Jack Deloplaine -Jack Deloplaine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jack Deloplaine
nr. 35, 33
Født: ( 1954-04-21 )21. april 1954
Pottstown, Pennsylvania, USA
Døde: 3. august 2022 (2022-08-03)(68 år)
Karriere information
Stilling(er) Løber tilbage
Kollegium Salem
NFL-udkast 1976 / Runde: 6 / Valg: 182
Karrierehistorie
Som spiller
19761978 Pittsburgh Steelers
1978 Washington Redskins
1979 Chicago Bears
1979 Pittsburgh Steelers
1980 Toronto Argonauts *
1984 Pittsburgh Maulers *
* Kun medlem af offseason og/eller træningshold
Karriere højdepunkter og priser
Karriere statistik
Farende værfter 165
Rush forsøg 37
Hassende TD'er 2
Spillede spil 40

Jack A. Deloplaine (21. april 1954 – 3. august 2022) var en amerikansk professionel fodboldspiller, der var tilbageløber i fire sæsoner i National Football League (NFL). Han spillede for Pittsburgh Steelers, Washington Redskins og Chicago Bears fra 1976 til 1979, efter tidligere at have spillet college-fodbold for Salem Tigers .

Tidligt liv

Deloplaine blev født i Pottstown, Pennsylvania, den 21. april 1954. Han gik på Pottstown Senior High School i sin hjemby. Derefter studerede han på Salem College, hvor han spillede for Salem Tigers . Under sin embedsperiode med holdet blev han valgt som All -WVIAC fire gange og var en AP College Division All-American. Han førte National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) i scoringen i 1975 med 22 touchdowns i 11 kampe for i alt 132 point. Deloplaine blev tildelt Hardman Award i 1975, efter at være blevet anerkendt som bedste amatøratlet i West Virginia af statens sportsforfatterforening. Han blev også hædret som en NAIA All-American og kåret til holdets offensive mest værdifulde spiller samme år. Deloplaine blev draftet af Pittsburgh Steelers i sjette runde (182. samlet) af 1976 NFL Draft, og blev den første spiller fra Salem, der blev draftet til NFL.

Professionel karriere

Deloplaine fik kælenavnet "Hydroplane" fra Steelers udsendte Myron Cope på grund af hans løbeevne under våde forhold under træningslejren forud for 1976-sæsonen . Han fik sin NFL-debut med Steelers den 12. september 1976, i en alder af 22, i et 31-28 tab mod Oakland Raiders . Han registrerede efterfølgende 205 total return yards i et 30-27 nederlag til New England Patriots den 26. september samme år, i hans tredje kamp i sæsonen. Det mest produktive spil i hans karriere kom den 7. november 1976, da han skyndte sig seks gange i 64 yards og scorede de eneste to touchdowns i sin NFL-karriere i en 45-0- blowout mod Kansas City Chiefs . Han pådrog sig en knæskade i den sidste kamp i sin rookiesæson mod Houston Oilers, hvilket udløste skader i de følgende sæsoner og blev opereret i offseason.

Deloplaine vandt to Super Bowl-ringe, da Steelers vandt i Super Bowl XIII og Super Bowl XIV . Han registrerede dog ikke en statistik i nogen af ​​mesterskabskampene og var begrænset til kun tre kampe i den tidligere playoff-serie . Han var tidligere blevet sat på dispensationer før 1978-sæsonen og blev gjort krav på af Washington Redskins . Han spillede kun to kampe med franchisen, før han blev givet afkald igen og krævet tilbage af Steelers. Han spillede ti regulære sæsonkampe med holdet i 1978, hvor de tre playoffkampe gav ham en ekstra $32.000 i indtægt. Inden starten af ​​1979-sæsonen mistede Deloplaine sin plads til rookie Anthony Anderson - der blev betragtet som den overlegne special teams -spiller - og blev igen sat på dispensationer, og til sidst skrev under med Chicago Bears . Han spillede fem kampe for holdet, før han igen sluttede sig til Steelers, og blev den eneste spiller, der blev skåret af Chuck Noll og senere genindhentet på det tidspunkt. Selvom New York Giants var ivrige efter at hente Deloplaine, var han ikke i stand til at bestå en fysisk, og dette betød i sidste ende afslutningen på hans NFL-karriere. I løbet af sine fire sæsoner i NFL samlede han 165 yards 37 gange i 40 spillede kampe. Han havde til hensigt at fortsætte med at spille fodbold med den semi-professionelle Pittsburgh Wolfpack.

Deloplaine skrev under med Toronto Argonauts fra den canadiske fodboldliga i begyndelsen af ​​juni 1980, efter at NFL-hold ved en fejl konkluderede, at han var gået på pension. Han blev dog løsladt mindre end en uge senere, da træner Willie Wood vurderede, at han havde utilstrækkelig fart. Han skrev under med det nyetablerede Pittsburgh Maulers fra United States Football League i januar 1984, men trak sig tilbage i slutningen af ​​samme måned før starten af ​​1984-sæsonen .

Hæder og priser

Deloplaine blev optaget i Salem University Athletic Hall of Fame i 1988. Han var også medlem af sin hjembys sportshall of fame. Jack Deloplaine Leadership Award - givet årligt til en studerende på hans alma mater, som demonstrerer "atletisk ånd, præstation og lederskab" - er navngivet til hans ære. Skolens atletiske afdeling er også vært for en golfturnering med samme navn hver sommer for at anerkende Deloplaines præstationer.

Personlige liv

Efter at have trukket sig tilbage fra professionel fodbold arbejdede Deloplaine som atletisk direktør i et fængsel i Pittsburgh . Han ledede også et styrke- og konditionsprogram på North Catholic High School og fungerede som running backs-træner på Pine-Richland High School . Han deltog ofte i Steelers-kampe og blev inviteret til holdets sidste kamp på Three Rivers Stadium i 2000. Han spillede også i velgørende basketball-begivenheder arrangeret af Steelers og var gæst i tv-specialen Kenny Rogers' America og ved Special Olympics .

Deloplaine var gift med Kathy. Sammen fik de to børn: Ryan og Todd. Sidstnævnte fulgte i sin fars fodspor og spillede fodbold i gymnasiet, foruden ishockey og baseball. Familien boede i North Side af Pittsburgh, før de flyttede til South Carolina i løbet af sine senere år. Deloplaine døde den 3. august 2022 i en alder af 68 år.

Referencer

eksterne links