Sancai Tuhui -Sancai Tuhui

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sancai Tuhui
Sancai Tuhui verdenskort.jpg
Verdenskortet Shanhai Yudi Quantu i Sancai Tuhui
Traditionelt kinesisk 三才圖會
Forenklet kinesisk 三才图会

Sancai Tuhui, kompileret af Wang Qi ( kinesisk :王圻) og hans søn Wang Siyi (王思義), er et kinesisk leishu- leksikon, færdiggjort i 1607 og udgivet i 1609 under det sene Ming-dynasti, med illustrationer af emner i de tre verdener himlen, jorden og menneskeheden. Værket indeholder en lang række posthume og nutidige afbildninger af kinesiske kere .

Titel

Titlen på denne encyklopædi er blevet oversat til engelsk på forskellig vis som "Illustrationer af de tre magter", "Samlede illustrationer af de tre rige", "Billedkompendium af de tre magter" og andre; i den originale titel refererer "Sancai" (三才) til de tre riger "himlen, jorden og mennesket", og "Tuhui" (圖會) betyder bogstaveligt talt "samling af illustrationer".

Beskrivelse

Denne encyklopædi er organiseret i 106 kapitler i 14 kategorier ( astronomi, geografi, biografier, historie, biologi og lignende), med tekst og illustrationer til artiklerne. Reproduktioner af denne encyklopædi er stadig på tryk i Kina.

Selvom den indeholder nogle unøjagtige eller mytologiske artikler (for eksempel artiklerne om hesteskokrabben og tranen ), adskilte den sig også fra de almindelige "hverdagsleksikon" (日用類書, riyong leishu ) på det tidspunkt ved at være nøjagtig i nogle andre artikler (for eksempel nøjagtige afbildninger af det japanske, koreanske og vietnamesiske folks tøj og et meget nøjagtigt verdenskort ( Shanhai Yudi Quantu ).

Se også

Referencer

eksterne links