Suffolk -Suffolk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Suffolk
Motto(er):
"Guide vores bestræbelse"
Suffolk i England
Koordinater: 52°10′N 1°00′E / 52.167°N 1.000°E / 52.167; 1.000 Koordinater : 52°10′N 1°00′E / 52.167°N 1.000°E / 52.167; 1.000
Selvstændig stat Det Forenede Kongerige
Konstituerende land England
Område Øst
Etableret Gammel
Tidszone UTC±00:00 ( Greenwich Mean Time )
• Sommer ( DST ) UTC+01:00 ( britisk sommertid )
Folketingsmedlemmer Liste over parlamentsmedlemmer
Politi Suffolk Constabulary
Ceremonielt amt
Lord Løjtnant Clare FitzRoy, grevinde af Euston
Høj sherif Bridget McIntyre (2020-21)
Areal 3.798 km 2 (1.466 sq mi)
• Rangeret 8. af 48
Befolkning (estimeret midten af ​​2019) 758.556
• Rangeret 32. af 48
Massefylde 200/km 2 (520/sq mi)
Etnicitet 97,2% hvid
Ikke-metropolitan amt
amtsråd Suffolk County Council
Executive Konservativ
Admin hovedkvarter Ipswich
Areal 4.106 km 2 (1.585 sq mi)
• Rangeret 6. af 26
Befolkning 761.350
• Rangeret 13. af 26
Massefylde 200/km 2 (520/sq mi)
ISO 3166-2 GB-SFK
ONS kode 42
GSS kode E10000029
ITL UKH14
Internet side www .suffolk .gov .uk
Distrikter
Suffolk nummererede distrikter 2019.svg
Distrikter i Suffolk
Distrikter
 1. Ipswich
 2. East Suffolk
 3. Midt Suffolk
 4. Babergh
 5. West Suffolk

Suffolk ( / ˈ s ʌ f ə k / ) er et ceremonielt grevskab i England i East Anglia . Det grænser op til Norfolk mod nord, Cambridgeshire mod vest og Essex mod syd; Nordsøen ligger mod øst. Amtsbyen er Ipswich ; _ andre vigtige byer omfatter Lowestoft, Bury St. Edmunds, Newmarket og Felixstowe, som har en af ​​de største containerhavne i Europa.

Amtet er lavtliggende, men kan være ret kuperet, især mod vest. Det er også kendt for sit omfattende landbrug og har stort set agerjord med vådområderne i Bredde i nord. Suffolk Coast & Heaths og Dedham Vale er begge nationalt udpegede områder med enestående naturskønhed .

Historie

Administration

Den angelsaksiske bosættelse Suffolk og East Anglia generelt fandt sted i stor skala, muligvis efter en periode med affolkning fra de tidligere indbyggere, de romaniserede efterkommere af Iceni . I det femte århundrede havde de etableret kontrol over regionen. De angelsaksiske indbyggere blev senere "nordfolket" og "sydfolket", hvorfra navnene "Norfolk" og "Suffolk" udviklede sig. Suffolk og flere tilstødende områder blev kongeriget East Anglia, som senere fusionerede med Mercia og derefter Wessex .

Suffolk var oprindeligt opdelt i fire separate Quarter Sessions- afdelinger. I 1860 blev antallet af afdelinger reduceret til to. Den østlige division blev administreret fra Ipswich og den vestlige fra Bury St. Edmunds . I henhold til Local Government Act 1888 blev de to divisioner gjort til separate administrative counties East Suffolk og West Suffolk ; Ipswich blev en amtskommune . Et par Essex sogne blev også tilføjet til Suffolk: Ballingdon -med- Brundon og dele af Haverhill og Kedington.

Den 1. april 1974, under Local Government Act 1972, blev East Suffolk, West Suffolk og Ipswich slået sammen for at danne det forenede county Suffolk. Amtet var opdelt i flere lokale regeringsdistrikter : Babergh, Forest Heath, Ipswich, Mid Suffolk, St. Edmundsbury, Suffolk Coastal og Waveney . Denne handling overførte også noget land nær Great Yarmouth til Norfolk. Som indført i parlamentet ville Local Government Act have overført Newmarket og Haverhill til Cambridgeshire og Colchester fra Essex; sådanne ændringer var ikke medtaget, da loven blev vedtaget.

I 2007 henviste Department for Communities and Local Government Ipswich Borough Councils tilbud om at blive en ny enhedsmyndighed til Boundary Committee . Grænseudvalget hørte lokale instanser og gav udtryk for forslaget. Det blev dog ikke godkendt af statssekretæren for lokalsamfund og lokalforvaltning.

Begyndende i februar 2008 gennemgik grænseudvalget igen lokalregeringen i amtet, hvor to mulige muligheder dukkede op. Den ene var at opdele Suffolk i to enhedsmyndigheder – Ipswich og Felixstowe og Rural Suffolk; og den anden, at skabe en enkelt amtsdækkende kontrollerende myndighed – muligheden "One Suffolk". I februar 2010 meddelte den daværende minister Rosie Winterton, at der ikke ville blive pålagt ændringer i strukturen af ​​lokalstyret i amtet som følge af revisionen, men at regeringen ville være: "bede Suffolk-råd og parlamentsmedlemmer om at nå til enighed på hvilken enhedsløsning de ønsker gennem et amtsdækkende forfatningskonvent”. Efter parlamentsvalget i maj 2010 ophørte alle yderligere skridt hen imod nogen af ​​de foreslåede enhedsløsninger efter instruktioner fra den kommende koalitionsregering . I 2018 blev det bestemt, at Forest Heath og St Edmundsbury ville blive slået sammen for at danne et nyt West Suffolk -distrikt, mens Waveney og Suffolk Coastal på samme måde ville danne et nyt East Suffolk -distrikt. Disse ændringer trådte i kraft den 1. april 2019.

Arkæologi

Udgravning af Sutton Hoo- gravskibet i 1939

West Suffolk er ligesom det nærliggende East Cambridgeshire kendt for arkæologiske fund fra stenalderen, bronzealderen og jernalderen . Bronzealderartefakter er blevet fundet i området mellem Mildenhall og West Row, i Eriswell og i Lakenheath . Mange bronzegenstande, såsom sværd, spydspidser, pile, økser, palstave, knive, dolke, gribere, rustninger, dekorativt udstyr (især til heste) og fragmenter af pladebronze, er betroet til St. Edmundsbury kulturarvstjeneste, der er anbragt kl. West Stow lige uden for Bury St. Edmunds. Andre fund omfatter spor af ligbrændinger og grave .

I den østlige del af amtet ligger Sutton Hoo, stedet for et af Englands mest betydningsfulde angelsaksiske arkæologiske fund, en skibsbegravelse indeholdende en samling af skatte, herunder et statssværd, hjelm, guld- og sølvskåle, smykker og en lyre .

I 1992 blev en berømt skat af senromersk guld og sølv opdaget i landsbyen Hoxne . Det er stadig den største skat af sin art, der er blevet opdaget i Storbritannien.

Mens de udførte undersøgelser før installation af en rørledning i 2014, opdagede arkæologer for Anglian Water ni skeletter og fire ligbrændingsgrave ved Bardwell, Barnham, Pakenham og Rougham, alle nær Bury St. Edmunds. Neolitikum, bronzealder, jernalder, romerske og middelalderlige genstande blev også gravet frem sammen med de 9 skeletter, der menes at være fra den sene eller post-romerske æra (300-500 e.Kr.). Eksperter sagde, at det 5-måneders projekt havde genfundet nok artefakter til at fylde en halv skibscontainer, og at opdagelserne havde kastet nyt lys over deres forståelse af udviklingen af ​​små landlige samfund.

En række angelsaksiske "grub-hytter" fra det 6. århundrede blev også fundet i nærheden, som menes at være kældre under saksiske bygninger.

I 2019 afslørede en udgravning af en romersk kirkegård fra det 4. århundrede i Great Whelnetham usædvanlige begravelsesmetoder. Af 52 skeletter blev fundet, var et stort antal blevet halshugget, hvilket arkæologer hævdede gav ny indsigt i romerske traditioner. Gravpladsen omfatter rester af mænd, kvinder og børn, der sandsynligvis har boet i en nærliggende bebyggelse. Det faktum, at op til 40 % af ligene blev halshugget, repræsenterer "et ret sjældent fund".

En undersøgelse i 2020 udnævnte Suffolk til det tredjebedste sted i Storbritannien for håbefulde arkæologer og viste, at området var særligt rigt på fund fra den romerske periode med over 1500 genstande fundet i det foregående år.

I juli 2020 fandt metaldetektorist Luke Mahoney 1061 sølvhamrede mønter anslået til at være £100.000 værd i Ipswich . Mønterne dateres tilbage til det 15.-17. århundrede, ifølge eksperter.

I september 2020 annoncerede arkæologer opdagelsen af ​​en angelsaksisk kirkegård med 17 kremeringer og 191 begravelser, der dateres tilbage til det 7. århundrede i Oulton, nær Lowestoft . Gravene indeholdt rester af mænd, kvinder og børn samt artefakter, herunder små jernknive og sølvpenge, håndledsspænder, ravsnore og glasperler. Ifølge Andrew Peachey, der udførte udgravningerne, var skeletterne for det meste forsvundet på grund af den meget sure jord. De blev heldigvis bevaret som sprøde former og "sandsilhuetter" i sandet.

Suffolk Pink

Landsbyer og byer i Suffolk er kendt for historiske pinkvaskede haller og hytter, som er blevet kendt vidt og bredt som 'Suffolk Pink'. Dekorative malingsfarver, der findes i amtet, kan variere fra en bleg skalfarve til en dyb rødmende murstensfarve.

Ifølge forskning går Suffolk Pink tilbage til det 14. århundrede, hvor disse nuancer blev udviklet af lokale farver ved at tilføje naturlige stoffer til en traditionel kalkblanding . Tilsætningsstoffer anvendt i denne proces omfatter svine- eller okseblod med kærnemælk, hyldebær og slåensaft .

Lokalbefolkningen og historikere siger ofte, at en ægte Suffolk Pink bør være en "dyb mørk terracotta nuance", snarere end den mere populære pastel nuance i moderne tid. Dette har tidligere forårsaget kontroverser, når både husejere og virksomhedsejere er blevet irettesat for at bruge farver, der anses for forkerte, hvor nogle er blevet tvunget til at male om til en acceptabel nuance. I 2013 lod den berømte kok Marco Pierre White sit hotel fra det 15. århundrede, The Angel, i Lavenham, dekorere en nuance af pink, der ikke var traditionel Suffolk Pink. Han blev af de lokale myndigheder pålagt at male om.

Hytte fra det 16. århundrede i Ixworth med pargetting og traditionel Suffolk Pink-limvask

I et andet eksempel på, at Suffolk tog sine farver alvorligt, var en husejer i Lavenham forpligtet til at male deres Grad 1-opførte sommerhus Suffolk Pink, for at få det til at matche en naboejendom. Lokalrådet sagde, at det ønskede, at alle hytterne på den pågældende del af vejen skulle have samme farve, fordi de var en enkelt bygning historisk (300 år tidligere).

Amtsvartegn, der er malet Suffolk Pink, omfatter hytterne foran St Mary's Church i landsbyen Cavendish .

Den historiske Suffolk Pink farve har også inspireret navnet på et britisk æble .

Geografi

River Stour ved Dedham Vale

Beliggende i det østlige England, er meget af Suffolk lavtliggende, baseret på Pleistocæn sand og ler . Disse klipper er relativt uresistente, og kysten eroderer hurtigt. Kystforsvar er blevet brugt til at beskytte flere byer, men flere huse på klippetoppen er gået tabt på grund af kysterosion, og andre er truet. Den fortsatte beskyttelse af kystlinjen og flodmundingerne, herunder Blyth, Alde og Deben, har været og er fortsat et spørgsmål om betydelig diskussion.

Kyststriben mod øst indeholder et hedeområde kendt som "The Sandlings", som strækker sig næsten i hele kystlinjen. Suffolk er også hjemsted for naturreservater, såsom RSPB - stedet ved Minsmere og Trimley Marshes, et vådområde under beskyttelse af Suffolk Wildlife Trust . Lerplateauet inde i landet, dybt gennemskåret af floder, omtales ofte som 'High Suffolk'.

Den vestlige del af amtet ligger på mere modstandsdygtig kridtkridt . Denne kridt er ansvarlig for et gennemgribende område af stort set downland - landskaber, der strækker sig fra Dorset i sydvest til Dover i sydøst og nord gennem East Anglia til Yorkshire Wolds . Kridt er mindre let eroderet, så det danner de eneste betydelige bakker i amtet. Det højeste punkt i amtet er Great Wood Hill, med en højde på 128 meter (420 fod). Det er det højeste punkt på Newmarket Ridge og er tæt på landsbyerne Rede og Chedburgh .

Amtsblomsten er okselåben .

Demografi

Ifølge estimater fra Office for National Statistics var befolkningen i Suffolk i 2014 738.512, fordelt næsten ligeligt mellem mænd og kvinder. Omtrent 22% af befolkningen var 65 år eller ældre, og 90,84% var " hvide briter ".

Historisk set har amtets befolkning mest været beskæftiget som landbrugsarbejdere. En undersøgelse fra 1835 viste, at Suffolk havde 4.526 besættere af jord, der beskæftiger arbejdere, 1.121 besættere, der ikke beskæftiger arbejdere, 33.040 arbejdere beskæftiget i landbruget, 676 beskæftiget med fremstilling, 18.167 beskæftiget i detailhandel eller håndværk, '2,3'2,8 arbejdere, etc. (ikke-landbrugsmæssigt), 4.940 andre mænd over 20 år, 2.032 mandlige tjenestefolk og 11.483 kvindelige tjenestefolk. Den samme publikation registrerer den samlede befolkning i amtet på 296.304.

De fleste engelske amter har kaldenavne for folk fra det pågældende amt, såsom en Tyke fra Yorkshire og en Yellowbelly fra Lincolnshire . Et traditionelt kaldenavn for folk fra Suffolk er 'Suffolk Fair-Maids', der henviser til den formodede skønhed af dets kvindelige indbyggere i middelalderen. En anden er 'Silly Suffolk', afledt af det gamle engelske ord sælig, der betyder velsignet, og henviser til kristendommens lange historie i amtet, dets mange fine kirker og det indflydelsesrige Bury Abbey . Brugen af ​​udtrykket 'Silly Suffolk' kan dateres til 1819 med dets oprindelse sandsynligvis ældre.

Der er flere byer i amtet, hvor Ipswich er den største og mest folkerige. På tidspunktet for folketællingen i 2011 boede en befolkning på 730.000 i amtet med 133.384 i Ipswich. Tabellen nedenfor viser alle byer med over 20.000 indbyggere.

Rang By Befolkning Byråd/distriktsråd
1 Ipswich 133.384 (2011) Ipswich Borough Council
2 Lowestoft 71.000 (2011) East Suffolk Council
3 Begrav St Edmunds 42.000 (2011) West Suffolk Council
4 Haverhill 27.041 (2011) West Suffolk Council
5 Felixstowe 23.689 (2011) East Suffolk Council
6 Newmarket 20.384 (2011) West Suffolk Council

Økonomi

Willis-bygning i Ipswich, en skelsættende kontorbygning i byen

Størstedelen af ​​landbruget i Suffolk er enten agerbrug eller blandet . Gårdens størrelse varierer fra alt omkring 80 acres (32 hektar) til over 8.000. Jordtyper varierer fra tungt ler til let sand. Afgrøder, der dyrkes, omfatter vinterhvede, vinterbyg, sukkerroer, raps, vinter- og vårbønner og hørfrø, selvom mindre områder med rug og havre kan findes i områder med lettere jord sammen med en række grøntsager.

Den fortsatte betydning af landbruget i amtet afspejles i Suffolk Show, som afholdes årligt i maj i Ipswich. Selvom det på det seneste er noget ændret i karakter, forbliver dette primært et landbrugsshow .

Kendte virksomheder i Suffolk omfatter Greene King og Branston Pickle i Bury St. Edmunds. Birds Eye har sin største britiske fabrik i Lowestoft, hvor alle dets kødprodukter og frosne grøntsager forarbejdes. Huntley & Palmers kiksfirma har en base i Sudbury. Den britiske hestevæddeløbsindustri er baseret i Newmarket. Der er to USAF- baser i den vestlige del af amtet tæt på A11 . Sizewell B-atomkraftværket ligger ved Sizewell på kysten nær Leiston . Bernard Matthews Farms har nogle forarbejdningsenheder i amtet, specifikt Holton . Southwold er hjemsted for Adnams Brewery . Havnen i Felixstowe er den største containerhavn i Det Forenede Kongerige. Andre havne er ved Lowestoft og Ipswich, drevet af Associated British Ports . BT har sin vigtigste forsknings- og udviklingsfacilitet i Martlesham Heath .

Nedenfor er et diagram over regional bruttoværditilvækst for Suffolk til aktuelle basispriser offentliggjort af Office for National Statistics med tal i millioner af britiske pund.

År Regional bruttoværditilvækst Landbrug Industri Tjenester
1995 7.113 391 2.449 4.273
2000 8.096 259 2.589 5.248
2003 9.456 270 2.602 6.583
Kilde

Uddannelse

Grundskole, ungdomsuddannelse og videregående uddannelse

Suffolk har et omfattende uddannelsessystem med fjorten uafhængige skoler. Usædvanligt for Storbritannien havde nogle af Suffolk et 3-trins skolesystem på plads med grundskoler (alder 5-9), mellemskoler (alder 9-13) og øvre skoler (alder 13-16). En undersøgelse fra Suffolk County Council fra 2006 konkluderede imidlertid, at Suffolk skulle flytte til det 2-trins skolesystem, der bruges i størstedelen af ​​Storbritannien. Med henblik på konvertering til 2-lagssystemet blev 3-lagssystemet opdelt i 4 geografiske områdegrupperinger og tilsvarende faser. Den første fase var omdannelsen af ​​skoler i Lowestoft og Haverhill i 2011, efterfulgt af skoler i det nordlige og vestlige Suffolk i 2012. Resten af ​​overgangene til 2-trin fandt sted fra 2013 for de skoler, der forblev inden for den lokale regerings kontrol, og blev ikke til Akademier og/eller friskoler . Flertallet af skolerne driver således nu (2019) den mere almindelige grundskole til gymnasiet (11-16).

Mange af amtets øvre skoler har en sjette klasse, og de fleste videregående uddannelser i amtet tilbyder kurser på A-niveau . Med hensyn til skolebefolkning er Suffolks individuelle skoler store med Ipswich-distriktet med den største skolebefolkning og Forest Heath den mindste, med kun to skoler. I 2013 stod der i et brev, at "... næsten en femtedel af de inspicerede skoler blev vurderet som utilstrækkelige. Dette er uacceptabelt og betyder nu, at Suffolk har en højere andel af elever, der er uddannet i utilstrækkelige skoler end både det regionale og nationale gennemsnit."

Royal Hospital School nær Ipswich er den største uafhængige kostskole i Suffolk. Andre kostskoler i Suffolk omfatter Barnardiston Hall Preparatory School, Culford School, Finborough School, Framlingham College, Ipswich High School, Ipswich School, Orwell Park School, Saint Felix School og Woodbridge School .

Castle Partnership Academy Trust i Haverhill er amtets eneste all-through Academy-kæde. Bestående af Castle Manor Academy og Place Farm Primary Academy, støtter Academy Trust hele uddannelsen og giver muligheder for unge i alderen 3 til 18 år.

Sjette form colleges i amtet omfatter Lowestoft Sixth Form College og One i Ipswich. Suffolk er hjemsted for fire videregående uddannelseskollegier: Lowestoft College, Easton & Otley College, Suffolk New College (Ipswich) og West Suffolk College (Bury St Edmunds).

Videregående uddannelse

Amtet har ét universitet med afdelinger spredt ud over forskellige byer. University of Suffolk var før august 2016 kendt som University Campus Suffolk . Indtil det blev uafhængigt, var det et samarbejde mellem University of Essex og University of East Anglia, som sponsorerede dets dannelse og validerede dets grader. UOS accepterede sine første studerende i september 2007. Indtil da var Suffolk et af kun fire amter i England, som ikke havde et universitetscampus. University of Suffolk blev tildelt beføjelser til underviste grader af Quality Assurance Agency for Higher Education i november 2015, og i maj 2016 blev det tildelt universitetsstatus af Privy Council og omdøbt til The University of Suffolk den 1. august 2016.

Universitetet opererer på fem steder med sit centrale knudepunkt i Ipswich . Andre omfatter Lowestoft, Bury St. Edmunds og Great Yarmouth i Norfolk. Universitetet driver to akademiske fakulteter og havde i 2019/20 9.565 studerende. Omkring 30 % af de studerende klassificeres som modne studerende, og 68 % af universitetsstuderende er kvinder.

Kultur

Kunst

Snape Maltings Koncertsal; tidligere en victoriansk malting, nu omdannet til et verdensberømt koncertsted

Den årlige Aldeburgh Festival blev grundlagt i 1948 af Benjamin Britten og er en af ​​Storbritanniens største klassiske musikfestivaler. Det har sin oprindelse i Aldeburgh og har været afholdt på det nærliggende Snape Maltings siden 1967. Siden 2006 har Henham Park været hjemsted for den årlige Latitude Festival . Denne hovedsagelig friluftsfestival, som er vokset betydeligt i størrelse og omfang, omfatter populærmusik, komedie, poesi og litterære begivenheder. FolkEast - festivalen afholdes i Glemham Hall i august og tiltrækker internationale akustiske, folk- og rootsmusikere, mens den også kæmper for lokale virksomheder, kulturarv og kunsthåndværk . I 2015 var det også hjemsted for den første instrumentalfestival for musikinstrumenter og -magere. For nylig er LeeStock Music Festival blevet afholdt i Sudbury . En fejring af amtet, "Suffolk Day", blev indledt i 2017.

Dialekt

Suffolk-dialekten er meget karakteristisk. Epentese og yod-dropping er almindeligt, sammen med ikke-konjugering af verber.

Sport

Fodbold

Amtets eneste professionelle fodboldklub er Ipswich Town . Klubben blev dannet i 1878 og var fodboldligamestre i 1961-62, FA Cup- vindere i 1977-78 og UEFA Cup- vindere i 1980-81 . Fra sæsonen 2021-22 spiller Ipswich Town i League One, den tredje række i engelsk fodbold. De næsthøjest rangerede hold i Suffolk er Leiston, Lowestoft Town og Needham Market, som alle deltager i Southern League Premier Division Central, den syvende række i engelsk fodbold.

Hestevæddeløb

Byen Newmarket er hovedkvarteret for britiske hestevæddeløb - hjemsted for den største klynge af træningsværfter i landet og mange vigtige hestevæddeløbsorganisationer, herunder National Stud og Newmarket Racecourse . Tattersalls blodstocksauktionarer og National Horseracing Museum er også i byen. Point-to-point løb finder sted i Higham og Ampton .

Speedway

Speedway -racing har været iscenesat i Suffolk siden mindst 1950'erne, efter byggeriet af Foxhall Stadium, lige uden for Ipswich, hjemsted for Ipswich Witches . The Witches er i øjeblikket medlemmer af Premier League, Storbritanniens første division. National League -holdet Mildenhall Fen Tigers er også fra Suffolk.

Cricket

Suffolk CCC konkurrerer i Eastern Division of the Minor Counties Championship . Klubben har vundet mesterskabet tre gange direkte og har delt titlen en anden gang samt vundet MCCA Knockout Trophy én gang. Hjemmekampe spilles i Bury St. Edmunds, Copdock, Exning, Framlingham, Ipswich og Mildenhall.

Suffolk i populærkulturen

Framingham Castle, omgivelserne, der inspirerede Ed Sheerans sang " Castle on the Hill ".

Romaner, der foregår i Suffolk omfatter dele af David Copperfield af Charles Dickens, The Fourth Protocol, af Frederick Forsyth, Unnatural Causes af PD James, Dodie Smiths The Hundred and One Dalmatians, The Rings of Saturn af WG Sebald og blandt Arthur Ransome ' s børnebøger, We Didn't Mean to Go to Sea, Coot Club og Secret Water foregår delvist i amtet. Roald Dahls novelle "The Mildenhall Treasure" foregår i Mildenhall.

En tv-serie om en britisk antikvitetshandler, Lovejoy, blev optaget forskellige steder i Suffolk. Reality-tv-serien Space Cadets blev optaget i Rendlesham Forest, selvom producenterne narrede deltagerne til at tro, at de var i Rusland. Adskillige byer og landsbyer i amtet er blevet brugt til lokationsoptagelser af andre tv-programmer og biograffilm. Disse omfatter BBC Four TV-serien Detectorists, en episode af Kavanagh QC og filmene Iris og Drowning by Numbers . I perioden 2017-2018 blev i alt 3,8 millioner pund brugt af filmhold i Suffolk

Rendlesham Forest Incident er en af ​​de mest berømte UFO -begivenheder i England og omtales nogle gange som "Britain's Roswell ".

Sangen "Castle on the Hill" af Ed Sheeran blev af ham omtalt som "et kærlighedsbrev til Suffolk", med lyrisk reference til hans hjemby Framlingham og Framlingham Castle.

George Orwells Knype Hill er det fiktive navn for Southwold i A Clergyman's Daughter, mens karakteren af ​​Dorothy Hare er modelleret efter Brenda Salkeld, gymnastik elskerinden på St Felix School i begyndelsen af ​​1930'erne.

Richard Curtis og Danny Boyles romantiske komedie fra 2019 Yesterday blev optaget i hele Suffolk med Halesworth, Dunwich, Shingle Street og Latitude Festival som lokationer.

2021-filmen The Dig, baseret på udgravningen af ​​Sutton Hoo i 1930'erne og med Ralph Fiennes og Carey Mulligan i hovedrollerne, blev for det meste optaget på stedet.

Bemærkelsesværdige mennesker

Gainsboroughs Mr and Mrs Andrews (1748-49), der har til huse på National Gallery i London, skildrer Suffolk-landskabet på sin tid.

I kunsten er Suffolk kendt for at have været hjemsted for to af Englands bedst ansete malere, Thomas Gainsborough og John Constable – Stour Valley-området er stemplet som "Constable Country" – og en af ​​dets mest bemærkelsesværdige komponister, Benjamin Britten . Andre kunstneriske figurer forbundet med Suffolk inkluderer Sir Alfred Munnings, John Nash, billedhuggeren Dame Elizabeth Frink, Cedric Morris, der drev East Anglian School, og tegneserietegneren Carl Giles (en bronzestatue af hans karakter "Bedstemor" er placeret i Ipswich bymidte) . Digterne George Crabbe og Robert Bloomfield blev begge født i Suffolk, landmand og forfatter Adrian Bell, forfatter og redaktør Ronald Blythe, forfatterne Ralph Hammond Innes og Ruth Rendell . Forfatteren MM Kaye tilbragte sine sidste år i Suffolk og døde i Lavenham . Skuespillerne Ralph Fiennes og Bob Hoskins, skuespillerinden og sangeren Kerry Ellis, musikeren og pladeproduceren Brian Eno, den multi-prisvindende singer-songwriter Ed Sheeran og koloratursopranen Christina Johnston er alle forbundet med amtet.

Hip hop DJ Tim Westwood kommer oprindeligt fra Suffolk, og den indflydelsesrige DJ og radiovært John Peel gjorde amtet til sit hjem. Samtidsmaleren Maggi Hambling, blev født og bor i Suffolk. Norah Lofts, forfatter til bedst sælgende historiske romaner, boede i årtier i Bury St. Edmunds, hvor hun døde og blev begravet i 1983. Sir Peter Hall, grundlæggeren af ​​Royal Shakespeare Company blev født i Bury St. Edmunds, og Sir Trevor Nunn teaterdirektøren blev født i Ipswich. Designeren David Hicks boede i en årrække i Suffolk. Model Claudia Schiffer og hendes mand, filminstruktør Matthew Vaughn, har ejet et hus i Suffolk siden 2002.

Suffolks bidrag til sport omfatter Formel 1 - magnaten Bernie Ecclestone og de tidligere engelske fodboldspillere Terry Butcher, Kieron Dyer og Matthew Upson . På grund af at Newmarket er centrum for britisk hestevæddeløb, har mange jockeyer slået sig ned i amtet, inklusive Lester Piggott og Frankie Dettori .

Betydelige kirkelige personer fra Suffolk omfatter Simon Sudbury, en tidligere ærkebiskop af Canterbury ; tidligere Lord High Chancellor, kardinal Thomas Wolsey, kom fra Ipswich; og forfatter, digter og benediktinermunk John Lydgate . Edward FitzGerald, den første oversætter af The Rubaiyat of Omar Khayyam, blev født i Bredfield . Afskaffelsesforkæmperne Thomas Clarkson og Richard Dykes Alexander boede begge i nærheden af ​​Ipswich.

Andre betydningsfulde personer fra Suffolk omfatter suffragetten Dame Millicent Garrett Fawcett ; kaptajnen for HMS Beagle, Robert FitzRoy ; Heksefindergeneral Matthew Hopkins ; pædagog Hugh Catchpole ; og Storbritanniens første kvindelige læge og borgmester, Elizabeth Garrett Anderson . Tuberkulose - pioneren Dr. Jane Walker drev East Anglian Sanatorium over bredden af ​​floden Stour, velgørenhedsleder Sue Ryder slog sig ned i Suffolk og baserede sin velgørenhed i Cavendish . Den populære victorianske romanforfatter Henry Seton Merriman levede og døde i landsbyen Melton . Mellem 1932 og 1939 boede George Orwell i sine forældres hjem i kystbyen Southwold, hvor et vægmaleri af forfatteren nu dominerer indgangen til Southwold Pier. Han siges at have valgt sit pennenavn fra Suffolk's River Orwell .

Edmund af East Anglia

Konge af East Anglia og kristen martyr St. Edmund (som byen Bury St. Edmunds er opkaldt efter) blev dræbt af invaderende danskere i år 869. St. Edmund var skytshelgen for England, indtil han blev erstattet af St. George i det 13. århundrede. . I 2006 mislykkedes en kampagne for at få St. Edmund udnævnt som skytshelgen for England, men i 2007 blev han udnævnt til skytshelgen for Suffolk, hvor St Edmund's Day faldt den 20. november. Hans flag flages i Suffolk den dag.

Galleri

Se også

Noter

Referencer

Yderligere læsning

 • William Atkinson, Suffolk ( The County Books ), Robert Hale, 1950.
 • Mark Bailey, Medieval Suffolk: An Economic and Social History, 1200-1500, The Boydell Press, 2007.
 • Adrian Bell, A Suffolk Harvest, The Bodley Head, 1956.
 • Adrian Bell, Corduroy, Cobden-Sanderson, 1930.
 • Adrian Bell, Men and the Fields, BT Batsford, 1939.
 • Ronald Blythe, Akenfield : Portrait of an English Village, Allen Lane, 1969.
 • Henry Munro Cautley, Suffolk Churches and their Treasures, BT Batsford, 1937; genoptrykt Boydell, 1954.
 • Thomas Kitson Cromwell, Excursions in the County of Suffolk, 2 bind, Longmans, 1818 & 1819.
 • Daniel Defoe, Tour through the Eastern Counties (1722), East Anglian Magazine ed., 1949.
 • Sarah E. Doig, The AZ of Curious Suffolk: Strange Stories of Mysteries, Crimes and Excentrics, The History Press, 2016.
 • Sarah E. Doig, The Little History of Suffolk, The History Press, 2018.
 • Robert Halliday, Suffolk Strange But True, The History Press, 2008.
 • MR James, Suffolk og Norfolk: A Perambulation of the Two Counties with Notices of their History and their Ancient Buildings, JM Dent & Sons, 1930.
 • Allan Jobson, A Suffolk Calendar, Robert Hale, 1966; illustreret af Beryl Irving .
 • Allan Jobson, Et vindue i Suffolk, Robert Hale, 1962; illus. Beryl Irving.
 • Allan Jobson, Something of Old Suffolk, Robert Hale, 1978.
 • Allan Jobson, Suffolk Miscellany, Robert Hale, 1975.
 • Allan Jobson, Suffolk Remembered, Robert Hale, 1969.
 • Allan Jobson, Suffolk Villages, Robert Hale, 1971.
 • Allan Jobson, Under a Suffolk Sky, Robert Hale, 1964; illus. Beryl Irving.
 • DP Mortlock, The Guide to Suffolk Churches, Lutterworth Press, 2nd rev. udg. 2009.
 • Arthur Mee, Suffolk. Our Farthest East ( The King's England -serien), Hodder og Stoughton, 1942; genoptrykt.
 • Nikolaus Pevsner, James Bettley (red.), Suffolk: East ( The Buildings of England ), Yale University Press, rev. udg. 2015.
 • Nikolaus Pevsner, James Bettley (red.), Suffolk: West (The Buildings of England), Yale University Press, rev. udg. 2015.
 • Steven Plunkett, Suffolk i Anglo-Saxon Times, The History Press, 2005.
 • WM Roberts, Lost Country Houses of Suffolk, The Boydell Press, 2010.
 • Eric Sandon, Suffolk Houses: A Study of Domestic Architecture, Antique Collector's Club, 1977.
 • Norman Scarfe, Suffolk. A Shell Guide ( Shell Guides ), Faber og Faber, 1960; genoptrykt.
 • Norman Scarfe, Suffolk in the Middle Ages, The Boydell Press, 2007.
 • Norman Scarfe, The Suffolk Landscape, Phillimore & Co., ny udg. 2002.
 • WG Sebald, The Rings of Saturn, Harvill Press, engelsk udg. 1998.
 • Neil R. Storey, The Little Book of Suffolk, The History Press, 2013; 2. udg. 2020.
 • Alfred Suckling, The History and Antiquities of the County of Suffolk, trykt for forfatteren, 1846.
 • Josephine Walpole, Suffolk Artists of the Attende og Nineteenth Centuries, Antique Collector's Club, 2009.
 • Peter Warner, The Origins of Suffolk, Manchester University Press, 1996.
 • Derek Wilson, A Short History of Suffolk, BT Batsford, 1977.

eksterne links