et 2,39 widescreen -billedformat på Arri Alexa 65 -kameraet til at fange værket på filmisk vis. Gilligan og filmfotograf Marshall Adams valgte specifikt Alexa 65 for sin kvalitet i svagt lys, som filmen viste stærkt. Brug af dette kamera betød også, at El Camino ville blive optaget digitalt, i modsætning til Breaking Bad, der optog på 35 mm filmfilm . Produktion designer Judy Rhee bemærkes, at Gilligan udnyttede sin linse og bredere billedformat for at skabe en mere visuelt luksuriøs oplevelse end den serie, lade den brede vista skud hjælp mødes El Camino ' s plot beats snarere end at ansætte mere økonomiske muligheder, der almindeligvis anvendes til tv . Adams var enig i denne opfattelse og nævnte som et eksempel det store og tomme rum i Painted Desert, der understregede Jesse ensomme og håbløse tilstand i Todds fangenskab.

Gilligan ønskede El Camino ' s cinematografi at opretholde den naturalistiske udseende bruges på Breaking Bad og Bedre Call Saul samtidig udvide den. Adams specificerede dette som det "realistiske, praktisk drevne look til nattexteriør og interiør med svagt lys, der omfavnede alle farver og udseende af Albuquerque", som han brugte på Better Call Saul . Ved at kombinere Alexa 65 med Arri Prime DNA-objektiver kunne Adams fange lavt lys effektivt, kontrollere dybdeskarphed og også bevare farvekontrast og balance. Adams gradueret El Camino ' s farvepalet med DaVinci Resolve ; han lod ikke Breaking Bad diktere, hvilke farver han brugte, og valgte at lave en palet, der var specifik for filmen. For at hjælpe med at modtage dagblade brugte produktionen FotoKem, der gjorde det samme arbejde med både Breaking Bad og Better Call Saul . Besætningen leverede optagelser med anmodede farveændringer til FotoKem-medlemmer på stedet, som derefter anvendte ændringerne for at få dagbøgerne ret hurtigt ud til Adams 'anmeldelse.

Adams oplevede El Camino som en måde at hylde oprindelige Breaking Bad filmfotograf Michael Slovis . Selvom Adams overtog som direktør for fotografering under den tredje sæson af Better Call Saul, han tidligere filmet pick-ups med Slovis i slutningen af Breaking Bad ' s fjerde sæson og tjente som filmfotograf under showets femte sæson premiere . For El Camino tog Adams store længder for at matche Slovis 'linse fra serien, mens han ændrede den til filmens digitale format og større billedformat. Han specificerede åbningen af Jesse køre ud af forbindelsen som en scene han opdateret ved hjælp af denne metode, likening det til en "direkte cut" fra Jesse sidste optræden i Breaking Bad ' s finale. Adams anvendte det samme princip for andre scener, der brugte steder fra serien, f.eks. Stoffet og vakuumlageret.

For at skelne flashback -scenerne fra dem, der er sat i nutiden, besluttede Gilligan at bruge forskellig farvemætning. Han valgte i stedet at få flashbacks filmet i et "håndholdt" look, mens han havde nutidens scener mere forankret og låst fast. Det faktum, at meget af Breaking Bad brugte håndholdt film, inspirerede denne beslutning. Da Alexa 65 -kameraet var for stort til at bære under optagelserne, opnåede Gilligan "wiggling" -effekten ved at placere kameraet oven på en lastbilairbag, som let kunne pustes op og tømmes mellem to plastikplader.

Sæt og placeringer

Optagelserne fandt primært sted i Albuquerque Studios, hvor både Breaking Bad og Better Call Saul blev skudt sammen med andre steder i hele byen. Bemærkelsesværdige nye sæt bygget i studiet omfattede Todds lejlighed og svebutikken, hvor Jesses sidste konfrontation med Neil Kandy og Casey fandt sted. For det første, Rhee, der arbejdede som produktionen designer på Better Call Saul ' s fjerde sæson, arrangeret sættet for at afspejle den dobbelthed af Todds karakter. Den indledende stue virkede solrig, omhyggelig og ren, hvilket afspejler Todds ydre " Boy Scout " -personlighed, og virkede dekoreret med en barnlig påskeægspalet for at give en fornemmelse af hans anholdte udvikling . Sætets palet blev dog mørkere ved at gå længere ind i hans soveværelse, hvilket var tegn på Todds sociopatiske tendenser. Rhee også designet dimensioner lejligheden indstillet til at passe El Camino ' s skærmformat ved optagelse overhead. Ved at gøre dette kunne Gilligan skabe skuddet af Jesse, der søgte efter Todds penge i flere forskellige rum samtidigt. For svebutikken ønskede Rhee at bevare nøjagtigheden af, hvordan en svevirksomhed fremkom og matche dens ydre placering, men designede også sættet til scenens stuntkoreografi og nødvendige kamerablokering. Rhee indarbejdede glaskontoret på bagsiden af ​​sættet for at omfatte brud under klimaks og forbedre scenens handling.

Flere Breaking Bad -lokationer fra blev genbrugt til El Camino, f.eks. Pinkman -bopælen, butikscentret, der indeholdt Saul Goodmans kontor og Ed Galbraiths vakuumværksted. Den originale vakuumbutik var solgt og blevet en møbelbutik siden serien sluttede, så produktionen måtte genskabe sættet fra bunden og bruge en særlig køber til at lokalisere identiske rekvisitter fra loppemarkeder og bjærgningsområder. At have et restaureret vakuumværkstedssæt gav en ekstra bekvemmelighed til den femte sæsonpremiere på Better Call Saul, der blev sendt flere måneder senere. Oprindeligt inkluderede episoden Ed Galbraith blot som en voice-over, da afsnittets budget ikke kunne dække omkostningerne ved at flyve skuespiller Robert Forster til Albuquerque og genopbygge vakuumbutikssættet. Bernstein erkendte imidlertid, at både Forster og det genopbyggede sæt ville være tilgængelige som en del af El Camino . Hun arrangerede derefter, at Gilligan skulle skyde Better Call Saul -scenen med Forster personligt under filmens produktion, måneder før optagelserne begyndte for andre afsnit.

En større Breaking Bad -placering, der primært skulle genopbygges på scenen, var forbindelsen, der holdt Jesse fange, da mange af de originale strukturer var blevet revet ned. Det nye sæt genskabte det indre af Jesse's bur til de første scener af Jesse i fangenskab og se Todd gennem stålristen. Optagelser til den efterfølgende ydre sekvens af Todd, der lod Jesse slippe ud af sin indespærring, skete på stedet; produktionen fandt en eksisterende Quonset -hytte i Albuquerque centrum og byggede et lidt mindre bur ved siden af ​​for at matche det originale sted fra serien. For genopbyggede forbindelse laboratorium, sættet genbruges et flertal af de oprindelige rekvisitter, navnlig madlavning fartøj Walter White rørt kort før han døde i Breaking Bad ' s sidste scene. På trods af at det resulterede i en kontinuitetsfejl, sagde Gilligan, at han ikke havde hjerte til at rense Walts blodige håndaftryk fra rekvisitten og i stedet forlod det som et forsætligt påskeæg for fans.

Et landskab med de røde klipper og lavendel af bjergene i den malede ørken.
En bjergkæde dækket af sne, med flere fyrretræer i forgrunden.
Udover Albuquerque inkluderede optagelsesstederne Painted Desert i Arizona (til venstre) og omkring Grand Tetons i Wyoming (højre).

Det forbedrede budget og optagelsesplanen gav Gilligan en chance for at fange scener uden for Albuquerque, noget han ville, men ikke kunne gøre under Breaking Bad . Et sådant sted omfattede Painted Desert i Arizona, hvor optagelser fandt sted på stedet for Jesse og Todd, der begravede Todds husholderske. Gilligan havde ideen om at skyde i regionen efter flere helikopterture mellem Californien til Albuquerque og noterede landskabet for sin naturlige skønhed. Da bagvrer i Painted Desert kræver tilladelse, modtog Gilligan særlig tilladelse fra Navajo Nation til optagelser. Cast medlemmer nåede Painted Desert, der blev sat af en helikopter fløjet af Gilligan selv, som er en licenseret pilot. Scenen, hvor Todd synger " Sharing the Night Together " i sin El Camino blev også skudt i området; Gilligan bemærkede, at Plemons improviserede den gestus, Todd giver til lastbilchaufføren. Gilligan omtalte senere sin tid med at filme i Painted Desert som den eneste bedste regidag i sin karriere.

En anden sekvens filmet uden for Albuquerque var den afsluttende scene for Jesse, der kørte mod sit nye liv i Haines, Alaska . Mens Gilligan ville bruge Haines Highway til at skyde på stedet, fandt produktionen denne mulighed dyr og fandt en lignende indstilling uden for Jackson, Wyoming . I løbet af optagelsesdagen udnyttede besætningen lav sky til naturligt at skjule Grand Tetons i baggrunden; dette gav dem mulighed for at undgå at bruge digital teknologi til at fjerne vartegnet i efterproduktionen. For den foregående scene med Jesse, der foretog sine sidste udvekslinger med Ed Galbraith på parkeringspladsen uden for Haines, fandt der optagelser sted på Sandia Crest, en ridgeline på højdepunktet i Sandia -bjergene med udsigt over Albuquerque.

Hemmelighed

En midaldrende mand med brunt hår og skæg, iført ternet skjorte ser strengt mod kameraet.
Bryan Cranstons cameo, da Walter White blev filmet i absolut hemmelighed under sin to-dages pause fra Broadway play Network .

El Camino blev holdt i stor hemmelighed fra forproduktionsstadierne. Nogle cast -medlemmer blev kontaktet til filmen uden at vide, at det var for en Breaking Bad -fortsættelse, og nogle holdt det faktum hemmeligt for deres familier, da produktionen begyndte. Først i begyndelsen af ​​optagelserne flød der rygter om, at en Breaking Bad -film begyndte at udvikle sig, hvor Paul vendte tilbage som Jesse. Bryan Cranston, der spillede hovedrollen som Walter White i serien, bekræftede projektet i et interview, men sagde, at han ikke havde set et manuskript, selvom han viste interesse for at deltage, hvis Gilligan efterlyste det.

Cranston dukkede faktisk op i El Camino og fløj til Albuquerque i et privat jetfly for at skyde hans scener inden for et tidsrum på 36 timer. På det tidspunkt, han medvirkede i Broadway produktion Network, en rolle, som han til sidst vandt Tony Award for Best Leading Actor, men brugte en to-dages pause i januar for at filme. Da Cranston havde vokset sit hår ud siden serien sluttede, brugte makeup-holdet en skaldet kasket og falsk overskæg til at hjælpe ham med at opnå Walter Whites udseende, med yderligere visuelle effekter tilføjet under efterproduktionen for at perfektionere sit look. Optagelserne til dinerscenen fandt sted først, idet sættet kun indeholdt besætningsmedlemmer og deres familier, der tjente som statister for at holde skydningen fortrolig. På trods af den vedlagte filmplacering opdagede mange lokalbefolkningen showets ikoniske autocamper på dinerens parkeringsplads, men besætningen brugte undskyldningen for at skyde en reklame for en Breaking Bad -tur for at aflede opmærksomheden. Cranston skød gangen på scenen dagen efter og vendte straks tilbage til lufthavnen og ankom til New York i tide til at optræde samme aften. For at forhindre paparazzibilleder forklædte Cranston sig kraftigt, da han blev eskorteret fra og gennem hele sættet. Da optagelserne var afsluttet for dagen, fik Cranston og Paul besked på at undgå at se hinanden.

Lignende foranstaltninger blev truffet for at sikre, at nyheder om optagelser ikke nåede til lokalbefolkningen, med rollebesætning og besætning under stramme restriktioner om, hvad de kunne sige om projektet. Medvirkende havde store kapper på for at skjule deres identitet, når de skulle til sættet eller skyde udenfor på offentlige steder, og hver af deres karakterer fik kodenavne. Når de var ude af sættet, kunne rollelisten ikke se hinanden, og når de blev genkendt, ville de lyve, at de arbejdede på filmen. Da medierne begyndte at oprette forbindelse mellem Greenbrier og Breaking Bad, var optagelserne for det meste blevet afsluttet. Efter at nyhederne brød ud om, at filmen ville blive en Breaking Bad -efterfølger, afviste repræsentanter for AMC, Netflix og Sony Pictures TV alle at kommentere projektets eksistens. Paul forblev ked af sin status og hævdede i et interview, at han ikke havde hørt noget om en Breaking Bad -film, selvom optagelserne var pakket ind en måned tidligere.

Optagelserne af Better Call Saul ' s femte sæson fandt sted kort tid efter El Camino færdig skyde for at drage fordel af den samlede besætning. Som sådan blev castmedlemmer fra Better Call Saul klar over filmen, men svor at hemmeligholde projektet. Dage før El Camino ' s meddelelse, Bob Odenkirk, der medvirkede som Saul Goodman om Breaking Bad og Bedre Call Saul, drillet, at filmen allerede var afsluttet, og at producenterne havde gjort 'et fantastisk stykke arbejde med at holde det en hemmelighed'.

Redigering

El Camino ' s groft skåret havde en indledende runtime af tre timer, med en anslået 30 procent af optagelser tilbage på opskaeringslokalet gulvet. Redaktør Skip Macdonald, der arbejdede på Breaking Bad and Better Call Saul, nævnte nødvendigheden af ​​at afskære og forkorte scener for at opretholde publikumsinteresse, samtidig med at filmen forhindrede i at forlænge sin løbetid. Han beskrev også opretholdelse af rytme og tempo uden brug af kommercielle pauser som en af ​​de største forskelle mellem hans arbejde med filmen og de to tv -serier.

En historieudvikling fjernet under efterproduktionen involverede Jesse, der blev skudt i siden under sit sidste opgør med Neil og Casey. Dette ville have været efterfulgt af Ed Galbraith, der fandt en sårede Jesse i vakuumforretningen den følgende morgen, sidstnævnte åbnede efterfølgende bilens bagagerum for at afsløre de penge, han erhvervede for at opfylde aftalen. Mens Paul bad om at beholde denne sekvens i det sidste snit, følte Gilligan, at det gav lidt udbytte til seerne og valgte at fjerne den for at lade filmen nå sin konklusion hurtigere. Andre scener, der blev forkortet til brugstid, omfattede Jesse, der slappede yderligere af på sit hotelværelse, inden han mødtes med Walter White og en forlænget række af Jesse og Jane under deres road trip. Gilligan bekræftede de slettede og udvidede scener ville være til rådighed som bonus funktioner til El Camino ' s hjemmevideo frigivelse.

musik

Score

"The Breaking Bad [partituret] er til tider meget, meget sparsomt, og jeg tror, ​​at El Camino -partituren stadig er tro mod det, men der er kompleksitet og en dybde i musikken, der er fyldigere og større for at fylde mere sonisk rum i et teater. Det var noget, vi absolut var ude efter. "

Dave Porter, komponist i El Camino

At arrangere El Camino ' s score, filmen beholdt brugen af komponisten Dave Porter, der skabte musikken til alle hver sæson af Breaking Bad og Bedre Call Saul op til dette punkt. Efter at have ankommet senere i produktionsprocessen anslog Porter at bruge seks til otte uger på at komponere partituret, en meget længere tidsplan sammenlignet med de tre til fire dage pr. Episode for de to serier. I betragtning af den længere produktionsplan dukkede Gilligan oftere op i studiet for at lytte til Porters score og udveksle ideer, noget han aldrig havde gjort under Breaking Bad . Porter til gengæld følte han havde flere ressourcer til at tilføje nuance til El Camino ' s musik og arbejdet med Gilligan at opnå en filmisk lyd, som også kunne etablere sin egen identitet.

For at forberede sin score, så Porter serien igen for at vælge musikalske signaler, han kunne besøge igen for El Camino . Mange af de tilbagevendende placeringer og karakterer modtog opdaterede temaer; Porter nævnte scenerne med forbindelsen, Ed Galbraith og Jane Margolis som eksempler. For at differentiere flashback -scenerne fra scenerne i nutiden forsøgte Porter imidlertid at kopiere de mindre filmiske lyde fra den originale serie så tæt som muligt. Han beskrev sit hovedmål i designet af filmens lyd som at ville linke tilbage til partituret, der blev brugt i serien, men på en måde, så den ikke ville føles skurrende eller malplaceret. Af denne grund valgte Porter ikke at lave nogen musikalske referencer til den originale Breaking Bad -temasang; han følte, at det repræsenterede Walter Whites re og passede ikke ind i en historie primært om Jesse.

Porter nærmede sig filmen sekventielt, da han komponerede partituret, en metode, han beskrev som unik for sin sædvanlige proces. Han arrangerede musikken i begyndelsen af ​​filmen til at ligne den i en episode af Breaking Bad, før han gradvist lød unik for Jesse. Ligesom hans arbejde med begge serier brugte hans partitur en blanding af elektroniske lyde og levende instrumentering. Da han noterede de største forskelle mellem at score Breaking Bad og El Camino, nævnte Porter, at mens serien skiftede mellem flere sammenvævede historier, fokuserede filmen på en entydig bue - Jesse's forsøg, som han betragtede som seriens "moralske centrum". Denne mere lineære historiefortælling gav Porter muligheden for yderligere at udforske Jesses sindstilstand og eksperimentere med hans lyd. Han beskrev El Camino ' s indhold og deraf følgende score som mere 'cerebral' og 'psykologisk', snarere end at lægge 'tempofyldt adrenalin'.

Mondo udsendte et officielt soundtrack den 14. oktober 2020, næsten et helt år efter filmens udgivelse. Den 26-track dobbelt-LP featured Porters score og mange af El Camino ' s licenserede numre.

Licenserede numre

Licenserede spor blev brugt sparsomt i El Camino . Tre fremtrædende i det sidste snit omfattede "Sharing the Night Together" af Dr. Hook & the Medicine Show, som Todd synger i bilen under hans og Jesses roadtrip, "Spikey" af Red Snapper, der spillede over montagen, hvor Jesse søger Todds lejlighed og " Static on the Radio " af Jim White, der løb over slutkreditterne.

Andre licenserede spor omfatter:

Marketing

Netflix annoncerede officielt El Camino: A Breaking Bad Movie den 24. august 2019 og afslørede titlen, beskrivelsen, plakaten, logoet, teasertraileren og filmen 11. oktober 2019. Dage før oplyste Netflix ved et uheld filmen på sit websted, som brugerne hurtigt lagde mærke til, før den blev trukket. På grund af projektets hemmeligholdelse blev fans og kritikere overrasket over den pludselige meddelelse samt ved at vide, at udgivelsesdatoen ville komme hurtigere end forventet.

Trailere

Den første teaser frigives under El Camino ' s meddelelse bød på en scene, hvor den DEA forhørt Skinny Pete om Jesse Pinkman opholdssted. Charles Baker gentog rollen i offentlighedens første glimt af filmen. Selv om det ikke bruges i den endelige cut, nogle kritikere bemærket efter premieren på scenens betydning i El Camino ' s kronologi, spekulerer, at det sandsynligvis fandt sted kort efter Jesse og Skinny Pete veje skiltes. Baker afslørede senere, at det originale manuskript ikke indeholdt teaser -trailerens scene.

Netflix udgav sin første trailer den 10. september 2019, der udelukkende bestod af Breaking Bad -klip, der var sat til et cover af " Enchanted " af Chloe x Halle . En anden teaser, hvor Jesse sad i El Camino og lyttede til nyhedsrapporter om seriens tidligere begivenheder i radioen, debuterede under den 71. Primetime Emmy Awards -ceremoni den 22. september 2019. En fuld trailer havde premiere den 24. september, 2019, som gav seerne deres første fulde look af klip fra El Camino ledsaget af sangen " Black Water " af Reuben and the Dark .

Før El Camino ' s premiere blev tre yderligere salgsfremmende videoer frigivet: en teaser klip af gamle Joe taler med Jesse på telefonen, en video af Breaking Bad og Bedre Call Saul kastede medlemmer reagerer på kommentarer på traileren, samt en to -minut bag-kulisserne featurette. Netflix frigav senere en forlænget 13-minutters bag-scenen-featurette med titlen The Road to El Camino den 29. oktober 2019.

Nedtællingen til El Camino / venter med Huell

Inden udgivelsen af El Camino delte Twitter -konti for Breaking Bad og Samsung USA en nedtælling. Med titlen The Countdown to El Camino stammer kampagnen fra Samsungs partnerskab med Netflix. Nedtællingen ville også være tilgængelig som en 62-timers livestream på Samsung-fjernsyn før filmens udgivelse.

Kampagnen vendte tilbage til Breaking Bad and Better Call Saul -karakteren Huell Babineaux, hvor Lavell Crawford gentog rollen. Under hele nedtællingen dukkede Huell op i flere korte videoindspilninger af ham, der sad utålmodigt i et sikkert hus og loafede rundt eller så nyhederne. Efter nedtællingens konklusion viste en video, hvor Huell forlod det sikre hus. Karakteren optrådte i sidste ende ikke i El Camino, men mange bemærkede, at reklamen besvarede et spørgsmål, der længe var stillet af fans af Huells skæbne, efter at Breaking Bad sluttede.

Over 3,5 millioner seere så livestreamen før filmens udgivelse. Kemi, reklamebureauet bag forfremmelsen, indsendte senere kampagnen til prisovervejelse under navnet Waiting with Huell . Kampagnen opnåede Bronze Distinction in Television til de 12. årlige Shorty Awards og Bronze Award for Branded Entertainment & Content til Clio Awards 2020 .

Snow Globe: A Breaking Bad Short

I forbindelse med udgivelsen af El Camino på AMC udgav netværket en tre minutter kort video Snow Globe: A Breaking Bad Short den 17. februar 2020. Shorten, instrueret af Eric Schmidt og skrevet af Melissa Ng, spiller Jesse Plemons som Todd med Laura Fraser der giver sin stemme som Lydia Rodarte-Quayle . På et tidspunkt før filmens begivenheder indeholder de korte funktioner Todd, der samler en brugerdefineret snekugle, der inkluderer hans og Lydias ligheder, mens han forsøger at ringe til hende for at bede hende om en date. El Camino havde tidligere den samme snekugle i scenen, da Casey inspicerede Todds soveværelse.

Frigøre

En ældre mand med en hvid skjorte og brun jakke ser trist ud til venstre for kameraet.
El Camino markerede en af Robert Forsters sidste optrædener, da han døde samme dag som filmens udgivelse.

El Camino: A Breaking Bad Movie havde verdenspremiere den 7. oktober 2019 på Regency Village Theatre i Los Angeles, med flere medvirkende fra filmen Breaking Bad og Better Call Saul til stede. Netflix udgav filmen digitalt den 11. oktober 2019. El Camino modtog også en begrænset teaterudgivelse fra den 11. til den 13. oktober i USA. Den havde senere premiere på AMC -tv den 16. februar 2020 efter et komplet maraton af serien på netværket.

På dagen for El Camino ' s udgivelse, Robert Forster, der spillede Ed i både serien og filmen, døde af komplikationer fra kræft i hjernen, i en alder af 78. Blandt andet i hele Hollywood, den støbte og besætning af Breaking Bad hyldede til ham. Ifølge Aaron Paul så Forster filmen før hans død: "han var så stolt af den og af mig. Han ringede for at fortælle mig, at han elskede mig. Jeg følte, at der var noget galt, men jeg satte mig på et fly, og da jeg landede, var han død. Det var utroligt trist at høre ".

Publikum seertal

Nielsen rapporterede, at El Camino trak 2,65 millioner seere inden for en dag efter udgivelsen, med i alt 6,54 millioner seere i alt i åbningsweekenden. Yderligere rapporterede 8,2 millioner seere så et par minutter med El Camino i løbet af de første tre dage med tilgængelighed. Dette forhold godt til Breaking Bad ' s femte sæson premiere med 5,9 millioner seere og finale med 10,3 mio, da de først blev sendt på AMC. Efter den første uge med udgivelsen meddelte Netflix, at over 25 millioner husstande havde set filmen.

For El Camino ' s begrænsede biografpremiere, 12 af de 125 teatre, der screenet filmen rapporterede en kombineret brutto på $ 40.000, et gennemsnit på $ 3.333 pr mødested. TheWrap beregnede, at hvis El Camino modtog en ordentlig bred teaterudgivelse, og at hver rapporteret seer købte en billet til den gennemsnitlige pris for at se den, så kunne den sandsynligvis have toppet billetkontoret den weekend. Måneder senere trak El Camino 774.000 seere til sin AMC -tv -premiere.

Hjemmemedier

El Camino modtog sin første hjemmevideo-udgivelse den 13. oktober 2020 som en DVD / Blu-ray- kombination pakket i en limited edition stålbog fra Sony Pictures Home Entertainment . Funktioner eksklusive til Blu-ray bestod af et kommentarspor fra Vince Gilligan og Aaron Paul, slettede og udvidede scener, et gag-hjul og scenestudier med Gilligan. Andre funktioner på både Blu-ray og DVD omfattede et kommentarspor fra flere medlemmer af rollebesætningen og besætningen, en dokumentarfilm bag kulisserne, salgsfremmende teasere og trailere og designgallerier med visuelle effekter.

Reception

Kritisk reaktion

anmeldelsesaggregatets websted Rotten Tomatoes har El Camino: A Breaking Bad Movie en godkendelsesbedømmelse på 91% baseret på 129 anmeldelser, med en gennemsnitlig vurdering på 7,3/10. Dens kritiske konsensus lyder: "Underholdende hvis ikke nødvendig, tilføjer El Camino en tilfredsstillende forsinket coda til Breaking Bad- historien-ledet af en karriere-bedste præstation fra Aaron Paul". Metacritic, der bruger et vægtet gennemsnit, tildelte El Camino en score på 72 ud af 100 baseret på 34 kritikere, hvilket angiver "generelt gunstige anmeldelser".

Aaron Pauls præstation som Jesse Pinkman modtog næsten enstemmig anerkendelse. Judy Berman of Time kaldte sin fremstilling "fascinerende" og henviste til Pauls lethed ved "at genopføre en rolle, som han ikke havde spillet i årevis ... og gav Jesse den samme blanding af (aftagende) fjollethed og (eskalerende) eksistentiel terror, der drev ham gennem finalen ". Liz Shannon Miller uddybede i sin anmeldelse fra The Verge, at "[Pauls] arbejde i El Camino er svimlende i betragtning af den høje vanskelighedsfaktor, der følger med at skulle spille så mange variationer af denne karakter" og fulgte dette ved at angive "hvad der gør El Camino er så overbevisende, hvordan den engagerer sig i, hvordan han har ændret sig siden de tidlige dage ". I modsætning hertil GQ ' s David Levesley følte El Camino ikke udnytte Pauls fulde potentiale, siger, at 'uden skuespillere til at hoppe fra, at filmen ofte ikke ved, hvad de skal gøre med ham'. Jesse Plemons 'gengældelse af Todd Alquist fik også positive anmeldelser, idet Daniel Fienberg fra The Hollywood Reporter nævnte "Plemons fik aldrig den respekt, han fortjente ... og det kan være et godt tidspunkt at ordentligt nyde, hvad en mærkelig og forfærdelig fyr Todd var" .

Vince Gilligans retning modtog på samme måde ros. Fienberg kaldte Gilligan "en præcis og kompliceret visuel stylist ... forestillingen om Breaking Bad som en moderne vestlig har aldrig været så tydeligt artikuleret og henrettet". Han krediterede også filmfotograf Marshall Adams, redaktør Skip Macdonald og komponist Dave Porter, som alle arbejdede på Breaking Bad and Better Call Saul, for at have hjulpet El Camino med at "vende tilbage til det originale seriens grammatik". Skrivning for Entertainment Weekly, kritiker Darren Franich kaldte Gilligan stil "energisk" og roste den større budget nu anvendes "mere for høj angst end prangende pyroteknik", citerer El Camino ' s cinematografi, redigering og montager som eksempler. Erik Adams fra The AV Club fandt det vestlige billedsprog lidt "klodset indsat" men roste filmens omfang.

Som en Breaking Bad fortsættelse

Fra et fortællende perspektiv roste flere kritikere El Camino som en fortsættelse af Breaking Bad . Alan Sepinwall fra Rolling Stone udtalte, at "hvis [ Breaking Bad ] konklusionen havde en fejl ... er det, at Jesse blev lidt efterladt. Ved slutningen af El Camino er det ikke længere tilfældet". The Daily Beast ' s Melissa Leon aftalt, siger, at " Breaking Bad skaberen Vince Gilligan' s meditativ neo-vestlige El Camino lægger et coda til Jesse historie, beskriver den følelsesmæssige (og fysisk) ar Walt efterlod ham til at leve med". Med hensyn til filmens kronologi fra den foregående serie kommenterede Steve Greene fra IndieWire "selvom spøgelsen fra Jesse's tidligere partnere hjemsøger El Camino, holder Gilligan effektivt publikums opmærksomhed for at holde dem fokuseret på nuet". Da man sammenlignede filmen med andre franchisefortsættelsesprojekter, nævnte Roxanne Sancto fra Little White Lies, at "film-spin-offs [er] blevet en farlig tendens, der ofte ender med skuffelse ... balancen skal være helt i orden og heldigvis skaberen Vince Gilligan har spikret den med El Camino ”.

Mens mange kritikere fandt El Camino underholdende, så nogle også det som ubetydeligt for seriens overordnede bue. Josh Spiegel fra /Film skrev, at "hvis du elskede Breaking Bad ... havde du måske spekuleret over, 'Hvad sker der med Jesse Pinkman næste gang?' Det er ikke engang, at Vince Gilligan besvarede det spørgsmål var en dårlig idé. Det var, at en to-timers version af dette svar, så smuk som den ser ud og så velvirkede som den er, var helt overflødig ". Angie Han fra Mashable tilføjede, at "der ikke er noget ved El Camino, der er vigtigt; selvom det ikke vil ødelægge dine minder om den originale serie, vil det heller ikke omformulere eller forbedre dem". Franich sammenlignede El Camino med en tv -genforeningsspecial og kaldte det "et legende projekt, meget sjovt, ikke altid nødvendigt". Mindre gratis var BBCs Hugh Montgomery, der beskrev det som "en franchise-udvidelse lige så doven og tom som noget, der drømte om på storskærmen". Alissa Wilkinson fra Vox begrundede imidlertid, at nydelsen ved El Camino "kommer fra at se dine yndlingsfigurer igen og ikke endelig løse manglende stykker, der har tortureret din søvn i seks år".

Kritikere bemærkede også nødvendigheden af ​​at have set hele serien før de så filmen. Brian Tallerico fra RogerEbert.com skrev, at "Hvis du er uklar på, hvad der skete i AMC -hittet, skal du advares om, at El Camino ikke holder din hånd. Den er ikke designet til at eksistere som en selvstændig film så meget som noget, der blev set efter slutningen af ​​sæson fem ". Richard Roeper fra Chicago Sun-Times var enig og sagde "du vil være lige så fortabt som Badger uden Skinny Pete, hvis du forsøgte at se denne skarpe og overbevisende efterfølger uden at have set serien". Da han talte om, hvilket publikum der ville nyde filmen, bemærkede Vadim Rizov fra Sight & Sound, at " El Camino kun vil fungere for fans, der kan huske, hvem alle disse velkendte ansigter er - det nostalgiske træk og muligheden for genforbindelse genoptages undertiden i dialog, det meste af det undgår det latterligt ekspository, men udenforstående vil blive forvirrede ".

Udmærkelser

Liste over priser og nomineringer modtaget af El Camino
Pris Dato for ceremoni Kategori Nominerede Resultat Ref
Cinema Audio Society Awards 25. januar 2020 Enestående præstation inden for lydblanding til tv -film eller begrænsede serier Phillip W. Palmer, Larry B. Benjamin,Kevin Valentine, Greg Hayes, Chris Navarro og Stacey Michaels Nomineret
Critics 'Choice Television Awards 12. januar 2020 Bedste film lavet til fjernsyn El Camino: En Breaking Bad -film Vandt
Bedste mandlige birolle i en film/miniserie Jesse Plemons Nomineret
Directors Guild of America Awards 25. januar 2020 Fremragende instruktion - Film til fjernsyn og begrænsede serier Vince Gilligan Nomineret
Primetime Creative Arts Emmy Awards 16. september 2020 Fremragende billedredigering med et enkelt kamera til en begrænset serie eller film Spring Macdonald over Nomineret
Fremragende lydblanding til en begrænset serie eller film Phillip W. Palmer, Larry Benjamin,Kevin Valentineog Stacy Michaels Nomineret
19. september 2020 Fremragende lydredigering til en begrænset serie, film eller special Nick Forshager, Todd Toon, Kathryn Madsen, Jane Boegel, Luke Gibleon, Jason Tregoe Newman, Bryant J. Fuhrmann, Jeff Cranford, Gregg Barbanell og Alex Ullrich Nomineret
Fremragende tv -film El Camino: En Breaking Bad -film Nomineret
Producers Guild of America Awards 18. januar 2020 Fremragende producent af streamede eller fjernsynsfilm Mark Johnson, Melissa Bernstein,Charles Newirth,Vince Gilligan,Aaron Paulog Diane Mercer Nomineret
Satellitpriser 19. december 2019 Bedste skuespiller - miniserie eller tv -film Aaron Paul Nomineret
Bedste film lavet til fjernsyn El Camino: En Breaking Bad -film Vandt
Saturn Awards 26. oktober 2021 Bedste action- eller eventyrfilm El Camino: En Breaking Bad -film Verserende
Bedste skuespiller i en film Aaron Paul Verserende
Writers Guild of America Awards 1. februar 2020 Lang form - tilpasset Vince Gilligan Nomineret

Fremtid

Både Vince Gilligan og Aaron Paul betragtede El Camino som den rigtige afslutning på Jesse Pinkmans historie, uden at nogen havde umiddelbare planer om en efterfølger efter filmens udgivelse. Gilligan spekulerede på Jesses nye liv i Haines, Alaska efter begivenhederne i El Camino, og antog, at Jesse "ville nyde bryggeriet og måske få et job hos skifabrikanten ... de meget søde mennesker i Alaska ville byde ham velkommen i samfundet" . Paul troede, at Jesse "kommer til at holde sin næse ren. Han har en del penge ved hånden. Og han kommer til at leve en meget beskeden livsstil. Han flytter til et meget lille sted i Alaska, så han behøver ikke alt så mange penge. Han ved, hvordan man arbejder med sine hænder, og derfor skal han bare genopfriske disse færdigheder og blive den kunstner, som han altid var beregnet til at være ".

Hverken Gilligan eller Paul udelukkede dog endegyldigt muligheden for en efterfølgerfilm til El Camino . Gilligan udtrykte et ønske om at skabe en ny historie uden for Breaking Bad -universet, når han var med til at afslutte den sidste sæson af Better Call Saul, men angav en lille chance for at vende tilbage til Jesses historie, hvis alle stadig havde interesse. Han foreslog, at en mulig efterfølger kunne finde sted i Haines. Paul sagde, at han ville være interesseret i at spille Jesse igen, hvis Gilligan følte, at han havde mere historie at fortælle, men tvivlede stærkt på, at et sådant scenario kunne opstå, da filmen gav karakteren en tilfredsstillende slutning. Selvom han signalerede varme til tanken om at se Jesses eventyr i Alaska, afviste han også udsigten til en ny Breaking Bad -sæson, der ville fokusere på ham. Desuden udtalte Paul, at han ville acceptere enhver rolle, Gilligan tilbød ham, uanset om det var relateret til Breaking Bad eller ej, og at hans tilbagevenden til karakteren krævede Gilligans involvering.

Noter

Referencer

eksterne links