juli 2022 Verenigde Staten overstromingen -July 2022 United States floods

Van Wikipedia, de gratis encyclopedie

Overstromingen in de Verenigde Staten van juli 2022
Midwest overstromingen.jpg
Neerslagtotalen in het hele Midwesten van 25-31 juli
Datum 24 juli – 2 augustus 2022
Plaats Greater St. Louis, Central Appalachia, Las Vegas Valley
Sterfgevallen 39 doden (Kentucky: 37; Missouri: 2)
2 vermist

Vanaf 24 juli 2022 en een week lang werden verschillende delen van de Verenigde Staten getroffen door talrijke plotselinge overstromingen. Deze gebieden omvatten delen van Missouri en Illinois, vooral Greater St. Louis, Eastern Kentucky, Southwest Virginia, delen van West Virginia en de Las Vegas Valley . Verschillende rondes van zware onweersbuien begonnen op 24 juli in Missouri, met als hoogtepunt 25 en 26 juli, toen St. Louis zijn vorige record uit 1915 brak voor de meeste regenval in een tijdsbestek van 24 uur. Gouverneur Mike Parson heeft de noodtoestand uitgeroepenop 26 juli. Meer dan honderd mensen werden gered van overstromingen en twee mensen werden gedood. Laat op 27 juli en op 28 juli begonnen historische overstromingen in centraal Appalachia, met name in Kentucky, waar de noodtoestand werd uitgeroepen. In Kentucky kwamen in totaal 37 mensen om het leven.

Eind juli vond in Las Vegas opnieuw een ongekende plotselinge overstroming plaats, nadat in delen van de stad meer dan 2,5 cm regen viel. Een groot deel van de Las Vegas Strip kwam onder water te staan, wegen, casino's en parkeergarages werden getroffen en vluchten werden vertraagd of geannuleerd. Van 30 juli tot 1 augustus hielden meer overstromingen aan in Arizona, inclusief Phoenix en Flagstaff, Californië, inclusief Death Valley National Park, en opnieuw in dezelfde gebieden van Oost-Kentucky. Bij de overstromingen kwamen in totaal 39 mensen om het leven: 37 in Kentucky op 28 juli en 2 in Missouri op 26 juli.

Meteorologische samenvatting

WPC Dag 1 vooruitzichten voor buitensporige regenval voor 26 juli.
WPC Dag 1 vooruitzichten voor 28 juli.
WPC Dag 1 vooruitzichten voor 29 juli.
WPC Dag 1 vooruitzichten voor 31 juli.

In de ochtend van 26 juli gaf het Weather Prediction Center (WPC) een gematigd risicovooruitzicht uit voor buitensporige regenval in delen van Oost- Missouri en Zuid - Illinois en Indiana in verband met een verwachte reeks trainingsonweersbuien over de regio. Tegen het einde van 26 juli registreerde St. Peters, Missouri in totaal 12,8 inch (330 mm) neerslag, terwijl andere gebieden van St. Charles County meer dan 11 inch (280 mm) ontvingen. In andere delen van Greater St. Louis viel in totaal maar liefst 10 inch (250 mm) regen. Bovendien viel er meer dan 150 mm regen in de stad Mexico in het centrum van Missouri, met vergelijkbare neerslagtotalen in het zuiden van Illinois. Delen van Kentucky en West Virginia werden op 26 juli ook getroffen door overstromingen, waaronder de provincies Johnson, Magoffin en Floyd in Kentucky en de provincies Mingo en McDowell in West Virginia.

Trainingsonweersbuien begonnen zich boven Oost-Kentucky te vormen tijdens de vroege uren van 27 juli, met periodieke zware regenval gedurende de dag. Jackson, Kentucky had zijn op één na natste dag ooit (sinds 1981), met 4,11 inch (104 mm) regen. Tijdens de late avond- en nachtelijke uren trok een grotere strook zware regen en onweersbuien van west naar oost langs een vastgelopen frontale grens, resulterend in extreme overstromingen over de graafschappen Perry, Knott, Breathitt, Letcher, Leslie, Clay, Owsley, Wolfe, Harlan, Johnson, Magoffin, Floyd en Pike . Overstromingen werden ook gemeld in Zuidwest-Virginia, in de gebieden van de provincies Wise en Dickenson, en de onafhankelijke stad Norton, die langs de grens met Kentucky ligt. Op de ochtend van 28 juli gaf de WPC een gematigd risicovooruitzicht uit voor buitensporige regenval in delen van Centraal- en Oost-Kentucky en West Virginia. De regen begon de volgende dag in de richting van West Virginia en centraal Kentucky te trekken en begon op 29 juli bijna heel West Virginia te omvatten. Oost-Kentucky en bijna heel West Virginia.

Kentucky 4-daagse waargenomen regenvalanalyse van 25 tot 29 juli.

Op de ochtend van 31 juli werd een derde gematigd risicovooruitzicht voor buitensporige regenval uitgegeven door de WPC over delen van Oost-Kentucky, met meer overstromingen die nacht over dezelfde gebieden als vier dagen eerder.

Elders, op 30 en 31 juli, hebben Phoenix en Flagstaff, Arizona, samen met landelijke gebieden van Arizona en Zuidoost - Californië te maken gehad met overstromingen als gevolg van zware regenval in verband met de zuidwestelijke moesson . In de buurt van Kingman viel op 31 juli meer dan 1 inch (25 mm) regen in ongeveer 15 minuten, in verband met wijdverbreide onweersbuien boven beide staten en het zuiden van Nevada.

Meer regenval trof dezelfde gebieden van Oost-Kentucky op 31 juli en 1 augustus, wat leidde tot hernieuwde overstromingen in die gebieden, terwijl gebieden in het oosten van Illinois, zoals de provincies Jasper en Richland, maar liefst 10–12 inches (250–300 mm) regen van 1 augustus tot 2 augustus. In de ochtend van 2 augustus gaf het Weather Prediction Center een matig risico op overmatige regenval voor delen van Zuid-Illinois en Indiana en delen van West-Kentucky. Ook op 2 augustus ontving het centrum van Mississippi, inclusief delen van de provincies Madison, Yazoo, Holmes en Attala, maar liefst 8-10 inch (200-250 mm) regen, wat overstromingen veroorzaakte die wegen en huizen beïnvloedden.

Op de ochtend van 7 augustus gaf WPC een gematigd risico op overmatige regenval in delen van het noordoosten van Iowa en het zuiden van Wisconsin .

effecten

St. Louis gebied

26 juli

Dertig mijl van de Interstate 70 was afgesloten vanwege de overstromingen, waarbij sommige voertuigen volledig onder water kwamen te staan. De Gateway Arch was op 26 juli gesloten vanwege de overstromingen. De schade door overstromingen aan het MetroLink lightrail-transitsysteem in St. Louis werd geschat op $ 18-20 miljoen. In St. Peters stierven tien puppy's van een dierenopvangcentrum door de overstromingen. Dardenne Creek in St. Peters steeg meer dan 21 voet (6,4 m) in een grote overstromingsfase in de loop van zeven uur. De brandweer in St. Louis heeft mensen uit 18 huizen gered en enkele mensen en huisdieren per boot naar buiten gebracht. Huizen in Brentwood en Ladue werden ook bedreigd door overstromingen, waarbij sommige bewoners moesten evacueren. Twee mensen werden gedood in de omgeving van St. Louis: één in een auto die werd ondergedompeld in 8 voet (2,4 m) water en een andere in de buurt van Hazelwood, ongeveer een mijl verwijderd van hun verlaten trekker-oplegger die was overstroomd.

St. Louis vestigde een nieuw 24-uurs neerslagrecord van meer dan 230 mm, waarmee hij het record van 180 mm van de orkaan Galveston in 1915 versloeg . Dit omvatte 7,08 inch (180 mm) in slechts zes uur. Meer dan 6.000 inwoners stroomden uit.

Plotselinge overstromingen breidden zich uit tot Illinois langs de Interstate 64 - corridor in St. Clair County, en een verpleeghuis in Caseyville werd geëvacueerd . In Belleville, waar ongeveer 200 mm regen viel, werden meerdere wegen afgesloten vanwege hoog water, waarbij een deel van één straat werd weggespoeld. Bewoners werden geholpen vanuit twee huizen in de stad, en stadsparken liepen schade op aan parkeerplaatsen, speeltuinen en badkamers. Cahokia Heights had 15 tot 20 huizen met schade door overstromingen, samen met meer ondergelopen straten, en Caseyville had een dijkdoorbraak, wat leidde tot de evacuatie van het verpleeghuis. Andere gebieden, zoals East St. Louis en Swansea, hadden meer ondergelopen huizen, terwijl meer gemeenschappen ontsnapten met slechts kleine overstromingen van de rijbaan.

West Virginia

26 juli

Overstromingen op 26 juli troffen delen van het zuidwesten van West Virginia . In Mingo County, het Gilbert Creek -gebied langs de grens tussen Kentucky/Virginia/West Virginia, werden verschillende huizen getroffen en werden verschillende bruggen weggespoeld, waardoor de toegang tot sommige gebieden werd beperkt. Naast andere gebieden deden zich ook meer overstromingen voor in het nabijgelegen McDowell County . Dit, gecombineerd met extra regenval en overstromingen op 28 juli, leidde ertoe dat gouverneur Jim Justice de noodtoestand uitriep voor zes provincies: Mingo, McDowell, Fayette, Greenbrier, Logan en Wyoming .

Kentucky/Virginia

2022 Oost-Kentucky overstromingen
JKLRainfall.png
Radar schatte de regenval in Oost-Kentucky van 25 tot 30 juli, met de nadruk op de provincies die de meeste regen hebben ontvangen.
Datum 26 juli – 1 augustus
Plaats Centraal- Appalachia ( Oost-Kentucky, Zuidwest-Virginia, Zuidwest -West-Virginia )
Sterfgevallen 37 doden; 2 vermist

28 juli

Gouverneur van Kentucky Andy Beshear riep op 28 juli de noodtoestand uit na wat werd beschreven als een duizendjarige overstroming. Het Kentucky Court of Justice heeft de gerechtelijke centra in de provincies Floyd, Letcher, Magoffin en Perry gesloten vanwege de extreme overstromingen. De stormen gedumpt tot 10,4 inch (260 mm) regen op delen van de staat. Steden in Kentucky die zwaar getroffen zijn door de overstromingen zijn Hazard, Jackson, Paintsville, Prestonsburg, Martin, Pikeville, Hindman, Whitesburg, Fleming-Neon en Jenkins .

Veel wegen waren in deze gebieden afgesloten, waaronder Main Street in Hazard, Mayo Trail in Pikeville, KY 317 in Fleming-Neon, Lakeside Drive en Main Street in Jenkins, South Fork Road, South Mountain Road, Bold Camp Road en Main Street in Pound, Virginia, en delen van US 23 in Wise, Virginia . Er werden evacuaties bevolen in de binnenstad van steden die zwaar waren overstroomd, waaronder Hazard, Fleming-Neon, Jenkins, Martin, Pound en Clintwood, Virginia . De North Fork van de Kentucky River bereikte recordhoogten in Whitesburg en Jackson, en meer dan 33.000 klanten verloren elektriciteit.

In Hindman in Knott County hebben bijna alle gebouwen in het centrum enige mate van overstromingsschade opgelopen door Troublesome Creek, die door het gebied loopt. Het Appalachian Artisan Centre liep grote schade op aan het museum en verschillende studio's, een nieuw zwembad en skatepark in de stad werden zwaar beschadigd en veel huizen en bedrijven werden zwaar beschadigd of vernietigd. In de buurt, Hindman Settlement School en Appalachian School of Luthiery werden beide overspoeld met enkele meters water en zwaar beschadigd, samen met de Troublesome Creek Stringed Instrument Company. Stroomopwaarts van Hindman liep Alice Lloyd College in Pippa Passes grote schade op als gevolg van Troublesome Creek, samen met de omliggende gemeenschap. Net ten noordwesten van Hindman, werden bij een bijzonder tragisch incident vier kinderen gedood toen ze uit de armen van hun moeder werden geveegd langs Montgomery Creek. Beide ouders overleefden ondanks acht uur vastzitten in een boom.

In Letcher County, Whitesburg en de omliggende gemeenschappen werden zwaar getroffen door de North Fork River en Rockhouse Creek. Veel bedrijven werden vernietigd in Whitesburg, waaronder een dealer van gebruikte auto's die al vier decennia actief was. In Appalshop, waar een enorme mediacollectie uit de geschiedenis van de Appalachen was gehuisvest, werd een deel van de inhoud van de mediakluis weggevaagd en verspreid, waaronder film over mondelinge geschiedenis, muziekuitvoeringen en fotocollecties. De North Fork steeg ongeveer 18 voet (5,5 m) in 10 uur en vestigde een recordkam in Whitesburg van ongeveer 20 voet (6,1 m), waarmee het vorige record uit 1957 met meer dan 5 voet (1,5 m) werd verslagen, voordat de meter blijkbaar werd vernietigd bij de vloed. In het zuiden van Knott County, Carr Creek Lake steeg meer dan 15 voet (4,6 m) in 12 uur langs de Carr Fork River, een zijrivier van de North Fork.

USGS riviermeter voor de North Fork van de Kentucky River in Whitesburg, met waterstanden van bijna 20 ft (6,1 m), meer dan 5 ft (1,5 m) hoger dan het vorige recordniveau.

Buckhorn in Perry County werd overspoeld door Squabble Creek, een zijrivier van de Middle Fork van de Kentucky River, met tal van huizen en Buckhorn School die volledig onder water kwamen te staan. Bestrating werd opgetrokken van de parkeerplaats, en klaslokalen in het schoolgebouw werden vernietigd vóór de geplande startdatum van de school van 11 augustus. Robinson Elementary in de Ary -gemeenschap in het noorden van Perry County had last van instortingen van buitenmuren en daken langs Troublesome Creek, stroomafwaarts van Hindman en Knott County. Verderop langs de kreek in Breathitt County werd de gemeenschap van Lost Creek ook overstroomd, met wegen bedekt en huizen van hun grondvesten geveegd.

De Oneida -gemeenschap in Clay County werd afgesloten door neergestorte hoogspanningslijnen en vervaagde wegen en bruggen, waarbij overstromingen veel huizen raakten die eerder waren overstroomd door een gebeurtenis in maart 2020.

Delen van de provincies Floyd en Johnson werden eerst op 26 juli getroffen door zware onweersbuien en overstromingen, waardoor huizen en wegen werden getroffen. Ernstigere overstromingen vonden plaats op 28 juli, waarbij onder meer de steden Martin, Wayland en Garrett in Floyd County werden getroffen. Er werden talloze waterreddingen uitgevoerd, waarbij onder meer mensen naar de brandweer van Wayland werden gebracht. Kentucky Routes 7, 122 en 550 in Floyd County werden stilgelegd vanwege overstromingen.

Pike County in het verre oosten van Kentucky had ook te maken met overstromingen, waarbij meerdere wegen werden geblokkeerd door omgevallen bomen en hoogspanningsleidingen. In het Virgie- gebied, ten zuiden van Pikeville, liep Shelby Creek buiten haar oevers en overstroomde verschillende huizen, wat leidde tot de sluiting van Kentucky Route 610 in het gebied.

Een luchtbrug tijdens de overstroming in Kentucky.

Laat op 28 juli en op 29 juli werd een deel van de stad Jackson geëvacueerd en werd KY 15 gesloten nadat ambtenaren zich zorgen maakten dat water uit de North Fork River de Panbowl Dam langs KY 15 zou bereiken en mogelijk ongeveer 110 huizen, 13 bedrijven, en andere structuren rond Panbowl Lake, hoewel de rivier begon terug te trekken voordat de dam werd overstroomd. De North Fork River vestigde een recordkam in Jackson van 43,47 voet (13,25 m), beter dan het vorige record van 43,1 voet (13,1 m) van 4 februari 1939, terwijl meteorologen van het weersvoorspellingsbureau van de National Weather Service in Jackson vast kwamen te zitten bij de kantoor vanwege hoogwater in de buurt.

Het aantal dodelijke slachtoffers van de gebeurtenis in Kentucky bereikte 37, met 17 doden in Knott County, acht in Breathitt County, zeven in Perry County, drie in Letcher County en twee in Clay County.

Er werd kritiek geuit op lokale mijnbouwbedrijven omdat ze het land niet in zijn natuurlijke staat hadden teruggebracht nadat decennia van mijnbouw het verlies van de natuurlijke noklijnen en vegetatie veroorzaakten.

31 juli – 1 augustus

Meer regenval over drassige gebieden leidde op 1 augustus tot meer overstromingen in de provincies Knott en Letcher. De stadsdelen van Hindman en Fleming-Neon werden opnieuw overspoeld door overstromingen in de vroege uren van 1 augustus. KY 550 stond opnieuw onder water in Knott County, wat gevolgen had voor de gemeenschappen Mousie en Fisty, samen met Hindman. Overstromingen werden ook gemeld in andere gebieden, zoals Floyd County, Pike County en Harlan County . Wegen in Floyd County zijn overstroomd of geblokkeerd door omgevallen bomen en hoogspanningsleidingen.

Als gevolg van overstromingen op 28 juli en opnieuw op 1 augustus, bleef Fleming-Neon achter met het stadhuis, de bank, de apotheek en het postkantoor, met meer dan een voet modder die de binnenkant van het stadhuisgebouw bedekte.

Las Vegas-vallei

Wegenschade door plotselinge overstromingen in het Mojave National Preserve op 31 juli.

28 juli

In de nacht van 28 juli vond er opnieuw een plotselinge overstroming plaats in de Las Vegas-vallei in het zuiden van Nevada . Harry Reid International Airport zag 0,32 inch (8,1 mm) regen in twee uur, het maandgemiddelde voor heel juli. Delen van Clark County zagen 0,5-1 inch (13-25 mm) regen, waardoor ontwrichtende plotselinge overstromingen. Deze hevige regenval zorgde ervoor dat casino's en parkeergarages langs de Las Vegas Strip onder water kwamen te staan ​​en meer dan 16.000 klanten kwamen zonder stroom te zitten.

Op slechts een mijl afstand van de luchthaven kreeg de UNLV - campus aanzienlijk meer regen, in totaal meer dan 25 mm (1 inch). Casino's op de Strip die werden getroffen, waren onder meer Caesars Palace en Planet Hollywood, waarbij water door delen van de plafonds in de gebouwen stroomde. Las Vegas Boulevard en Main Street, vooral in het centrum en het gebied van de Strip, stonden onder water, wat verkeersproblemen veroorzaakte. Brandweerkorpsen en eerstehulpverleners hadden 330 oproepen voor overstromingen en snelle watervoorziening, waarbij zeven mensen werden gered uit overstromingswater.

De seizoensgebonden moessonregens in het gebied droegen gedeeltelijk bij aan een waterstijging van 3 inch (7,6 cm) in Lake Mead van 26 juli tot 31 juli, samen met het vrijkomen van water uit Lake Powell .

Arizona/Californië

25-31 juli

Regen die begon op 25 juli in het gebied van Flagstaff, Arizona, geassocieerd met het moessonseizoen, leidde de hele week tot meer zorgen over plotselinge overstromingen, deels als gevolg van de brandwonden van de recente bosbranden . Op 27 juli had de burgemeester van Flagstaff, Paul Deasy, de noodtoestand uitgeroepen omdat tal van gebieden rond Flagstaff waren getroffen door overstromingen, waaronder Mount Elden Estates, Paradise, Grandview en Sunnyside. Andere buurten zoals Cheshire, Coconino Estates, Creighton Estates, Coyote Springs, Anasazi Ridge werden later toegevoegd aan de noodtoestand. Schultz Creek overstroomde in het gebied, wat resulteerde in de tijdelijke sluiting van US 180 aan de westkant van Flagstaff.

Op 30 juli ontvingen gebieden aan de noordkant van Phoenix langs de Interstate 17 1-2 inch (25-51 mm) regen, meestal binnen een uur. Dit leidde tot overstromingen van wegen en laaggelegen gebieden en leidde tot vier waterreddingen, waarvan twee door gedeeltelijk ondergedompelde voertuigen. Een stembureau in het centrum van Phoenix werd gesloten door de verkiezingsafdeling van Maricopa County als gevolg van overstromingen in het gebouw, waardoor het de volgende dagen naar elders in het gebouw moest worden verplaatst. Tal van straten in Phoenix kwamen tijdelijk onder water te staan ​​door de hevige regenval. Ook enkele huizen en appartementencomplexen kwamen onder water te staan.

In Zuid - Californië werden Death Valley National Park en het Mojave National Preserve op 30 en 31 juli getroffen door overstromingen, wat resulteerde in tal van weg- en campingafsluitingen en beschadigde/vernietigde voertuigen. Zware regenval in het San Bernardino National Forest resulteerde in modderstromen die wegen bij Yucaipa blokkeerden .

Illinois/Mississippi

2 augustus

Delen van centraal Illinois ontvingen van de avond van 1 augustus tot 2 augustus zeer zware regenval. Talrijke provincies werden getroffen door overstromingen, waarbij overstromingen werden gemeld in de buurt van de steden Decatur, Dawson, Spaulding en Barclay . In het centrum van Decatur stonden tal van wegen onder water, waardoor voertuigen onder water kwamen te staan. Delen van de provincies Jasper en Richland ontvingen de meeste regenval van het evenement, in totaal 8-12 inch (200-300 mm), met neerslagsnelheden tot 2 inch (51 mm) per uur.

Gebieden in de buurt van Canton, Mississippi kregen op 2 augustus ook zeer zware regenval, wat leidde tot plotselinge overstromingen die mensen opsloten in huizen in Madison County . Talloze mensen werden door brandweerploegen uit huizen en kantoren gered nadat in sommige gebieden in een paar uur tijd tot 200 mm regen viel. Wegen waren afgesloten vanwege hoog water en voertuigen kwamen onder water te staan ​​langs wegen en op parkeerplaatsen.

Nasleep

St. Louis County heeft de noodtoestand uitgeroepen in de nasleep van overstromingen in het gebied. Op 28 juli merkte de gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, op: "We maken momenteel een van de ergste, meest verwoestende overstromingen in de geschiedenis van Kentucky mee." Op 29 juli verklaarde president Joe Biden dat er een grote ramp was in Kentucky en beval hij federale hulp als aanvulling op de staats- en lokale herstelinspanningen in de gebieden die werden getroffen door zware stormen, overstromingen, aardverschuivingen en modderstromen. Op 30 juli werd Urban Search and Rescue Missouri Task Force 1 ingezet in het oosten van Kentucky.

Op 29 juli verklaarde de gouverneur van Illinois, J.B. Pritzker, St. Clair County, inclusief East St. Louis, een rampgebied, en de stad East St. Louis riep later de noodtoestand uit na de overstromingen op 26 juli.

Op 28 juli werd een opvangcentrum geopend in het Breathitt County Courthouse in Jackson voor ontheemde bewoners, evenals andere opvangcentra in scholen en kerken rond Perry County en Hazard en het Floyd County Community Center in de buurt van de stad Martin. Wolfe County, ten noorden van Jackson, opende ook drie schoolgebouwen als schuilplaatsen. Ongeveer 150 bewoners werden ondergebracht in nabijgelegen staatsparken, terwijl minstens nog eens 150 naar schuilplaatsen van het Amerikaanse Rode Kruis gingen. In gebieden zoals Hindman en Breathitt County werd een avondklok ingesteld na meldingen van plunderingen.

Sommige inwoners van Kentucky zaten vast in hun huizen en konden niet vertrekken vanwege weggespoelde wegen en bruggen, waardoor meer dan 420 mensen werden gered per helikopter of boot. Op 2 augustus zaten meer dan 5.600 klanten in het oosten van Kentucky nog steeds zonder stroom en zaten meer dan 18.000 serviceverbindingen zonder water. Nog eens 45.600 klanten hadden een advies over kokend water, volgens gouverneur Beshear. Talloze mensen bleven op het platteland gestrand als gevolg van wegspoeling van wegen, waarbij in sommige gevallen de enige toegang via ATV was . Door de problemen met de infrastructuur was het moeilijk om het aantal vermisten in de dagen na het evenement vast te stellen.

De officemanager van Troublesome Creek Stringed Instrument Company in Hindman zette een GoFundMe-account op voor donaties om te helpen bij de hulpverlening bij overstromingen, terwijl Appalshop en Hindman Settlement School hulp kregen om waardevolle media-archieven gekoeld te bewaren om ondergang te voorkomen. Sommige archieven werden in de dagen na het evenement naar een vriezer vervoerd aan de East Tennessee State University .

Schoolsystemen in de provincies Perry, Breathitt en Floyd hebben de start van het schooljaar vertraagd vanwege herstelinspanningen. Verschillende klaslokalen in Breathitt County werden vernietigd, samen met het onderhoudsgebouw van de wijk en de busgarage. Verschillende andere provincies in de omgeving hadden ook de start van het schooljaar gewijzigd.

Het mannenbasketbalteam van de Universiteit van Kentucky heeft plannen aangekondigd om in 2022 en 2023 twee wedstrijden tegen Gonzaga te spelen om geld in te zamelen voor de hulpverlening aan de overstromingen in Kentucky.

Zie ook

Referenties

Externe links