Lilly Pulitzer -Lilly Pulitzer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lilly Pulitzer
Født
Lillian Lee McKim

( 1931-11-10 )10. november 1931
Døde 7. april 2013 (2013-04-07)(81 år)
Alma Mater Finch College
Beskæftigelse Mode designer
Kendt for Lilly Pulitzer mærke
Bemærkelsesværdigt arbejde
Lilly Shift-kjolen
Ægtefæller Herbert Pulitzer (1950-1969; skilt; 3 børn)
Enrique Rousseau (1969-1993; hans død)
Pårørende Patsy Pulitzer (svigerinde)
Internet side www .lillypulitzer .com

Lillian Pulitzer Rousseau (10. november 1931 – 7. april 2013), bedre kendt som Lilly Pulitzer, var en amerikansk iværksætter, modedesigner og socialite. Hun grundlagde Lilly Pulitzer, Inc., som producerer tøj og andre sådanne varer med lyse, farverige blomsterprint. Da mærket er populært i det høje samfund, blev hun kaldt "Queen of Prep ".

Tidligt liv

Lillian Lee "Lilly" McKim blev født af socialites Robert V. McKim og hans kone, Lillian (født Bostwick) i Roslyn, New York i 1931, den mellemste datter af tre. Hendes ældre søster hed Mary (Mimsy) Maude, og hendes yngre søster var Florence (Flossie) Fitch. Hendes mor, Lillian Bostwick McKim, var en arving til Standard Oil -formuen. Robert og Lillian McKim blev skilt, og Lillian giftede sig igen med Ogden Phipps i 1937.

Hun gik på Chapin School i New York City sammen med Jacqueline Lee Bouvier (den fremtidige Jacqueline Kennedy, USA's førstedame ). I 1949 dimitterede hun fra Miss Porter's School i Farmington, Connecticut . Hun gik på den afsluttende skole Finch College i New York City, men forlod efter et semester for at arbejde som jordemoderassistent hos Frontier Nursing Service i Kentucky {ifølge townandcountrymag.com} og som frivillig på Veterans Administration Hospital i Bronx .

Karriere

Lilly Pulitzer klæder sig i Suzie Zuzek- tryk, ca.1965 ( RISD Museum )

Lilly og mand Herbert Pulitzer bosatte sig i Palm Beach, Florida, kort efter deres ægteskab. De ejede flere appelsinlunde i Florida, og med produkter fra disse åbnede hun en frugtjuicestand på Via Mizner i Palm Beach. Mens hun arbejdede på standen, fandt Pulitzer ud af, at det at presse juice gjorde noget rod i hendes tøj. I et forsøg på at camouflere juicepletterne bad Lilly sin skrædder om at designe en kjole, der kunne camouflere pletterne. Hun opdagede, at kunderne elskede hendes kjole, så hun producerede mere for at sælge på hendes juicestand. Til sidst solgte hun flere kjoler end juice, og besluttede at fokusere på at designe og sælge det, der var blevet kendt som hendes "Lillys".

I 1959 blev Pulitzer præsident for sit eget firma, Lilly Pulitzer, Inc. Virksomhedens hovedfabrik lå i Miami, Florida, og stofferne blev produceret af Key West Hand Print Fabrics-virksomheden i Key West . Over 85 % af Pulitzers print blev designet af Suzie Zuzek, designeren for Key West Hand Prints. Fra 1960'erne til begyndelsen af ​​1980'erne var Pulitzers lyse, farverige tøj meget populært, båret af folk som den tidligere klassekammerat Jacqueline Kennedy Onassis og hendes datter Caroline Kennedy ; og medlemmer af familierne Rockefeller, Vanderbilt og Whitney . Efter at Jackie blev omtalt i magasinet Life iført en af ​​Lillys vagter, fulgte mange præppy damer hendes spor. Jacqueline kjolen er en af ​​Lilly Pulitzers mest succesfulde styles. Lilly udtalte senere, at den første skiftekjole, Jackie blev fotograferet i, var lavet af køkkengardiner. I 1984 lukkede Lilly hele tøjvirksomheden.

Genoplivning af mærket

I 1993 blev rettighederne til mærket købt af Sugartown Worldwide, Inc. De kontaktede Pulitzer med håb om at genoplive mærket, fordi "de bare elskede Lilly, deres mødre og søstre elskede Lilly, og de ønskede at bringe linjen tilbage." sagde Pulitzer. Pulitzer var ikke involveret i den daglige administration af virksomheden, men hun fortsatte med at fungere i rollen som kreativ konsulent, godkendte nye designs, stoffer og kollektioner og forgrenede sig til andre produktlinjer.

I dag har virksomheden 75 Lilly Pulitzer Signature Stores (også kendt som Via Shops).

Mærket, båret af 23 virksomhedsejede detailbutikker, sælger også til uafhængigt ejede butikker og større stormagasiner, såsom Belk, Lord og Taylor, Nordstrom, Saks Fifth Avenue og Neiman Marcus . Den 21. december 2010 blev Sugartown Worldwide, Inc. købt af Oxford Industries, Inc.

I april 2015 annoncerede Target et samarbejde med Lilly Pulitzer. Inden for få timer var kollektionen næsten helt udsolgt, i butikker og online. I september 2019 genudgav Target stykker fra sit partnerskab med Lilly Pulitzer, blandt andre ikoniske designpartnere.

Den 10. november 2018 blev Worth Avenue - butikken, der ligger i Palm Beach, Florida i meget tæt nærhed af den originale frugtjuicestand, åbnet officielt med en stor blokfest og modeshow på dele af Worth Avenue.

Produkter

En Lilly Pulitzer-butik i The Gardens Mall i Palm Beach Gardens, Florida

Sammen med dametøj producerer virksomheden også børnetøj, badetøj, sko, smykker, tilbehør, sengetøj (genoplivet i 2010) og papirvarer. Lilly ville aldrig producere tøj, der var egnet til de koldere måneder. "Det er altid sommer et sted," blev hun citeret for at sige. I overensstemmelse med fru Pulitzers rapporterede præferencer, skulle kjolen bæres med bare fødder og var foret, for ikke at kræve undertøj. Virksomheden lancerede en eksklusiv Brudekollektion i 2010. Med alt, hvad Lilly gør, følger hun mottoet "Alt er muligt med solskin og lidt pink.", som meget præcist repræsenterer hendes sjove og levende stofdesigns. Hvert Lilly-tryk gemmer på en overraskelse. "Lilly" er malet ind i hver enkelt. Hvis du ser nærmere på dine moderne eller vintage print, finder du det! Virksomheden havde et samarbejde med Target i foråret 2015, som blev udsolgt i løbet af få timer. Nogle Lilly Pulitzer-fans blev fornærmede over, at mærket ville blive tilbudt til nedsatte priser, og efterspørgslen var så høj for kollektionen, at den styrtede ned på Target-webstedet, hvilket gjorde mange kunder vrede, der ikke var i stand til at købe nogen af ​​produkterne. Den officielle lanceringsdato for produkterne var den 19. april 2015.

For at hædre den originale Lilly Pulitzer juice stand og butik, har Worth Avenue butikken i Palm Beach eksklusive og brugerdefinerede designs, der kan skabes med dit valg af print.

Pulitzer udgav et par livsstilsbøger – Essentially Lilly: A Guide to Colorful Entertaining and Essentially Lilly: A Guide to Colorful Holidays – med sin ven, forfatteren Jay Mulvaney, der fremviste hendes underholdende stil. Hun udgav også to skrivebordskalenderbøger, Essentially Lilly 2005 Social Butterfly Engagement Calendar og Essentially Lilly 2006 Party Animal Engagement Calendar . Hun var kendt for at lave specielle kollektioner med sorority print på dem. Hun har afholdt konkurrencer på sin Facebook-side for at stemme om, hvilke sororities der får deres egne print. I 2014 stoppede Lilly Pulitzer produktionen af ​​sorority trykte genstande.

Personlige liv

I 1950 stak hun af med Herbert (Peter) Pulitzer Jr., barnebarn af Joseph Pulitzer (udgiver efter hvem Pulitzer-prisen er opkaldt). Parret fik tre børn: Peter, Minnie og Liza. I 1969 blev Lilly og Peter skilt. Hun giftede sig med Enrique Rousseau kort efter. Selvom hun lovligt ændrede sit navn til Lillian McKim Rousseau, fortsatte hendes tøjfirma med at operere under mærket "Lilly Pulitzer". Hun fortsatte med at bo i Palm Beach, Florida . Enrique Rousseau døde af kræft i 1993.

Død

Den 7. april 2013, 81 år gammel, døde Pulitzer Rousseau i sit hjem i Palm Beach, Florida.

Kulturel påvirkning

Lisa Birnbachs tongue-in-cheek-vejledninger, The Official Preppy Handbook og dens efterfølger True Prep: It's a Whole New Old World, indeholder Lilly Pulitzer-tøj som must-have-ting til " preppy " kvinder. Museum of Lifestyle & Fashion History i Boynton Beach, Florida, afholdt en udstilling fra august 2010 til maj 2011 om Lilly Pulitzers tøj og design. Museumsdirektør Lori Durante udtalte "Lilly Pulitzers mode er i forhold til den amerikanske oplevelse ... [det] er relevant for Palm Beach County, for Florida." I 1966 rapporterede The Washington Post, at kjolerne var "så populære, at de i Southampton Lilly-butikken på Job's Lane med stolthed bliver puttet i klare plastikposer bundet muntert med bånd, så hele verden kan se den Lilly efter eget valg. Det er ligesom bærer dine egne racerfarver eller fører et yachtflag for identifikation." Hun skiftede sommeruniformen for utallige tusinder af amerikanske kvinder, der engang bar blomsterprintede bomuldsskjorter, slået om nederdele og store, klonky loafers med tyksåler. Det samlede look var normalt som en skjortehale, der flagrede akavet ud i ryggen. "Lilly Pulitzer," fortsatte artiklen, "satte en pæn stopper for alt det."

Galleri

Referencer

eksterne links