Peter Donnelly -Peter Donnelly

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


Peter Donnelly

Født 15 maj 1959 Rediger dette på Wikidata
Alma Mater
Priser
  • fyr medalje
  • Weldons mindepris
Akademisk karriere
Afhandling Nogle interaktive partikelsystemer
Doktorgradsrådgiver John Kingman, Dominic Welsh
Bemærkelsesværdige studerende

Sir Peter James Donnelly FRS FMedSci (født 15. maj 1959) er en australsk-britisk matematiker og professor i statistisk videnskab ved University of Oxford og administrerende direktør for Genomics PLC . Han er specialist i anvendt sandsynlighed og har ydet bidrag til koalescerende teori . Hans forskergruppe i Oxford har et internationalt ry for udviklingen af ​​statistisk metodologi til at analysere genetiske data.

Baggrund, familie og uddannelse

Peter James Donnelly er født og opvokset i Brisbane, Queensland, søn af finansiel rådgiver, økonomisk teoretiker og forfatter Austin Donnelly og Sheila Donnelly. Han er bror til Sharon Donnelly og til den fremtrædende australske finansmand, fondsforvalter og virksomhedsdirektør Melda Donnelly. Han blev uddannet på St. Joseph's Christian Brothers College, Gregory Terrace, og senere ved University of Queensland og ved Balliol College, Oxford .

Det professionelle liv

Da Donnelly blev valgt til en formandsstol ved Queen Mary College, London i 1988, var han kun 29. Han havde en stol ved University of Chicago (1994-96) og var leder af Department of Statistics ved University of Oxford fra 1996 til 2001. Fra 2007 til 2018 var han direktør for Wellcome Trust Center for Human Genetics (WTCHG) i Oxford. Han er stipendiat ved St Anne's College, Oxford .

Mange førende statistiske genetikere arbejdede med Donnelly som unge forskere, herunder David Balding, Matthew Stephens og Jonathan Pritchard . Et område, hvor han har et førende ry, er i fortolkningen af ​​DNA- beviser. Han har fungeret som ekspertvidne i retsmedicin i straffesager.

Han er kendt for sit samarbejde med biologer . Han har været stærkt involveret i en række projekter i stor skala, såsom International HapMap Project og Wellcome Trust Case Control Consortium, en genom-dækkende foreningsundersøgelse .

I 2015 blev Donnelly valgt som formand for Royal Society's Machine Learning Working Group

Priser og hædersbevisninger

Donnelly blev valgt til Fellow of the Royal Society i 2006 og også valgt som Fellow ved Academy of Medical Sciences i 2008.

Andre betydelige priser og hædersbevisninger har inkluderet:

Donnelly blev slået til ridder i 2019 Birthday Honours for tjenester til forståelsen af ​​menneskelig genetik i sygdom.

Se også

Referencer

eksterne links