Sinaï en Palestina campagne -Sinai and Palestine campaign

Van Wikipedia, de gratis encyclopedie

Sinaï en Palestina campagne
Een deel van het theater in het Midden-Oosten van de Eerste Wereldoorlog
Turkse houwitser 10.5cm leFH 98 09 LOC 00121.jpg
10,5 cm Feldhaubitze 98/09 en Ottomaanse artilleristen bij Hareira in 1917 voor het Zuid-Palestina-offensief
Datum 28 januari 1915 – 30 oktober 1918
(3 jaar, 9 maanden en 2 dagen)
Plaats
Egypte en de Levant (inclusief Palestina en Syrië )
Resultaat geallieerde overwinning
Territoriale
veranderingen
Verdeling van het Ottomaanse Rijk
strijdende partijen

Britse Rijk

Hejaz Frankrijk Italië

Ottomaanse Rijk Duitsland Oostenrijk-Hongarije

Commandanten en leiders
Britse Rijk Julian Byng Archibald Murray Edmund Allenby Charles Dobell Philip Chetwode Edward Bulfin Harry Chauvel T.E. Lawrence Hussein bin Ali Faisal bin Hussein
Britse Rijk
Britse Rijk
Britse Rijk
Britse Rijk
Britse Rijk
Australië
Britse Rijk
Arabische opstand
Arabische opstand
Ottomaanse Rijk Djemal Pasha F.K. von Kressenstein Erich von Falkenhayn O.L. von Sanders Gustav von Oppen Mustafa Kemal Pasha Fevzi Pasha Cevat Pasha Mersinli Djemal Pasha
Duitse Keizerrijk
Duitse Keizerrijk
Duitse Keizerrijk
Duitse Keizerrijk
Ottomaanse Rijk
Ottomaanse Rijk
Ottomaanse Rijk
Ottomaanse Rijk
betrokken eenheden

Force in Egypte (tot maart 1916)
Egyptian Expeditionary Force

Sharifian leger

Vierde Leger

Yildirim Legergroep

Duitse Azië Corps
Kracht

1.200.000 (totaal)
Januari 1915:
meer dan 150.000 mannen
September 1918:
467.650 totaal aantal personeelsleden

 • 120.000 gevechtssoldaten
 • 134.971 loonarbeiders
 • 53.286 transporteenheden

Geschatte 200.000-400.000
januari 1918:

 • 257.963
Slachtoffers en verliezen

Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland61.877 gevechtsslachtoffers

 • 16.880 gedood/vermist
 • 43.712 gewonden
 • 1385 gevangen genomen

5.981+ overleden aan ziekte
c.  100.000+ zieken geëvacueerd

Franse en Italiaanse slachtoffers: onbekend


Totaal: 168.000+ slachtoffers

Ottomaanse Rijk189.600 gevechtsslachtoffers

 • 25.973 gedood/vermist
 • ~ 85.497 gewonden
 • 78.735 gevangen

~40.900 overleden aan ziekte Totaal onbekend
Duitse KeizerrijkOostenrijk-Hongarije

 • 3.200+ gevangen

De Sinaï en Palestina campagne van het Midden-Oosten theater van de Eerste Wereldoorlog werd uitgevochten door de Arabische Opstand en het Britse Rijk, tegen het Ottomaanse Rijk en zijn keizerlijke Duitse bondgenoten. Het begon met een Ottomaanse poging om het Suezkanaal te overvallen in 1915, en eindigde met de wapenstilstand van Mudros in 1918, wat leidde tot de overdracht van het Ottomaanse Syrië .

De gevechten begonnen in januari 1915, toen een door Duitsland geleide Ottomaanse troepenmacht het Sinaï-schiereiland binnenviel, dat toen deel uitmaakte van het Britse protectoraat Egypte, om tevergeefs het Suezkanaal te overvallen . Na de Gallipoli-campagne vormden veteranen van het Britse Rijk de Egyptische Expeditionary Force (EEF) en veteranen van het Ottomaanse Rijk vormden het Vierde Leger, om te vechten voor het Sinaï-schiereiland in 1916. In januari 1917 voltooide de nieuw gevormde Woestijnkolom de herovering van de Sinaï bij de Slag bij Rafa . Deze herovering van aanzienlijk Egyptisch grondgebied werd in maart en april gevolgd door twee EEF-nederlagen op Ottomaans grondgebied, tijdens de Eerste en Tweede Slag om Gaza in het zuiden van Palestina .

Na een periode van impasse in Zuid-Palestina van april tot oktober 1917, veroverde generaal Edmund Allenby Beersheba op het III Corps. De Ottomaanse verdedigingswerken werden op 8 november veroverd en de achtervolging begon. EEF-overwinningen volgden in de Slag bij Mughar Ridge van 10 tot 14 november en de Slag om Jeruzalem van 17 november tot 30 december. Ernstige verliezen aan het westfront in maart 1918, tijdens het Duitse lenteoffensief van Erich Ludendorff, dwongen het Britse rijk om versterkingen van de EEF te sturen. De opmars stokte totdat Allenby's strijdmacht het offensief hervatte tijdens de manoeuvre-oorlogsvoering van de Slag bij Megiddo in september. De succesvolle infanteriegevechten bij Tulkarm en Tabsor creëerden gaten in de Ottomaanse frontlinie, waardoor het achtervolgende Desert Mounted Corps de infanterie kon omsingelen die vocht in de Judean Hills en de Slag bij Nazareth en de Slag bij Samakh bevocht, waarbij Afulah, Beisan, Jenin en Tiberias werden ingenomen . Tijdens het proces vernietigde de EEF drie Ottomaanse legers tijdens de Slag om Sharon, de Slag bij Nablus en de Derde Transjordanië-aanval, waarbij duizenden gevangenen en grote hoeveelheden uitrusting werden gevangengenomen. Damascus en Aleppo werden gevangen genomen tijdens de daaropvolgende achtervolging, voordat het Ottomaanse Rijk op 30 oktober 1918 instemde met de wapenstilstand van Mudros, waarmee een einde kwam aan de Sinaï- en Palestina-campagne. Het Britse Mandaat Palestina en het Mandaat voor Syrië en Libanon werden gecreëerd om de veroverde gebieden te besturen.

De campagne was over het algemeen niet goed bekend of begrepen tijdens de oorlog. In Groot-Brittannië beschouwde het publiek het als een kleine operatie, een verspilling van kostbare middelen die beter aan het westfront konden worden besteed, terwijl de volkeren van India meer geïnteresseerd waren in de Mesopotamische campagne en de bezetting van Bagdad . Australië had geen oorlogscorrespondent in het gebied totdat kapitein Frank Hurley, de eerste Australische officiële fotograaf, in augustus 1917 arriveerde na een bezoek aan het westfront. Henry Gullett, de eerste officiële oorlogscorrespondent, arriveerde in november 1917.

Het langdurige effect van deze campagne was de verdeling van het Ottomaanse rijk, toen Frankrijk het mandaat voor Syrië en Libanon won, terwijl het Britse rijk de mandaten voor Mesopotamië en Palestina won. De Republiek Turkije ontstond in 1923 nadat de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog een einde maakte aan het Ottomaanse Rijk. De Europese mandaten eindigden met de vorming van het Koninkrijk Irak in 1932, de Libanese Republiek in 1943, de staat Israël in 1948 en het Hasjemitisch Koninkrijk Transjordanië en de Syrische Arabische Republiek in 1946.

Achtergrond

Sinds 1805 was Egypte de facto een onafhankelijke staat onder de Muhammad Ali-dynastie, hoewel het de jure deel bleef uitmaken van het Ottomaanse rijk . De bezetting van Egypte door het Verenigd Koninkrijk vanaf 1882 beknotte de feitelijke onafhankelijkheid van Egypte ernstig, maar veranderde zijn juridische status niet, waarbij de Egyptische Khedive technisch gezien een vazal van de Ottomaanse sultan bleef . In een poging een einde te maken aan de Britse bezetting van het land, koos Khedive Abbas II de kant van het Ottomaanse Rijk toen laatstgenoemde aan de kant van de Centrale Mogendheden de Eerste Wereldoorlog binnenstapte. Dit bracht het Verenigd Koninkrijk ertoe Abbas af te zetten, een einde te maken aan de nog steeds bestaande juridische fictie van de Ottomaanse soevereiniteit over Egypte, en de heroprichting van het Sultanaat van Egypte, met Hussein Kamel, oom van de afgezette Khedive, als sultan af te kondigen . Het sultanaat zou worden beheerd als een Brits protectoraat, waarbij alle zaken die relevant zijn voor de oorlogsinspanning exclusief door het Verenigd Koninkrijk worden gecontroleerd. Het Suezkanaal was van vitaal strategisch belang voor de Britten, waardoor de vaartijd van India, Nieuw-Zeeland en Australië naar Europa werd verkort. Als gevolg hiervan werd Egypte een belangrijke basis tijdens de oorlog, met name tijdens de Gallipoli-campagne . Voor Duitsland en het Ottomaanse Rijk was het kanaal de dichtstbijzijnde en zwakste schakel in de Britse communicatie. De verdediging van het kanaal leverde een aantal problemen op, alleen al door zijn omvang was het moeilijk te controleren. Er was geen weg van Caïro, terwijl slechts één spoorlijn de 30 mijl (48 km) woestijn van Caïro naar Ismaïlia over het kanaal doorkruiste voordat het naar het noorden aftakt naar Port Said en naar het zuiden naar Suez . De controle over het centrale gebied rond Ismaïlia was van groot strategisch belang omdat deze drie kanaalsteden afhankelijk waren van zoet water van de Nijl via het Zoetwaterkanaal naar de hoofdpoorten en sluizen daar dichtbij.

Bij het begin van de vijandelijkheden tussen Groot-Brittannië en het Ottomaanse Rijk in november 1914, evacueerde de 30.000 man sterke Britse defensiemacht het deel van het Sinaï-schiereiland dat ten oosten van het kanaal lag, en concentreerde hun verdedigingswerken aan de westelijke kant van het kanaal. De Britse kracht bestond uit de 10e en 11e Indiase divisies, de Imperial Service Cavalry Brigade, het Bikaner Camel Corps, drie batterijen Indiase bergartillerie en een Egyptische artilleriebatterij. Deze werden ondersteund door de kanonnen van geallieerde schepen in het kanaal. Tegenover hen stonden ongeveer 25.000 man, waaronder de 25th Division . Het Ottomaanse Rijk toonde interesse om in 1915 weer in Egypte te worden hersteld toen Ottomaanse troepen de Britse troepen in Egypte aanvielen. De Duitsers hielpen ook om onrust te zaaien onder de Senussi in wat nu Libië is, toen ze tijdens de Senussi-campagne West-Egypte aanvielen en Soedan bedreigden .

De bijdrage van Egypte aan de oorlogsinspanningen

Egypte was noch een onafhankelijke bondgenoot, noch een lid van het Britse rijk en bekleedde als zodanig een unieke positie onder de strijdende partijen. De onlangs benoemde Hoge Commissaris Sir Reginald Wingate en Murray waren het erover eens dat de bijdragen van Egypte beperkt zouden blijven tot het gebruik van het spoorweg- en Egyptisch personeel van het land. Maxwell had echter op 6 november 1914 afgekondigd dat Egypte niet verplicht zou zijn om de Britse oorlogsinspanningen te helpen. De staat van beleg stelde de Britse regering in staat buitenlandse Europese inwoners te controleren, buitenlandse agenten te controleren en gevaarlijke personen op te nemen die het onderwerp waren van vijandige naties. De bevoegdheden werden ook gebruikt om prostitutie en de verkoop van alcohol te controleren. De capitulaties boden echter enige bescherming aan de Europeanen die beide industrieën controleerden. In de herfst van 1917 werd het hoofdkwartier van Caïro naar het front overgebracht, waarbij garnizoensbataljons achterbleven. Door deze stap raakte de opperbevelhebber van de EEF, die verantwoordelijk was voor de staat van beleg, het contact met de burgerlijke autoriteiten kwijt en in de winter van 1917/18 nam de onrust in Egypte serieus.

In 1917 dienden 15.000 Egyptische vrijwilligers in het Egyptische leger, voornamelijk ingezet in Soedan met drie bataljons in de EEF, samen met 98.000 arbeiders, van wie 23.000 in het buitenland. Het aantal Egyptische dienstplichtigen kon niet worden verhoogd omdat de dienstplicht de productie van het broodnodige voedsel en katoen en de stabiliteit van Egypte zou kunnen bedreigen. Ook waren tegen die tijd veel van de spoorlijnen in Egypte die niet cruciaal waren voor de productie van katoen, suiker, granen en veevoeder, al opgeheven en gebruikt op de militaire spoorweg, behalve de Khedivial-spoorweg van Alexandrië naar Dabaa die beschikbaar was voor noodgevallen. Het Egyptische Arbeiderskorps en het Egyptische Camel Transport Corps hadden onschatbare diensten verricht tijdens de Sinaï-campagne en zouden tijdens de komende Palestina-campagne nog meer diensten en ontberingen leveren. Terwijl de oorlog voortduurde en de gevechten zich over de Egyptische grens verplaatsten, hadden veel Egyptenaren het gevoel dat de oorlog hen niet langer aanging. Tegelijkertijd veranderde de toenemende behoefte aan Egyptisch personeel vrijwilligers in dwangarbeid, hoewel 'hoogbetaald', in een systeem dat werd gecontroleerd door de lokale mudirs.

Verdediging van het Suezkanaal (1915-1916)

Van 26 januari tot 4 februari 1915 werd het Suezkanaal aangevallen door een grote troepenmacht van het Ottomaanse leger. Vanaf 26 en 27 januari voerden twee kleinere flankerende colonnes van het Ottomaanse leger secundaire aanvallen uit bij Kantara in de noordelijke sector van het kanaal en bij Suez in het zuiden. Deze werden gevolgd door de belangrijkste aanvallen op 3 en 4 februari op het Suezkanaal ten oosten van de Suez naar Kantara-spoorlijn. De Ottomaanse Suez-expeditiemacht van Kress von Kressenstein rukte op vanuit Zuid-Palestina om op 2 februari bij het kanaal aan te komen toen ze in de ochtend van 3 februari 1915 het kanaal bij Ismailia wisten over te steken.

Slechts twee Ottomaanse compagnieën staken met succes het kanaal over, terwijl de rest van de voorhoede de pogingen om de grens over te steken staakt als gevolg van de sterke Britse verdediging door 30.000 mannen van de Imperial Service Cavalry Brigade en het Bikaner Camel Corps, ondersteund door het Egyptische leger en Indiase bergartillerie. De Britten verzamelden vervolgens ter plaatse troepen die een andere oversteek onmogelijk maakten. De Ottomaanse compagnieën hielden hun posities vast tot de avond van 3 februari 1915, toen de commandant hen beval zich terug te trekken. De terugtocht verliep "ordelijk, eerst in een kamp tien km ten oosten van Ismailia".

Vervolgens werden Ottomaanse troepen en buitenposten gehandhaafd op het Sinaï-schiereiland op een lijn tussen El Arish en Nekhl, met troepen in Gaza en Beersheba. Gedurende de volgende paar maanden voerde Kress von Kressenstein het bevel over mobiele eenheden en voerde een reeks invallen en aanvallen uit in een poging het verkeer op het Suezkanaal te verstoren.

Kolonel Kress von Kressenstein deed er alles aan om de Britten bezet te houden en lanceerde op 8 april 1915 een aanval toen een mijn werd geplaatst in het Suezkanaal, dat door een patrouille was opgespoord en uitgeschakeld, en tussen 5 en 13 mei 1915 leidde hij persoonlijk een boete. Tijdens de Gallipoli-campagne werden deze tactieken verlaten. Von Kressenstein eiste ook dat de Duitse speciale troepen, die in februari 1916 zouden arriveren, een nieuwe expeditie tegen het kanaal zouden voorbereiden. Hij verhuisde in augustus naar het hoofdkwartier van het Vierde Leger in Ain Sofar, daarna naar het nieuwe hoofdkwartier in Jeruzalem, en wachtte op de Duitse specialisten. De Ottomaanse communicatielijn werd echter uitgebreid naar Egypte, met de voltooiing van het 100 mijl (160 km) gedeelte van de Ottomaanse spoorlijn naar Beersheba, die op 17 oktober 1915 werd geopend.

Britse verdediging verlengd

Kaart met verbeterde verdedigingen

De invallen van Von Kressenstein bevestigden de onuitvoerbaarheid, geïdentificeerd door Lord Kitchener, staatssecretaris van Oorlog, in november 1914, van de verdediging van het Suezkanaal vanaf de westelijke kant. Tegen het einde van 1915, toen de Gallipoli-campagne ten einde liep, gaf het kabinet toestemming voor het vestigen van nieuwe posities in de woestijn ongeveer 10 km ten oosten van het kanaal, waardoor de verdediging van het kanaal tegen langeafstandskanonnen werd versterkt, en stemde ermee in om extra troepen leveren.

Port Said werd het hoofdkwartier van deze nieuwe verdedigingswerken, met een geavanceerd hoofdkwartier in Kantara. De verdedigingswerken werden georganiseerd in drie sectoren:

 • Nr. 1 (Zuid): Suez naar Kabrit HQ Suez – IX Corps
 • Nr. 2 (Centraal): Kabrit naar Ferdan HQ Ismailia - I ANZAC Corps (Australische en Nieuw-Zeelandse legerkorps)
 • Nr. 3 (Noord): Ferdan naar Port Said – XV Corps

Eind 1915 had generaal Sir John Maxwell, met hoofdkwartier in Caïro, de verantwoordelijkheid voor troepen in de Egyptische Delta, de Westelijke Woestijn en Soedan en voerde hij de staat van beleg uit over de hele regio, inclusief het Suezkanaal. Het Britse Oorlogsbureau controleerde de Levant-basis die verantwoordelijk was voor het beheer van de strijdkrachten van het Britse Rijk in Saloniki, Gallipoli, Mesopotamië en India, en had zijn hoofdkwartier in Alexandrië. De terugtrekkende troepen op Gallipoli en divisies uit het Verenigd Koninkrijk vormden de Middellandse Zee Expeditionary Force onder bevel van luitenant-generaal Sir Archibald Murray met het hoofdkwartier in Ismailia. Na de evacuatie uit Gallipoli bestond de totale Britse troepenmacht in Egypte uit bijna 400.000 man in 13 infanterie- en bereden divisies, een strijdmacht die wordt beschouwd als de strategische reserve voor het hele rijk. In maart 1916 nam Sir Archibald Murray het bevel over al deze troepen die werden verenigd in de nieuwe Egyptische expeditiemacht .

18-ponder kanon met zandwielen, Suezkanaalverdediging 1916

Murray geloofde dat een Britse opmars naar de Sinaï om Qatiya/Katia te bezetten meer kosteneffectief zou zijn dan de statische verdedigingswerken die recentelijk zijn opgezet. Het Ministerie van Oorlog ging hiermee akkoord, maar niet met zijn ambitieuzere plan om door te stoten naar de Ottomaanse grens. Hij geloofde dat het gebied dat in een opmars naar El Arish of Rafa was veroverd, met minder troepen kon worden vastgehouden dan nodig zou zijn voor een passieve verdediging van het Suezkanaal. Murray had geschat dat een troepenmacht van 250.000 man de Sinaï zou kunnen oversteken en dat 80.000 troepen in het Katia-gebied zouden kunnen worden gehandhaafd. Als zo'n grote Ottomaanse troepenmacht Katia zou bereiken, zouden de Britten een zeer grote troepenmacht nodig hebben om het Suezkanaal te verdedigen. De Britse bezetting van het oasegebied dat zich oostwaarts uitstrekte van Romani en Katia tot Bir el Abd langs de oude zijderoute, zou elke Ottomaanse invasiemacht het drinkwater ontzeggen.

Murray plande een 50.000 man sterk garnizoen in het Katia-gebied en verkreeg de bevoegdheid om een ​​pijpleiding aan te leggen om vers Nijlwater te pompen en een spoorlijn om de infanteriedivisies en hun voorraden te vervoeren. Hij besloot ook de waterreservoirs bij Moya Harab te legen, zodat de centrale Sinaï-route niet opnieuw kon worden gebruikt door Ottomaanse colonnes die vanuit Palestina oprukten en om enkele troepen bij Suez te behouden om de stad te verdedigen. Deze operaties begonnen in februari 1916 toen de bouw begon op het 25 mijl (40 km) stuk van 4-voet 8 inch normaalspoor Sinaï-spoor- en waterleiding van Qantara/Kantara naar Qatiya/Katia. Tegen het einde van maart of begin april was 16 mijl (26 km) spoor, inclusief opstelsporen, gelegd.

Inval op Jifjafa

Bikaner Camel Corps, El Arish 1918

Het intacte waterreservoir en de putten op de centrale weg door de Sinaï stelden de troepen van het Ottomaanse leger nog steeds in staat om het kanaal op elk moment te bedreigen. Tussen 11 en 15 april hebben 25 Bikaner Camel Corps, 10 Engineers met 12 mannen van het 8th Light Horse Regiment en 117 mannen van het 9th Light Horse Regiment (30 lichte ruiters bewapend als Lancers), met 127 Egyptian Camel Transport Corps 52 mijl (84 km) afgelegd. ) om een ​​boorput te vernietigen, gyns gebouwd op de putten, de waterputten en pompapparatuur in Jifjafa. Ze namen een Oostenrijkse ingenieur-officier en 33 mannen gevangen, van wie er vier gewond raakten, en doodden zes Ottomaanse soldaten. Op 9 juni 1916 vormden eenheden van No. 2 Sectie van de Kanaalverdediging de Mukhsheib-kolom, bestaande uit een deel van de 3rd Light Horse Brigade, 900 kamelen, niet-vechtende eenheden en kameeltransport begeleid door een squadron van het 9th Light Horse Regiment en 10 Bikaner kamelenkorps. De ingenieurs lieten de bassins en reservoirs van vijf miljoen gallons water in de Wadi Mukhsheib leeglopen, verzegelden de reservoirs om te voorkomen dat ze tijdens de regens van het volgende seizoen opnieuw zouden vullen en keerden op 14 juni terug. Tegelijkertijd rukte een detachement van Middlesex Yeomanry op naar Moiya Harab. Nu de centrale Sinaï-route hun werd ontzegd, konden de Ottomaanse troepen alleen maar oprukken naar het Suezkanaal langs de noordkust.

beroep van Roma

Ottomaanse Rijk in 1913 (in het groen)

Kress von Kressenstein lanceerde een verrassingsaanval op Paaszondag, ook Sint- Jorisdag, 23 april 1916, ten oosten van het kanaal en ten noorden van El Ferdan Station. De Yeomanry 5th Mounted Brigade bewaakte de waterleiding en de spoorlijn die in de woestijn richting Romani werd aangelegd. Terwijl de drie regimenten wijd verspreid waren, werden de squadrons verrast en overweldigd bij Katia en Oghratina, ten oosten van Romani, waarbij ongeveer twee squadrons verloren gingen.

Vechten voor het gebied van de oases tijdens een aanval op Katia en Oghratina demonstreerde het belang ervan voor beide partijen. Vanuit een basis in de oases kon een groot aantal Ottomaanse troepen het Suezkanaal bedreigen en het Sinaï-schiereiland beheersen met de dreiging van een flankaanval . De Australische 2nd Light Horse Brigade en de Nieuw-Zeelandse Mounted Rifles Brigades van de Australische en Nieuw-Zeelandse Mounted Division (Anzac Mounted Division) van generaal-majoor Harry Chauvel kregen de dag na de gevechten bij Katia en Oghratina het bevel het Romani-gebied te bezetten. Hier, 37 km van Kantara vandaan, patrouilleerden ze agressief en verkenden ze het gebied. De Australische 1st Light Horse Brigade arriveerde op 28 mei 1916 in Romani.

Nieuw-Zeelandse Mounted Rifle Brigade transport over de Pontonbrug bij Serapeum 6 maart 1916

Totdat de spoor- en waterleiding naar Pelusium Station en Romani waren aangelegd, moesten al het water, voedsel (voornamelijk rundvlees en koekjes pesten, aangezien de verpakkings- en transportmethoden vers vlees en groenten niet toestonden), onderkomens, andere uitrusting en munitie naar deze positie door de Egyptische Camel Transport Corps. Met vliegen aangetrokken door paardenafval, enz., was het zorgen voor veilige sanitaire voorzieningen een constante strijd. Verbrandingsovens werden gebouwd om afval te verbranden door gebruikte bully beef-blikken gevuld met zand te stapelen. Tijdens deze periode moesten mannen constant patrouilleren ondanks slechte voeding, barre weersomstandigheden, weinig beschutting tegen de zon en zeer weinig rustperiodes.

[In] april 1916 - Alles wordt gehaast. De grote Engelse vliegschool bij ons kamp heeft de opdracht gekregen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk piloten uit te zenden en er zijn de hele dag gemiddeld achttien vliegtuigen in de lucht, net boven ons hoofd. Het geraas is onbeschrijfelijk, maar de paarden kijken nooit op, of nemen op een andere manier ook maar de geringste notitie van de vliegtuigen. Het leven van een piloot, berekend in vlieguren, is jammerlijk kort; velen van hen worden gedood tijdens het leren. Mijn vrouw werkt als vrijwillige hulpverlener in een ziekenhuis in Ismailia, en zij en haar medewerkers maken voortdurend lijkwaden voor deze jongens die misschien een klein foutje hebben gemaakt in hun eerste solovlucht en daarvoor met hun leven hebben betaald. Het leger zal alles doen voor deze jongeren. Ons wordt bevolen om ze rijpaarden te laten hebben en af ​​en toe blijkt het een behoorlijk verdienstelijke jacht te zijn met Saluki-honden achter jakhalzen.

—  AB Paterson, Remounts Officer

In mei 1916 vlogen Ottomaanse vliegtuigen over het Suezkanaal en gooiden bommen op Port Said, waarbij 23 slachtoffers vielen. Op 18 mei werd de Ottomaanse bezette stad en het vliegveld van El Arish gebombardeerd in opdracht van kolonel WGH Salmond, commandant van de 5e vleugel, als vergelding voor de eerste Ottomaanse invallen, en op 22 mei bombardeerde het Royal Flying Corps alle kampen op een 45 -mijl (72 km) front evenwijdig aan het kanaal. Halverwege mei was de spoorlijn naar Romani voltooid, waardoor het mogelijk was om voldoende voorraden en uitrusting aan te brengen om de 52nd (Lowland) Division daar in te zetten. Zodra ze aankwamen, begonnen ze loopgraven in het zand te graven, waardoor een verdedigingslinie ontstond met schansen van Mahemdia bij de Middellandse Zeekust, zuidwaarts naar Katib Gannit, een hoog punt voor Romani.

eenheden van het Ottomaanse leger namen begin juni wraak op de toegenomen aanwezigheid van het Britse rijk, met de eerste van vele luchtaanvallen op Romani waarbij acht troopers van de 1st Light Horse Brigade werden gedood en 22 gewond raakten. Ongeveer 100 paarden gingen ook verloren. Op dat moment was de voorwaartse Ottomaanse luchtmachtbasis in Bir el Mazar, 42 mijl (68 km) ten oosten van Romani.

Sinaï verkenningen mei en juni 1916

Vroege verkenningen door de Anzac Mounted Division bestreken aanzienlijke afstanden van Romani tot aan Oghratina, tot Bir el Abd en Bir Bayud. De langste inval werd gedaan op 31 mei 1916 door de Nieuw-Zeelandse Mounted Rifle Brigade naar Salmana, met een lengte van 100 kilometer (62 mijl) in 36 uur.

Na half mei en vooral van half juni tot eind juli varieerde de hitte in de Sinaï-woestijn van extreem tot fel. Nog erger waren de Khamsin- stofstormen die eens in de 50 dagen waaien gedurende een paar uur of meerdere dagen en de atmosfeer veranderen in een waas van drijvende zanddeeltjes die door een hete zuidenwind worden rondgeslingerd. De troepen en hun commandanten, die niet gewend waren aan de omstandigheden, hadden tijdens deze vroege patrouilles veel last van een zonnesteek en dorst. Een van die patrouilles, die tijdens het heetste deel van de dag terugkeerde na een slapeloze nacht ver van de basis, en heel weinig water, leed slachtoffers van 160 mannen die door hitte-uitputting in elkaar zakten.

Een belangrijke innovatie bij het verkrijgen van water, waardoor de gemonteerde eenheden effectiever konden werken over grote delen van rotsachtige woestijngebieden en zandduinen bij verkenning, was het Spear Point, ontwikkeld door Australische ingenieurs en ontworpen om aan een pomp te worden bevestigd:

Een pijp van 2 ½ inch was gepunt, geperforeerd en bedekt met een plaat van fijn geperforeerd messing. Deze werd in het watergebied gedreven door middel van een kleine katrol en aap, of door een voorhamer; en indien nodig werden extra pijplengtes toegevoegd. Daarna werd de gewone Generale Dienst "Lift and Force Pump" aangesloten. Deze regeling bleek zo efficiënt dat "Speerpunten" werden toegekend aan elk Squadron in de Divisie, en de RE-troepen droegen er een aantal. Onze mannen waren dus in staat om in zeer korte tijd water te krijgen bij elk van de hods in de woestijn. [ sic ]

Toen het brakke water eenmaal was gevonden, beoordeelde een medisch officier het als drinkwater, paardenwater of niet geschikt voor paarden, en er werden borden geplaatst.

Romani 1 juni 1916 bommen vallen op B Squadron, 3rd Light Horse Regiment, 1st Light Horse Brigade tentlijnen 8 mensen gedood 22 gewonden, 36 paarden gedood 9 gewonden, 123 vermist

In juni voerde de 1st Light Horse Brigade verkenningen uit naar Bir Bayud, Sagia en Oghratina, naar Bir el Abd, Hod el Ge'eila, Hod um el Dhauanin en Hod el Mushalfat. Een andere routineverkenning door 2nd Light Horse Brigade vond plaats op 9 juli naar El Salmana. Slechts tien dagen later werd El Salmana bezet door eenheden van het Ottomaanse leger terwijl ze zich concentreerden voor de Slag om Romani .

Midden juni begon het No. 1 Squadron, Australian Flying Corps, in actieve dienst met "B" Flight bij Suez die verkenningswerk deed en op 9 juli werd "A" Flight gestationeerd in Sherika in Opper-Egypte met "C" Flight gebaseerd op Kantara .

Slag bij Romani

De slag van Romani vond plaats in de buurt van de Egyptische stad met die naam 23 mijl (37 km) ten oosten van het Suezkanaal, van kort na middernacht op 3/4 augustus tot de binnenvallende troepenmacht zich terugtrok in de late ochtend en middag van 5 augustus. De Centrale Mogendheden, bestaande uit Oostenrijkers, Duitsers en Ottomanen, onder leiding van Kress von Kressenstein, probeerden te voorkomen dat het Britse rijk het Egyptische grondgebied van het Sinaï-schiereiland terugnam en het Suezkanaal door te snijden door het binnen artilleriebereik te brengen. Het telde 12.000, voornamelijk van de 3rd Infantry Division, met bedoeïenen, Duitse machinegeweren en Oostenrijkse artillerie van Pasha 1. Romani werd verdedigd door de 52nd (Lowland) Division en de 1st en 2nd Light Horse Brigades. Het kanaal werd verdedigd door de 5th Mounted, de New Zealand Mounted Rifles Brigades en het 5th Light Horse Regiment.

Aanhoudende gevechten begonnen in de vroege uurtjes en tegen ongeveer 11.00 uur op 4 augustus hadden de Oostenrijkse, Duitse en Ottomaanse troepen de twee Australische brigades teruggeduwd tot een punt waar de 52e (Laagland) Divisie in hun loopgraven in staat was om de aanvallers aan te vallen ' rechterflank, en de Nieuw-Zeelandse Mounted Rifle en 5th Mounted Brigades arriveerden op tijd om de lijn van de Australische Light Horse uit te breiden. De Ottomaanse opmars werd gestopt door het gecombineerde geallieerde vuur van de infanterie en bereden troepen, diep zand, de hitte van de midzomer en de dorst. In de woestijnomstandigheden midden in de zomer was de Britse infanterie niet in staat effectief te bewegen om de terugtrekkende colonnes de volgende dag te achtervolgen en alleen was de Anzac Mounted Division niet in staat om de grote troepenmacht van Von Kressenstein aan te vallen en te vangen, die zich ordelijk terugtrok naar Katia en uiteindelijk terug naar hun basis in Bir el Abd. Bir el Abd werd op 12 augustus 1916 achtergelaten na hevige gevechten, tijdens een aanval door de Anzac Mounted Division op 9 augustus, aan het uiteinde van de Britse communicatielijnen . Dit was de eerste substantiële overwinning van de geallieerden op het Ottomaanse rijk in de Eerste Wereldoorlog, waarmee een einde kwam aan de campagne Verdediging van het Suezkanaal. Het kanaal werd tijdens de rest van de oorlog nooit meer door landstrijdkrachten bedreigd. De geallieerden gingen vervolgens zeven maanden in het offensief, duwden het Ottomaanse leger terug over het Sinaï-schiereiland, vochten tegen de veldslagen van Magdhaba en Rafa voordat ze werden tegengehouden op Ottomaanse bodem in het zuiden van Palestina tijdens de Eerste Slag om Gaza in maart 1917.

Arabische opstand

Begin juni 1916 lanceerde het Sharifian-leger van Sherif Hussein, Amir van Mekka, aanvallen op de Ottomaanse garnizoenen in Mekka en Jeddah op het zuidwestelijke Arabische schiereiland . Jeddah viel snel waardoor de Royal Navy de haven kon gebruiken. De gevechten in Mekka duurden drie weken. Een groot Ottomaans garnizoen hield Taif stand tot eind september, toen ze capituleerden, terwijl Sherif Husseins derde zoon Feisal het Ottomaanse garnizoen in Medina aanviel . De Britten wilden de Arabische opstand uitbreiden door delen van het Ottomaanse rijk te destabiliseren waardoor de Hejaz-spoorlijn van noord naar zuid liep, van Istanbul naar Damascus en verder naar Amman, Maan, Medina en Mekka. De spoorlijn, gebouwd met Duitse hulp om pelgrims te vervoeren, was niet alleen belangrijk voor de Ottomaanse communicatie, maar bevatte ook stevig gebouwde stenen stationsgebouwen die verdedigingsposities konden vormen. Nu de machtsverhoudingen in het noorden van de Sinaï in het voordeel van de Britten waren, werd de sherif aangemoedigd om steun te zoeken voor zijn opstand van zo ver noordelijk als Baalbek, ten noorden van Damascus. In Londen moedigde het Ministerie van Oorlog, in de hoop onrust te zaaien in de Ottomaanse Arabische gebieden, Murray's plan aan om door te stoten naar El Arish.

Sinaï-campagne van manoeuvre-oorlogvoering

Aan het einde van de Slag om Romani op 12 augustus 1916 was het Ottomaanse leger teruggeduwd naar zijn voorste positie bij Bir el Abd, de laatste oase in de reeks die zich uitstrekte van het Roma-gebied. De belangrijkste voorste basis van de Ottomanen werd teruggeduwd naar El Arish, met een versterkte geavanceerde post bij Bir el Mazar, waar een kleine groep putten was die betrouwbaar water leverden. El Arish was het doelwit van een luchtaanval op 18 juni 1916 door 11 vliegtuigen van de 5e Wing onder kolonel WGH Salmond. De vliegtuigen vlogen naar zee tot ten oosten van El Arish en keerden toen landinwaarts om vanuit het zuidoosten te naderen. Twee Ottomaanse vliegtuigen op de grond en twee van de tien vliegtuighangars werden in brand gestoken; bommen raakten vier anderen en troepen werden ook aangevallen. Drie Britse vliegtuigen moesten noodgedwongen landen, waarvan één in zee.

De Egyptische Expeditionary Force had enorme hoeveelheden munitie en voorraden nodig en een betrouwbare bron van water voor een opmars naar El Arish. Om hierin te voorzien, bouwden de Britse Royal Engineers een spoorlijn en pijpleiding over het Sinaï-schiereiland naar El Arish onder leiding van brigadegeneraal Everard Blair . Van half augustus tot de Slag om Magdhaba op 23 december 1916 wachtten de Britse troepen op de aanleg van deze noodzakelijke infrastructuur. Deze vier maanden zijn vaak beschreven als een rustperiode voor de Anzac Mounted Division omdat er geen grote veldslagen waren. De bereden troepen waren echter bezig met het leveren van schermen voor de bouw, patrouilleren in nieuw bezette gebieden en het uitvoeren van verkenningen om luchtfoto's te vergroten om kaarten van de nieuw bezette gebieden te verbeteren.

Suezkanaal naar El Arish

Tijdens een van de patrouilles, op 19 augustus, werd een groep van 68 Ottomaanse soldaten halfdood van de dorst gevonden door het 5th Light Horse Regiment (2nd Light Horse Brigade), die hen niet aanviel, maar hen water en hun ritten gaf. De bevelvoerende officier en zijn mannen leidden de soldaten van het Ottomaanse leger op hun paarden gedurende 5 mijl (8,0 km) door diep zand totdat ze werden ontmoet door transport. "Dit was een heel vreemd gezicht en een film waard [van deze] arme opofferingen van de Hunnen."

Britse infanterie werd naar voren gebracht om te versterken en garnizoenen te voorzien langs de lengte van de spoorlijn. Ze vormden een stevige basis voor mobiele operaties en verdediging in de diepte voor de enorme administratieve organisatie die met de spoorweg oprukte, ter ondersteuning van de Anzac Mounted Division en de 52nd (Lowland) Division. De verplaatsing van de infanterie over de Sinaï werd vergemakkelijkt door de aanleg van gaaswegen die ook door het Egyptische Arbeiderskorps werden gebruikt, lichte voertuigen, auto's en ambulances. Dit redelijk stabiele oppervlak, dat niet zakte, was gemaakt van twee of vier rollen konijnengaas; gaasdraad van een inch naast elkaar uitgerold, aan elkaar vastgemaakt met de randen in het zand bevestigd met lange stalen of houten pinnen om een ​​redelijk spoor te produceren.

Hoewel het front zich over de Sinaï naar het oosten had verplaatst, was het nog steeds nodig om verdedigingseenheden op het kanaal in stand te houden. Tijdens het dienen als onderdeel van Canal Defense bij Gebel Heliata, Serapeum, herdacht het 12e Light Horse Regiment 28 augustus: "Vandaag de dag dat het regiment op Gallipoli landde, kregen alle handen een beetje speelruimte en werd een plezierige avond doorgebracht in de herenkantine." In september 1916 hadden de Duitse en Ottomaanse rijken opnieuw onderhandeld over hun overeenkomsten om de toenemende Ottomaanse troepen die in Europa werden ingezet te erkennen, terwijl de Duitse en Oostenrijkse hulp en uitrusting werd verhoogd om het Ottomaanse leger in Palestina te versterken.

Duitse vliegtuigbemanningen van de Luftstreitkräfte bombardeerden Port Said op 1 september 1916 en Australische en Britse piloten antwoordden drie dagen later met een bombardement op Bir el Mazar, toen twaalf bommen het luchtafweergeschut tot zwijgen brachten en verschillende tenten aan stukken bliezen. Op 7 september werd Bir el Mazar opnieuw gebombardeerd. Als onderdeel van de opmars over de Sinaï, verplaatste de "B" Flight van het Australische Flying Squadron hun hangars van Suez naar Mahemdia (4 mijl van Romani) op ​​18 september; "C" Flight verplaatst naar Kantara op 27 september 1916.

Medische hulp

Vooruitgang in militaire medische technieken omvatte de chirurgische reiniging (of debridement) van wonden, met vertraagde primaire chirurgische sluiting, de Thomas-spalk die samengestelde beenfracturen stabiliseerde, het gebruik van intraveneuze zoutoplossing die in 1916 was begonnen en bloedtransfusies om de effecten van schokken. Slachtoffers werden door de brancarddragers van de veldambulances die aan het lichte paard en de bereden brigades waren bevestigd, van de regimentshulppost dicht bij de vuurlinie naar een geavanceerde verbandpost achterin vervoerd. Evacuaties terug naar de spoorlijn die zich uitstrekte over de Sinaï, werden uitgevoerd in door paarden getrokken ambulances, in zandsleden of in cacolets op kamelen, die werd beschreven als "een vorm van reizen die voortreffelijk is in zijn pijn voor gewonde mannen vanwege de aard van beweging van het dier".

Conditie van de paarden

Er was een geleidelijke verbetering in horsemanship tijdens de zomer en herfst van 1916, wat blijkt uit het kleine aantal dieren dat uit de Anzac Mounted Division werd geëvacueerd na de inspannende marsen en gevechten van augustus na de Slag om Romani, tijdens de verovering van El Arish en de Slag van Magdaba. Deze verbetering werd versterkt door regelmatige inspecties door administratieve veterinaire officieren wanneer de geboden adviezen werden opgevolgd door regimentscommandanten. Gedurende het jaar bedroeg het gemiddelde verlies van zieke paarden en muilezels aan het Sinaï-front ongeveer 640 per week. Ze werden vervoerd in treinladingen van dertig vrachtwagens met elk acht paarden. Dieren die stierven of werden vernietigd terwijl ze in actieve dienst waren, werden op 2 mijl (3,2 km) van het dichtstbijzijnde kamp begraven, tenzij dit niet haalbaar was. In dit geval werden de karkassen naar geschikte locaties getransporteerd, weg van de troepen, waar ze werden ontdaan van de ingewanden en werden achtergelaten om te desintegreren in de droge woestijnlucht en hoge temperaturen. Dieren die stierven of werden vernietigd in veterinaire eenheden in Kantara, Ismalia, Bilbeis en Quesna werden op deze manier behandeld en na vier dagen drogen in de zon werden de karkassen gevuld met stro en verbrand, nadat de huiden waren geborgen en verkocht aan lokale aannemers.

Oprichting van Eastern Frontier Force

In september 1916 verplaatste generaal Murray zijn hoofdkwartier van Ismailia aan het Suezkanaal terug naar Caïro om efficiënter om te gaan met de dreiging van de Senussi in de Westelijke Woestijn. Generaal Lawrence werd overgebracht naar Frankrijk, waar hij in 1918 als stafchef van veldmaarschalk Haig diende. Veldmaarschalk William Robertson, de chef van de keizerlijke generale staf, zette zijn wereldwijde militaire beleid op dit moment uiteen in een brief aan Murray van 16 oktober 1916, waarin hij verklaarde: "Ik ben niet van plan om in een bepaald deel van de wereld te winnen. Mijn enige doel is om de oorlog te winnen en dat zullen we niet doen in de Hedjaz noch in Soedan. Ons militaire beleid is volkomen duidelijk en eenvoudig ... [Het] is offensief aan het westelijk front en daarom overal defensief".

In dit klimaat van defensief militair beleid werd generaal-majoor Sir Charles Dobell, die een reputatie had verworven voor degelijk werk bij kleine operaties, gepromoveerd tot de rang van luitenant-generaal, kreeg de titel van GOC Eastern Frontier Force en kreeg de leiding over alle troepen op het kanaal en in de woestijn. Zijn hoofdkwartier werd gevestigd in Ismailia en hij begon zijn commando in twee delen te organiseren, de kanaalverdediging en de woestijnkolom . In oktober begon Eastern Force operaties in de Sinaï-woestijn en naar de grens van Palestina. De eerste inspanningen waren beperkt tot het bouwen van een spoorlijn en een waterlijn over de Sinaï. De spoorlijn werd aangelegd door het Egyptische Labour Corps met een snelheid van ongeveer 24 km per maand en het Britse front trok met dezelfde snelheid naar het oosten. Op 19 oktober bevond het hoofdkwartier van de Anzac Mounted Division zich in Bir el Abd, waar de 52nd (Lowland) Division zich op 24 oktober bij hen voegde.

Inval op Bir el Mazar

Hoofdkwartier van Brigade klaar voor gebruik

Een verkenning van kracht naar Bir el Mazar werd uitgevoerd door de 2nd en 3rd Light Horse Brigades, het 1st Battalion, van de Imperial Camel Corps Brigade (ICCB), het New Zealand Machine Gun Squadron en de Hong Kong and Singapore Battery van de ICCB, op 16-17 september 1916. Op de grens van hun communicatielijn waren het lichte paard, de infanterie, de machinegeweren en de artillerie niet in staat het 2000 man sterke, goed verschanste garnizoen te veroveren dat een vastberaden standpunt innam. Nadat ze de kracht van het oprukkende leger hadden aangetoond, trokken ze zich met succes terug naar het hoofdkwartier van de Anzac Mounted Division in Bir Sulmana, 32 km naar het westen. Het Ottomaanse leger verliet Bir el Mazar kort daarna. Het rapport van de 2nd Light Horse Brigade beschreef hoe hun 5th Light Horse Regiment tijdens de operaties door luchtafweergeschut werd beschoten en vermeldde dat één man werd gedood en negen gewond. De 3rd Light Horse Brigade registreerde dat de troepen van de Imperial Camel Corps Brigade en de artilleriebatterij niet snel genoeg konden bewegen om deel te nemen aan de aanval, en hun brigade verloor drie doden, drie gewonden en twee gewonden. Vliegers van No. 1 en No. 14 Squadrons bevestigden dat luchtafweergeschut op het lichte paard werd afgevuurd, en beschreven de grondgevechten als zo zwaar dat de soldaten van het Ottomaanse leger tot deze extreme maatregel overgingen en hun luchtafweergeschut van de aanvallende vliegtuigen afwendden. De Ottomaanse soldaten trokken zich terug in de Wadi El Arish, met garnizoenen in Lahfan en Magdhaba.

Inval op Maghara Hills

Toen de geallieerden oprukten, begon een door de Ottomanen bezette positie op de rechterflank bij Bir El Maghara, 50 mijl (80 km) ten zuidoosten van Romani, een bedreiging te vormen voor hun opmars. Generaal-majoor AG Dallas kreeg het bevel over een colonne van 800 Australian Light Horse, 400 City of London Yeomanry, 600 Mounted Camelry en 4.500 kamelen van het Egyptian Camel Transport Corps, met nog eens 200 kamelen voor het Army Medical Corps . De colonne vormde zich bij Bayoud en trok op 13 oktober op een mars van twee nachten via Zagadan en Rakwa naar de Maghara Hills.

Bij aankomst stegen A en C Squadrons van het 12th Light Horse Regiment opgesteld in het centrum, met het 11th Light Horse Regiment aan de rechterkant en de Yeomanry op de linkerflanken, afgestegen aan de voet van de heuvels. Deze gedemonteerde mannen gaven hun leidende paarden in uitstekende dekking over en beklommen vervolgens de hoogten en verrasten de verdedigers, maar slaagden er niet in de belangrijkste verdedigingspositie te veroveren. Het 11e Light Horse Regiment nam zeven Ottomaanse gevangenen en drie bedoeïenen gevangen en trokken zich terug op de manier waarop ze op 17 oktober naar de basis kwamen en op 21 oktober 1916 terug naar spoorhoofd Ferdan aan het Suezkanaal.

Luchtbombardementen op Beersheba

Versterkingen van No. 1 Squadron Australian Flying Corps op 25 juli 1916 aan boord van P & O "Malwa" op weg naar Egypte

Onderworpen aan verdere bombardementen, onthulden luchtverkenningsfoto's op 2 oktober dat de Duitse vliegtuighangars die voorheen in El Arish stonden, waren verdwenen. Uiterlijk op 25 oktober was er geen luchtafweergeschut gemeld boven El Arish en reducties in de Ottomaanse-Duitse troepenmacht daar gevestigd waren duidelijk. Tegen die tijd was de spoorwegconstructie ver voorbij Salmana, waar een Brits voorwaarts vliegveld in aanbouw was en No. 1 Squadron betrokken was bij het fotograferen van het gebied rond El Arish en Magdhaba, en No. 14 Squadron Rafah verkende .

Op 11 november verlieten een Martinsyde en negen BE2c's, geladen met bommen en benzine, de luchthavens van Kantara en Mahemdia bij zonsopgang en verzamelden zich in Mustabig, net ten westen van Bir el Mazar. Daar vormden een overvalmacht van vijf BE2c's en de Martinsyde de grootste strijdmacht ooit georganiseerd door Australiërs of enig ander luchteskader in het Oosten, vulden zich met benzine en bommen en vertrokken in formatie richting Beersheba. Boven Beersheba vielen de luchtafweerkanonnen hen aan met explosieven en granaatscherven; de raiders vlogen door een vlaag van witte, zwarte en groene uitbarstingen. De Martinsyde liet een 100 lb (45 kg) bommenbeurs in het midden van het vliegveld vallen; twee 20 lb (9,1 kg) bommen raken tenten; anderen maakten voltreffers op de spoorlijn naar Beersheba en het station. Een Fokker en een Aviatik gingen de lucht in, maar werden verdreven. Na het fotograferen van Beersheba en de schade veroorzaakt door de bommen, keerden de piloten terug en verkenden onderweg Khan Yunis en Rafah . Alle machines kwamen veilig aan, na zeven uur vliegen. Twee dagen later nam een ​​Duits vliegtuig wraak door Caïro te bombarderen.

Spoorweggebouw: Sinaï

Op 17 november bereikte EEF eindstation 8 mijl (13 km) ten oosten van Salmana 54 mijl (87 km) van Kantara, de waterleiding met zijn complexe bijbehorende pompstations gebouwd door Army Engineers en de Egyptische Labour Corps had Romani bereikt. Bir el Mazar, voorheen de voorste basis van het Ottomaanse leger, werd op 25 november 1916 de dag voor spoorlijn overgenomen door de Anzac Mounted Division. Op 1 december was het einde van de meest recent aangelegde spoorlijn ten oosten van Mazar 64 mijl (103 km) van Kantara. De Ottomanen bouwden een zpoorlijn die naar het zuiden liep van Ramleh, op de Jaffa-Jeruzalem-spoorlijn, naar Beersheba, door rails van de Jaffa-Ramleh-lijn door te geven. Duitse ingenieurs leidden de bouw van stenen bruggen en duikers toen de lijn vanuit Beersheba werd verlengd. Het had bijna de Wadi el Arish bereikt in december 1916 toen Magdhaba werd gevangen genomen.

Slag bij Magdhaba, december 1916

Op 21 december, na een nachtmars van 48 km, kwamen een deel van de Imperial Camel Corps Brigade en de Anzac Mounted Division onder bevel van Chauvel El Arish binnen, dat verlaten was door de Ottomaanse troepen, die zich terugtrokken naar Magdhaba.

Een soldaat kijkt in buikligging door het vizier van een machinegeweer tussen het gras.
Een Australische soldaat die een Lewis Gun afvuurt tijdens de Slag om Magdhaba

De Turkse buitenpost Magdhaba lag zo'n 29 km naar het zuidoosten in de Sinaï-woestijn, van El Arish aan de Middellandse Zeekust. Het was het laatste obstakel voor de geallieerde opmars naar Palestina.

De Desert Column onder Chetwode arriveerde die dag ook. Chauvel ging, met instemming van Chetwode, op weg om de Turkse troepen bij Magdhaba aan te vallen met de Anzac Mounted Division. De Anzac Mounted Division vertrok op 22 december rond middernacht en bevond zich op 23 december om 0350 in een positie om Ottomaanse kampvuren nog steeds enkele kilometers verderop bij Magdhaba te zien.

Met de 1st Light Horse Brigade in reserve stuurde Chauvel de New Zealand Mounted Rifles Brigade en de 3rd Light Horse Brigade naar Magdhaba in het noorden en noordoosten om de terugtocht af te snijden, terwijl de Imperial Camel Corps Brigade de telegraaflijn volgde rechtdoor naar Magdhaba. De 1st Light Horse Brigade versterkte de Imperial Camel Corps Brigade bij een aanval op de schansen, maar hevig granaatschervenvuur dwong hen om de wadi-bedding op te rukken. Tegen de middag waren alle drie de brigades en een sectie van de Camel Brigade, met Vickers en Lewis Gun secties en HAC- artillerie verwikkeld in hevige gevechten. Luchtverkenning om de Ottomaanse posities te verkennen, hielp de aanval enorm, hoewel de zes schansen goed waren gecamoufleerd.

Na zware gevechten in de ochtend van 23 december, rond 13.00 uur, hoorde Chauvel dat de Turken nog steeds het grootste deel van het water in het gebied onder controle hadden. Op dit moment wordt beweerd dat hij besloot de aanval af te blazen. Maar ongeveer tegelijkertijd, na een telefoongesprek tussen Chauvel en Chetwode, vielen alle Britse eenheden aan, en er was geen twijfel dat de Turken aan het verliezen waren. Zowel de 1st Light Horse Brigade als de New Zealand Mounted Rifles Brigade boekten vooruitgang, namen ongeveer 100 gevangenen en tegen 15:30 begonnen de Turken zich over te geven. Tegen 16.30 uur had het hele garnizoen zich overgegeven, zware verliezen geleden, en de stad was ingenomen. De overwinning had de EEF 22 doden en 121 gewonden gekost.

Slag bij Rafa, januari 1917

Op de avond van 8 januari 1917 reden bereden eenheden van Desert Column, waaronder de Anzac Mounted Division, de Imperial Camel Corps Brigade, de 5th Mounted Yeomanry Brigade, No. 7 Light Car Patrol en artillerie, El Arish uit om de volgende dag aan te vallen 9 januari, een 2.000 tot 3.000 man sterke Ottomaanse leger garnizoen in El Magruntein ook wel bekend als Rafa of Rafah.

Eveneens op 9 januari bombardeerden vier Britse vliegtuigen het Duitse vliegveld bij Beersheba tijdens de middag en de avond, op de terugweg zagen een aanzienlijke Ottomaanse troepenmacht nabij Weli Sheikh Nuran .

De Britten hadden het noordelijke deel van het Egyptische Sinaï-schiereiland bijna tot aan de grens met het Ottomaanse Rijk heroverd, maar de nieuwe Britse regering van David Lloyd George wilde meer. Het Britse leger in Egypte kreeg de opdracht om in het offensief te gaan tegen het Ottomaanse leger, deels ter ondersteuning van de Arabische opstand die begin 1916 was begonnen, en om voort te bouwen op het momentum dat was ontstaan ​​door de overwinningen die in augustus bij Romani en in december 1916 in Magdhaba waren behaald . .

Dit volgende strategische doel was op de grens van het Britse protectoraat van Egypte en het Ottomaanse rijk, ongeveer 48 km ver, te ver voor infanterie en dus moest de nieuw gevormde Desert Column onder bevel van Chetwode de Ottomaanse positie langs de kust aanvallen .

De geallieerde troepen veroverden de stad en de versterkte positie tegen het vallen van de avond met het verlies van 71 doden en 415 gewonden. Het Ottomaanse garnizoen leed zwaar, met 200 doden en nog eens 1.600 gevangen genomen.

Einde van de Sinaï-campagne

Ottomaanse militaire stad Hafir el Aujah, de belangrijkste woestijnbasis

De eerste tekenen van een ingrijpende reorganisatie van de verdedigingswerken van het Ottomaanse leger werden waargenomen na de verovering van El Arish en de Slag bij Magdhaba, op 28 december 1916, toen verkenningsvliegtuigen ontdekten dat Ottomaanse troepen hun hoofdkwartier terug verplaatsten. Dagen voor de overwinning bij Rafa, op 7 januari meldden luchtverkenningen dat Ottomaanse troepen nog steeds in El Auja en El Kossaima waren, waarbij het garnizoen in Hafir El Auja lichtjes werd verhoogd. Maar tussen 14 en 19 januari werd Beersheba verschillende keren gebombardeerd door No. 1 Squadron Australian Flying Corps in dag- en nachtaanvallen; tijdens een van deze invallen vallen twaalf 20-pond. bommen direct op de grootste Duitse hangar. Na deze invallen evacueerden de Duitse piloten Beersheba en verplaatsten hun vliegveld naar Ramleh. En op 19 januari meldde luchtverkenning dat het Ottomaanse leger El Kossaima had geëvacueerd en in verminderde sterkte was op de grote woestijnbasis bij El Auja.

Kaart van Noord- en Midden -Sinaï, 1917

Een van de vele vergeldingsaanvallen uitgevoerd door Duits/Ottomaanse piloten vond plaats boven El Arish op dezelfde dag, 19 januari, toen de paardenlijnen het doelwit waren. Paardenlijnen waren gemakkelijke en voor de hand liggende doelen vanuit de lucht; ze bleven de hele oorlog zwaar te lijden hebben van luchtaanvallen.

Eveneens op 19 januari werd de eerste luchtverkenning van het Ottomaanse leger achter de steden Beit Jibrin, Bethlehem, Jeruzalem en Jericho uitgevoerd door Roberts en Ross Smith, begeleid door Murray Jones en Ellis in Martinsydes. Junction Station werd ook verkend op 27 januari.

Kuseimeh

Eind januari voerden beide partijen zware luchtaanvallen uit; de Duitse en Ottomaanse piloten dropten bommen op het opslagdepot op de hoofdbasis in El Arish, en de nrs. 1 en 14 Squadrons die regelmatig wraak namen op Beersheba, Weli Sheikh Nuran en Ramleh. De Duitsers bombardeerden ook het Egyptische Labour Corps en vertraagden de aanleg van de spoorlijn nu in de buurt van El Burj halverwege El Arish en Rafa met de draadweg bijna bij Sheikh Zowaiid. Als gevolg daarvan zag generaal-majoor Chauvel zich op 3 februari genoodzaakt de geallieerde bombardementen te staken in de hoop dat ook de vergeldingen zouden ophouden, zodat de werkzaamheden aan de spoorlijn en pijpleiding konden worden voortgezet. De pijpleiding bereikte El Arish op 5 februari.

In februari 1917 werd waargenomen dat het Ottomaanse leger ook een lichte spoorlijn aanlegde van Tel el Sheria naar Shellal, in de buurt van Weli Sheikh Nuran, en dat Sheria de belangrijkste Ottomaanse basis werd halverwege de verdedigingslinie van Gaza-Beersheba.

De twee laatste acties van de Sinaï-campagne vonden plaats in februari 1917 toen generaal Murray bevel gaf tot aanvallen op de Ottomaanse garnizoenen in Nekhl en Bir el Hassana. Het 11e Light Horse Regiment voerde de aanval op Nekhl uit op 17 februari. Ondertussen voerde het 2de Bataljon (Britse) van het Imperial Camel Corps, samen met de Hong Kong en Singapore (Mountain) Battery, de aanval uit op Bir el Hassana, dat zich op 18 februari met minimale weerstand overgaf.

Palestina-campagne begint

Australische, Engelse, Nieuw-Zeelandse en Indiase kameeliers in Palestina.

De Palestina-campagne begon vroeg in 1917 met actieve operaties die resulteerden in de verovering van het grondgebied van het Ottomaanse Rijk dat zich 600 km naar het noorden uitstrekte, en werd voortdurend bestreden van eind oktober tot eind december 1917. Operaties in de Jordaanvallei en Transjordanië, uitgevochten tussen februari en mei 1918, werd gevolgd door de Britse bezetting van de Jordaanvallei, terwijl de patstelling in de loopgravenoorlog doorging over de heuvels van Juda naar de Middellandse Zee. Het laatste Palestina-offensief begon half september en de wapenstilstand met het Ottomaanse rijk werd op 30 oktober 1918 ondertekend.

Met de overwinning bij Rafa had Murray met succes al zijn doelstellingen en die van het War Office bereikt; hij had het Suezkanaal en Egypte beveiligd tegen elke mogelijkheid van een serieuze landaanval en zijn troepen controleerden het Sinaï-schiereiland met een reeks sterk versterkte posities in de diepte, langs een substantiële verbindingslijn rond de spoorlijn en pijpleiding, vanaf Kantara op de Suezkanaal naar Rafa.

Echter, binnen twee dagen na de overwinning bij Rafa op 11 januari 1917, werd generaal Murray door het Ministerie van Oorlog geïnformeerd dat, in plaats van voort te bouwen op het momentum dat de afgelopen twee en een halve week door de overwinningen in Magdhaba en Rafa was ontstaan ​​door hem aan te moedigen om verdere vooruitgang te boeken met beloften van meer troepen, moest hij op 17 januari de 42nd (East Lancashire) Division sturen om het westfront te versterken, het beslissende theater waar de strategische prioriteit was gericht op het plannen van een lenteoffensief.

Maar slechts een week na het vertrek van de 42e Divisie besloot een Engels-Franse conferentie in Calais op 26 februari 1917 om alle fronten in een reeks offensieven aan te moedigen min of meer gelijktijdig te beginnen met het begin van het lenteoffensief aan het westfront. En dus stemden het Britse oorlogskabinet en het oorlogsbureau in met Murray's voorstel om Gaza aan te vallen, maar zonder de vertrokken infanteriedivisie te vervangen of andere versterkingen aan te bieden, en de aanval kon pas op 26 maart plaatsvinden.

Terwijl deze politieke machinaties op hun beloop waren, keerde de Anzac Mounted Division terug naar El Arish, niet ver van de Middellandse Zee, waar er gemakkelijk toegang was tot overvloedig zoet water en voorraden. Tijdens deze periode van broodnodige rust en herstel na de veeleisende woestijncampagne van de voorgaande tien maanden, waren zeebaden, voetbal en boksen samen met interesse in de opmars van de spoorlijn en pijpleiding de belangrijkste bezigheden van de troepen van begin januari tot eind vorig jaar. weken van februari 1917.

Februari 1917 Infanterie marcheert op de draadweg door de woestijn tussen Bir el Mazar en Bardawil

Terwijl de Britse oorlogsmachine voortschreed over het Sinaï-schiereiland, bezaten de infrastructuur en de ondersteunende Britse garnizoenen sterk al het grondgebied dat ze bezetten. Tegen het einde van februari 1917 waren 388 mijl spoorlijn (met een snelheid van 1 kilometer per dag), 203 mijl verharde weg, 86 mijl draad- en kreupelhoutwegen en 300 mijl waterpijpleiding aangelegd. De pijpleiding vereiste drie enorme pompinstallaties die 24 uur per dag werkten in Kantara, in de buurt van een reservoir van 6.000.000 gallons. Voor plaatselijk gebruik dwongen de pompen het water door een pijp van 5 inch naar Dueidar, door een pijp van 6 inch naar Pelusium, Romani en Mahemdia en door een pijp van 12 inch werd de hoofdtoevoer door de woestijn van pompstation naar pompstation geduwd. Bij Romani bevatte een betonnen reservoir nog eens 6.000.000 gallons, bij Bir el Abd 5.000.000 en bij Mazar 500.000 en nog eens van 500.000 in El Arish. En met het eindstation in Rafa was Gaza toen slechts twintig mijl verwijderd, vijf tot zes uur voor infanterie en bereden eenheden op stap en op twee uur afstand voor paarden in draf.

Sykes-Picot en Saint-Jean-de-Maurienne

Toen de mogelijkheid van een Britse invasie van Palestina voor het eerst werd geopperd, werd het noodzakelijk om tot overeenstemming te komen met Frankrijk, dat ook belangen had in Palestina en Syrië. Al op 16 mei 1916 was Sir Mark Sykes, die de politieke problemen van Mesopotamië en Syrië had bestudeerd, met M. Picot, voorheen een Franse consul in Beiroet, overeengekomen dat Groot-Brittannië Palestina zou bezetten en Frankrijk Syrië. Ze kwamen ook overeen dat een Frans contingent voor alle wapens zou worden toegevoegd aan de Egyptische Expeditiemacht.

De aanvankelijke pogingen van Italië om ter plaatse aan Palestina deel te nemen, werden afgewezen, maar in een geheim akkoord in Saint-Jean-de-Maurienne beloofden haar bondgenoten haar te betrekken bij de onderhandelingen over de regering van Palestina na de oorlog. Op 9 april 1917 kreeg de Italiaanse ambassadeur in Londen, Guglielmo Imperiali, eindelijk toestemming om niet meer dan "ongeveer driehonderd man ... alleen voor representatieve doeleinden" naar Palestina te sturen. Uiteindelijk werden er 500 infanterie gestuurd. Dit omvatte enkele Bersaglieri, wiens beroemde auerhoenveren zichtbaar zijn op foto's van de val van Jeruzalem. Hun "voornamelijk politieke" rol was om "erfelijke kerkelijke prerogatieven te doen gelden in verband met de christelijke kerken in Jeruzalem en Bethlehem". In de herfst van 1918 was Allenby bereid meer Italiaanse hulp te accepteren, maar hoewel de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Sidney Sonnino, beloften deed, kwam er niets van terecht.

Eastern Force reorganisatie

Met het vertrek van de 42nd (East Lancashire) Division voor het Westelijk Front, werd zijn plaats in El Arish ingenomen door de 53rd (Welsh) Division, die na de nederlaag van de Senussi overging van garnizoenstaken in Opper-Egypte . En de 54th (East Anglian) Division, die zich in het zuidelijke deel van de Suezkanaalverdediging bevond, trok ook oostwaarts naar El Arish, terwijl de nieuwe 74th (Yeomanry) Division werd gevormd uit gedemonteerde Yeomanry-brigades in Egypte.

1/11th County of London Battalion London Regiment, 162nd Brigade, 54th (East Anglian) Division gestopt tijdens de reis van Suez naar Kantara

De komst van de 6e en 22e Bereden Brigades van het Saloniki-front leidde tot een reorganisatie van Desert Column. In plaats van de twee nieuwe brigades te groeperen met de 4th Light Horse Brigade (in oprichting) en de 5th Mounted Brigade om de nieuwe Imperial Mounted Division te vormen, (opgericht op 12 februari 1917 bij Ferry Post aan het Suezkanaal onder bevel van de Britse Generaal-majoor HW Hodgson) van de Anzac Mounted Division's 3rd Light Horse Brigade werd overgebracht en de pas aangekomen 22nd Mounted Brigade werd toegevoegd aan de Anzac Mounted Division.

Zo had generaal Charles Dobell, commandant van Eastern Force, in maart 1917 de 52e (Lowland) en 54e (East Anglian) Divisies en de Imperial Camel Corps Brigade direct onder zijn bevel en Desert Column onder bevel van Chetwode, bestaande uit de 53e (Welsh) Divisie onder bevel van majoor Generaal Dallas, Anzac Mounted Division onder bevel van Chauvel, nu bestaande uit 1st en 2nd Light Horse, New Zealand Mounted Rifles en 22nd Mounted Yeomanry Brigades en de Imperial Mounted Division onder bevel van Hodgson, nu bestaande uit de 3rd en 4th Light Horse met de 5e en 6th Mounted Brigades en twee Light Car Patrols. De 3rd Light Horse Brigade had een hekel aan de verandering, omdat ze de verbinding met hun dienst op Gallipoli verloren via de oude naam Anzac.

De Imperial Mounted Division trok tussen 28 februari en 9 maart van de Ferry Post naar de Desert Column in El Burj, net voorbij El Arish op de weg naar Gaza; de 3rd Light Horse Brigade kwam op 2 maart onder hun bevel en de Imperial Mounted Division kwam op 10 maart 1917 onder het bevel van Desert Column. De 4th Light Horse Brigade, in formatie bij Ferry Post, was van plan op 18 maart te vertrekken.

Ook het vervoer werd gereorganiseerd; de door paarden getrokken bevoorradingskolommen werden gecombineerd met de kameeltreinen, zodat Eastern Force ongeveer vierentwintig uur voorbij het spoor kon werken. Dit was een enorme onderneming; een brigade (en er waren er zes) van Light Horse at war vestiging bestond uit ongeveer 2.000 soldaten en een afdeling infanterie; die allemaal levensonderhoud nodig hebben.

eenheden van het Ottomaanse leger

Ottomaanse cavalerie-eenheid tijdens de Eerste Wereldoorlog frontale aanval op het Land van Israël
Ottomaanse cavalerie-eenheid tijdens de Eerste Wereldoorlog frontale aanval Palestina

In februari meldde de Britse inlichtingendienst de aankomst in de regio van twee divisies van het Ottomaanse leger; de 3de Cavaleriedivisie (uit de Kaukasus) en de 16de Infanteriedivisie (uit Thracië). Ze sloten zich aan bij drie infanteriedivisies in het gebied; langs de 30 kilometer (19 mijl) lange Gaza-Beersheba lijn, het Vierde Leger had ongeveer achttienduizend soldaten. Kress von Kressenstein wees enkele troepen toe aan zowel Gaza als Beersheba, maar hield de meerderheid in reserve bij Tell esh Sheria en Jemmameh en medio maart was de 53ste Infanteriedivisie van het Ottomaanse leger op weg naar het zuiden van Jaffa om deze troepen te versterken. Het garnizoen in Gaza, bestaande uit zeven bataljons, kon 3.500 geweren, machinegeweercompagnieën en vijf batterijen van 20 kanonnen opbrengen, ondersteund door een squadron van nieuw aangekomen Duitse Halberstadt -gevechtsvliegtuigen, die geallieerde vliegtuigen overklasten en het Ottomaanse leger lokale luchtbeheersing gaven.

Men geloofde dat het Ottomaanse leger 7.000 geweren had, ondersteund door zware veld- en machinegeweren, met reserves in de buurt van Gaza en Tel el Sheria.

Tussen de overwinning bij Rafa en eind februari trokken 70 deserteurs de Britse linies binnen en men geloofde dat dit een klein deel uitmaakte, aangezien de meerderheid van de Arabieren en Syriërs in de steden en dorpen van Palestina en Transjordanië verdwenen.

c. 1917 Ottomaanse Turkse kaart van de Sinaï en Palestina Campagne

Gaza-campagne

Eerste slag om Gaza, 26 maart

Aanval op Gaza 1917 met Suezkanaalverdediging en communicatielijnen over het Sinaï-schiereiland

Het Ottomaanse leger gaf een klein deel van het zuidelijke Ottomaanse rijk op om zich terug te trekken in Gaza aan de kust van de Middellandse Zee, met grote garnizoenen verspreid over het gebied naar Beersheba; in het noordoosten, oosten en zuidoosten bij Hareira, Tel el Sheria, Jemmameh, Tel el Negile, Huj en Beersheba.

Terwijl de Anzac van Desert Column en gedeeltelijk gevormde Imperial Mounted Divisions de Ottomaanse versterkingen ervan weerhielden door te dringen om zich bij het Ottomaanse garnizoen in Gaza aan te sluiten, viel op 26 maart de 53rd (Welsh) Division, ondersteund door een brigade van de 54th (East Anglian) Division, de sterke verschansingen aan. naar het zuiden van de stad. In de middag begon de aanval met alle wapens, na te zijn versterkt door de Anzac Mounted Division, snel te slagen. Toen de meeste doelen waren veroverd, stopte de nacht de aanval en werd de terugtrekking bevolen voordat de commandanten volledig op de hoogte waren van de veroverde winst.

De regering in Londen geloofde dat rapporten van Dobell en Murray die erop wezen dat er een substantiële overwinning was behaald, en beval Murray verder te gaan en Jeruzalem in te nemen. De Britten waren niet in een positie om Jeruzalem aan te vallen, omdat ze de Ottomaanse verdediging bij Gaza nog moesten doorbreken.

hiaat

We hebben ons kamp verplaatst van een heuvel boven het dorp Deir Beulah naar een eenzame plek in het bos aan de oevers van een zoetwatermeer en dicht bij de zee. De bomen en klitten van de meest weelderige klimplanten en struiken verbergen ook enkele veldbatterijen en honderden tonnen granaten en explosieven. Achter ons zijn onze zwaargewichten en cavalerie en heel dichtbij onze verschanste infanterie waarmee we in contact staan. Absurd dichtbij deze zijn de Turkse stellingen, loopgraven en schansen. Toen we op Palmzondag de vlakte en een kleine heuvelrug overstaken naar mijn nieuwe positie, vielen [1 april] Turkse HE [High Explosive] granaten vrij vrijelijk naar beneden, maar op een schijnbaar nogal doelloze manier en hetzelfde onstuimige vuur hield alles Maandag. Vliegtuigen en luchtafweergeschut waren bijna de hele tijd bezig om een ​​constant rumoer te creëren. De volgende dag, dinsdag 3 april, vielen de Turken aan en ik had het geluk dat ik een soort voorste stoel had voor de hele show, inclusief het afslaan van hun infanterieaanval.

—  Joseph W. McPherson, Egyptisch Camel Transport Corps

Deir el Belah wordt omgeven door palmen en olijfgaarden en ligt 8,0 km ten noordoosten van Khan Yunis en 13 km ten zuidwesten van Gaza. Vanuit Deir el Belah werd actief gepatrouilleerd richting Sharia en Beersheba. Hier voegde de 1st Light Horse Brigade zich weer bij de Anzac Mounted Division, werden drie Hotchkiss lichte machinegeweren uitgegeven aan elk squadron, waardoor de vuurkracht van de bereden infanterie aanzienlijk toenam en training in het gebruik ervan en gashelmen werden uitgevoerd. Deir el Belah werd het hoofdkwartier van de Eastern Force nadat de spoorlijn daar op 5 april was aangekomen en de komst van de 74th (Yeomanry) Division de kracht tot vier infanteriedivisies verhoogde.

Generaal Murray had de indruk gewekt dat de Eerste Slag om Gaza beter was geëindigd dan hij was geweest en dat de verdedigers meer hadden geleden, met de chef van de keizerlijke generale staf William Robertson in Londen. Voortdurende onbesliste gevechten in Frankrijk resulteerden in Murray die op 2 april werd aangemoedigd om een ​​groot offensief te beginnen; om naar Jeruzalem te streven, in de hoop het moreel te verhogen. Op 18 april was het duidelijk dat het offensief van Nivelle niet was geslaagd, het nieuwe democratische Rusland kon niet langer worden vertrouwd om het Duitse of Ottomaanse rijk aan te vallen en hen te bevrijden om Palestina en Mesopotamië te versterken, en de hervatting van de onbeperkte Duitse U-bootoorlog was aan het zinken. Britse schepen per dag, terwijl het gemiddelde in 1916 slechts drie was. Dit misverstand over de feitelijke positie in Zuid-Palestina "rust volledig op generaal Murray, want, of hij het nu bedoelde of niet, de bewoordingen van de rapporten rechtvaardigen volledig de interpretatie die eraan wordt gegeven."

Tweede slag om Gaza, 17-19 april

De Eerste Slag om Gaza was uitgevochten door de bereden divisies tijdens een "ontmoetingsslag", waarbij snelheid en verrassing werden benadrukt. Toen was Gaza een buitenpost geweest met een garnizoen van een sterk detachement op de flank van een linie die zich oostwaarts vanaf de Middellandse Zee uitstrekte. Tijdens de drie weken tussen de Eerste en Tweede Slag om Gaza, werd de stad snel ontwikkeld tot het sterkste punt in een reeks sterk verschanste posities die zich uitstrekten tot Hareira 19 km ten oosten van Gaza en zuidoostelijk richting Beersheba. De Ottomaanse verdedigers vergrootten niet alleen de breedte en diepte van hun frontlinies, ze ontwikkelden wederzijds ondersteunende sterke schansen op ideale verdedigingsgrond.

De constructie van deze verdedigingswerken veranderde de aard van de Tweede Slag om Gaza, die werd uitgevochten van 17 tot 19 april 1917, in een frontale aanval van de infanterie over open terrein tegen goed voorbereide verschansingen, met bereden troepen in een ondersteunende rol. De infanterie werd versterkt door een detachement van acht Mark I-tanks samen met 4.000 rondes van 4,5-inch gasgranaten. De tanks werden langs het front opgesteld om onderdak te bieden aan de infanterie die achter hen oprukte, maar toen de tanks doelwit werden, had de infanterie ook te lijden. Twee tanks slaagden erin hun doel te bereiken. Hoewel de gasgranaten werden afgevuurd tijdens de eerste 40 minuten van het bombardement op een bosgebied, lijkt het erop dat ze niet effectief waren.

De kracht van de Ottomaanse vestingwerken en de vastberadenheid van hun soldaten versloeg de EEF. De kracht van de EEF, die vóór de twee veldslagen om Gaza een opmars naar Palestina had kunnen ondersteunen, was nu gedecimeerd. Murray commandant van de EEF en Dobell commandant van Eastern Force werden ontheven van hun commando's en teruggestuurd naar Engeland.

patstelling

Van april tot oktober 1917 hielden de troepen van het Ottomaanse Rijk en het Britse Rijk hun verdedigingslinies van Gaza tot Beersheba. Beide partijen bouwden uitgebreide verschansingen, die bijzonder sterk waren waar de loopgraven bijna samenkwamen, in Gaza en Beersheba. In het midden van de linie ondersteunden de verdedigingswerken bij Atawineh, bij Sausage Ridge, bij Hareira en bij Teiaha elkaar. Ze keken uit over een bijna vlakke vlakte, verstoken van dekking, waardoor een frontale aanval vrijwel onmogelijk was. De loopgraven leken op die aan het westfront, alleen waren ze niet zo uitgebreid en hadden ze een open flank.

Shellal weg

Beide partijen reorganiseerden hun legers in Palestina tijdens de impasse en stelden nieuwe commandanten aan. De Yildirim Army Group (ook bekend als Thunderbolt Army Group en Army Group F) werd opgericht in juni, onder bevel van het Duitse rijk generaal Erich von Falkenhayn . Generaal Archibald Murray werd teruggestuurd naar Engeland en werd in juni vervangen door Edmund Allenby om het bevel over het Egyptische expeditieleger te voeren. Allenby creëerde twee afzonderlijke hoofdkwartieren, één bleef in Caïro om Egypte te besturen, terwijl zijn strijdhoofdkwartier werd gevestigd in de buurt van Khan Yunis. Hij reorganiseerde ook de kracht in twee infanterie en een gemonteerd korps. Op 28 oktober 1917 was de rantsoensterkte van de EEF-gevechtstroepen 50.000. Er waren nog eens 70.000 onbevestigde Egyptenaren.

Overval op Ottomaanse spoorweg

Een deel van 25 mijl spoorlijn dat in mei 1917 werd opgeblazen door de ingenieurs van de Anzac en Imperial Mounted Divisions en de Imperial Camel Corps Brigade, bijgestaan ​​door troopers.

De hoofdverbindingslijn ten zuiden van Beersheba naar Hafir el Aujah en Kossaima werd op 23 mei 1917 aangevallen toen aanzienlijke delen van de spoorlijn werden afgebroken door Royal Engineers van de Anzac en Imperial Mounted Divisions . Deze aanval werd gedekt door de twee bereden divisies, waaronder een demonstratie richting Beersheba.

Slag bij Buqqar Ridge

De bezetting van Karm door de geallieerden op 22 oktober 1917 creëerde een belangrijk punt voor bevoorrading en water voor de troepen in de directe omgeving. Voor de Ottomaanse troepen plaatste de oprichting van een treinstation in Karm de verdedigingsposities die bekend staan ​​als de Hareira Redoubt en Rushdie System, die een krachtig bolwerk vormden tegen elke geallieerde actie die werd bedreigd.

Om deze dreiging te voorkomen, stelde generaal Erich von Falkenhayn, de commandant van de Yildirim-groep, een aanval in twee fasen voor. Het plan riep op tot een verkenning van kracht vanuit Beersheba op 27 oktober, gevolgd door een totale aanval van het 8e leger vanuit Hareira. Deze tweede fase zou ironisch genoeg plaatsvinden op de ochtend van 31 oktober 1917, de dag waarop de Slag bij Beersheba begon.

Zuid-Palestina-offensief

Slag bij Beersheba, 31 oktober

Nader marsen en aanvallen

Het Zuid-Palestina-offensief begon met de aanval op het hoofdkwartier van het Ottomaanse III Corps in Beersheba. De stad werd verdedigd door 4.400 geweren, 60 machinegeweren en 28 veldkanonnen, waaronder cavalerie lancer en infanterieregimenten. Ze werden ingezet in goed geconstrueerde loopgraven beschermd door een draad, versterkt door versterkte verdedigingswerken in het noordwesten, westen en zuidwesten van Beersheba. Deze halve cirkel van verdedigingswerken, inclusief goed gelegen schansen op een reeks hoogten, tot 4 mijl (6,4 km) van de stad. Deze omvatten Tel el Saba ten oosten van Beersheba, verdedigd door een bataljon van het Ottomaanse 48e Regiment en een machinegeweercompagnie. Ze werden aangevallen door 47.500 geweren, in de XX Corps' 53rd (Welsh) Division, de 60th (2/2nd London) Division en de 74th (Yeomanry) Division, met de 10th (Irish) Division en de 1/ 2nd County of London Yeomanry bevestigd, en ongeveer 15.000 troopers in de Anzac en Australische Mounted Divisions (Desert Mounted Corps).

Na uitgebreide en complexe regelingen om de opmars van de infanterie te ondersteunen, zouden de 60e (2/2e Londen) en de 74e (Yeomanry) Divisie Beersheba vanuit het westen aanvallen, terwijl de Anzac Mounted Division met de Australische Mounted Division in reserve de stad vanuit het oosten, na tussen de 25 en 35 mijl (40 tot 56 km) te hebben gereden om rond Beersheba te cirkelen. De infanterie-aanvallen begonnen met een bombardement en de verovering van heuvel 1070, waardoor de kanonnen vooruit konden gaan om de loopgraven te richten die Beersheba verdedigden. Intense gevechten van man tot man duurden voort tot 13.30 uur toen de Ottomaanse loopgraaflinie aan de westkant van Beersheba werd veroverd. Ondertussen rukte Anzac Mounted Division op om Beersheba te cirkelen, om de weg naar Hebron en Jeruzalem af te snijden om versterking te voorkomen en zich terug te trekken uit Beersheba, en lanceerden ze hun aanval op Tel el Saba. De sterk verschanste verdedigers op Tel el Saba werden aanvankelijk aangevallen door de Nieuw-Zeelandse Mounted Rifles Brigade, maar werden om 10.00 uur versterkt door de 1st Light Horse Brigade. De 3rd Light Horse Brigade (Australian Mounted Division) kreeg later de opdracht om de aanval van de Anzac Mounted Division op deze Ottomaanse positie te versterken, maar voordat ze in positie konden komen begon om 14:05 een algemene aanval, resulterend in de verovering van Tel el Saba op 15:00 uur.

Orders werden uitgevaardigd voor een algemene aanval op Beersheba door de gedemonteerde 1st en 3rd Light Horse Brigades en de bereden 4th Light Horse Brigade. Toen de leidende squadrons van het 4th Light Horse Regiment of Victorians, en het 12th Light Horse Regiment van New South Wales, voorafgegaan door hun verkenners tussen 70 en 80 yards (64-73 m) aan de voorkant, binnen het bereik van de Ottomaanse schutters kwamen in verdediging "direct in hun spoor", werden een aantal paarden geraakt door aanhoudend snelvuur. Terwijl het 4th Light Horse Regiment deze vestingwerken aanviel, gedemonteerd na het springen van de loopgraven, reed het grootste deel van het 12th Light Horse Regiment aan de linkerkant door een opening in de verdediging om Beersheba binnen te galopperen om het garnizoen te veroveren.

Na de verovering van Beersheba

Militaire situatie onmiddellijk voorafgaand aan de publicatie van de Balfour-verklaring .
Allenby's offensief, november-december 1917

[Allenby was] om de Turken die zich tegen u verzetten tot het uiterste van uw middelen onder druk te zetten om de vijand te dwingen troepen naar Palestina te leiden en zo de druk op Maude te verlichten en voordeel te halen uit de Arabische situatie . Bij het bepalen van de mate waarin u het beleid veilig kunt uitvoeren, laat u zich leiden door het feit dat een toename van de nu tot uw beschikking staande krachten onwaarschijnlijk is.

—  Robertson naar Allenby, ontvangen 2 november 1917

Van 1 tot 6/7 november hielden sterke Ottomaanse achterhoede bij Tel el Khuweilfe in de heuvels van Judea, bij Hareira en Sheria op de vlakte en bij Sausage Ridge en Gaza aan de Middellandse Zeekust de Egyptische Expeditiemacht in zware gevechten. Gedurende deze tijd konden de Ottomaanse legers zich in goede orde terugtrekken onder sterke achterhoedegarnizoenen, die zelf in de nacht van 6 op 7 november onder dekking van de duisternis konden terugtrekken. De Britse Yeomanry cavalerie Charge bij Huj werd gelanceerd tegen een Ottomaanse achterhoede op 8 november. Allenby beval de Egyptische Expeditiemacht om op te rukken en het terugtrekkende Ottomaanse Zevende en Achtste Legers te veroveren, maar ze werden verhinderd door de sterke achterhoede.

De slag om Tel el Khuweilfe was een "belangrijke bijzaak voor de ineenstorting van het hele Turkse front van Gaza tot Beersheba", omdat het Ottomaanse reserves naar het Khuweilfe-gebied leidde, waardoor ze niet konden worden gebruikt om het centrum van de Ottomaanse linie bij Hareira en Sheria te versterken. . Het dreigde ook met een aanval op Jeruzalem en oefende druk uit op het Ottomaanse bevel, dat aanzienlijke troepen vanuit Sheria naar het oosten verplaatste om de verdediging van de weg naar Jeruzalem en Tel el Khuweilfe te versterken, te ver weg om Gaza te hulp te komen. Door de troepenmacht die Sheria verdedigde te verzwakken, werd het mogelijk voor twee infanteriedivisies en Desert Mounted Corps, alles wat zo ver van de basis kon worden ingezet, om de resterende Ottomaanse troepen aan te vallen, "om het te verslaan en te achtervolgen, en het noordwaarts naar Jaffa te dringen."

Ga verder naar Jaffa en de heuvels van Judea

November 1918 Britse officier ondervraagt ​​de inwoners van een veroverd dorp tijdens de opmars

Een poging op 12 november door vier divisies van het Ottomaanse 8e Leger om een ​​tegenaanval uit te voeren en de Britse opmars te stoppen voor het vitale Junction Station (Wadi Sara) op de Jaffa-Jeruzalem-spoorlijn, werd gehouden door de Australische Mounted Division, versterkt met twee extra brigades .

Op 13 november viel de Egyptische Expeditionary Force een 20.000 man sterke Ottomaanse troepenmacht aan die was ingezet op een haastig gebouwde maar natuurlijk sterke verdedigingslinie. De belangrijkste aanval werd uitgevoerd door de 52e (Lowland) en 75e divisies van het XXIe Korps in het midden met de Australische Mounted Division op de rechterflank en de Anzac en Yeomanry Mounted Divisions aan de linkerkant. De infanterie in het centrum had de overhand, ondersteund door een cavalerielast van de 6th Mounted Brigade (Yeomanry Mounted Division). En op 14 november versloeg de Nieuw-Zeelandse Mounted Rifles Brigade een aanzienlijke achterhoede; de 3de Ottomaanse Infanteriedivisie in Ayun Kara . Het gecombineerde effect van deze reeks verwoestende mislukkingen door het Ottomaanse leger was dat hun 8e leger Jaffa opgaf en zich terugtrok over de Nahr el Auja terwijl hun 7e leger zich terugtrok in de heuvels van Judea om Jeruzalem te verdedigen. Ze hadden zich ongeveer 80 km teruggetrokken, 10.000 gevangenen en 100 geweren verloren en zware verliezen geleden.

Tijdens het eerste EEF-offensief van oktober tot november 1917 werden Australische gewonden voornamelijk behandeld in de 1040 bedden van het No. 14 Australian General Hospital in de Abbassia Barracks, Cairo. Hoewel No. 2 Australian Stationary Hospital in Moascar, was georganiseerd, uitgerust en bemand voor elk type medisch of chirurgisch werk, werd het door de DMS, EEF, behouden als een Camp Clearing Hospital. In november 1917 werd het geslachtsdeel van het No. 14 General Hospital er naartoe overgebracht.

Inname van Jeruzalem

Gewond van het 5th Battalion Somerset Light Infantry en 4th Battalion Wiltshire Regiment in een verbandstation in het klooster van Kuryet el Enab dat de 75th Division op 20 november 1917 veroverde

De operaties in Jeruzalem begonnen met de Slag bij Nebi Samwill die werd uitgevochten tussen 17 en 24 november, werden voortgezet door de ondergeschikte Slag bij Jaffa tussen 21 en 22 december en eindigden met de verdediging van Jeruzalem van 26 tot 30 december 1917. Deze veldslagen werden uiteindelijk met succes uitgevochten door de XX, XXI en het Desert Mounted Corps tegen het Ottomaanse 7e leger in de heuvels van Judea en hun 8e leger. De gevechtslinies strekten zich uit van het noorden van Jaffa aan de Middellandse Zee over de heuvels van Judea tot Bireh en ten oosten van de Olijfberg.

Het slagveld waarover de Slag bij Nebi Samwil werd uitgevochten, bleef tot begin december, toen Jeruzalem door de Britten werd bezet, onderhevig aan aanvallen en tegenaanvallen. De gevechten gingen ook door in de buurt van Bireh en de belangrijkste Ottomaanse bevoorradingslijn die langs de weg van Jeruzalem naar Nablus ten noorden van de stad liep.

Nadat het Ottomaanse leger Jeruzalem had geëvacueerd, werd de stad op 9 december 1917 bezet. Dit was een belangrijke politieke gebeurtenis voor de Britse regering van David Lloyd George, een van de weinige echte successen waarop de Britten konden wijzen na een jaar van bittere teleurstellingen op het Westelijk Front.

Aan de Ottomaanse kant betekende deze nederlaag het vertrek van Djemal Pasha, die terugkeerde naar Istanbul. Djemal had het feitelijke bevel over zijn leger meer dan een jaar eerder gedelegeerd aan Duitse officieren zoals von Kressenstein en von Falkenhayn, maar nu, verslagen zoals Enver Pasha in de Slag bij Sarikamish was geweest, gaf hij zelfs het nominale bevel op en keerde terug naar de hoofdstad. Er bleef nog minder dan een jaar over voordat hij uit de regering werd gedwongen. Falkenhayn werd ook vervangen, in maart 1918.

Winter 1917-18

Beheer van veroverd gebied

Toen Allenby voor het eerst het bevel over het Egyptische expeditieleger op zich nam, voegde hij zich snel bij het leger in het veld en liet de politieke en administratieve problemen met betrekking tot het Egyptische mandaat over aan een door de regering aangestelde met geschikte staf. Het gebied van het voormalige Ottomaanse grondgebied dat nu bezet was, vereiste ook beheer, en met goedkeuring van de regering benoemde Allenby een hoofdadministrateur voor Palestina. Hij verdeelde het land in vier districten: Jeruzalem, Jaffa, Majdal en Beersheba, elk onder een militaire gouverneur. Onder deze regering werd voorzien in de onmiddellijke behoeften van de mensen, werden zaaigranen en vee geïmporteerd en gedistribueerd, werden financiële middelen tegen gunstige voorwaarden beschikbaar gesteld via de legerbankiers, werd een stabiele valuta opgezet en werden de postdiensten hersteld.

Yeomanry patrouille in 1918 tijdens een pauze in de woestijn

Op 15 januari 1918 rapporteerde Allenby aan DMI over de houding ten opzichte van de bezetting van Jeruzalem. Het rapport vertelde dat de moslims voor het grootste deel vrijblijvend waren, terwijl de aanhangers van Sherif oprecht verheugd waren, maar bezorgd waren over de Joodse invloed. De houding van bedoeïenen uit het oosten van Jeruzalem tot Bir El Saba (Beersheba) varieerde; sommige waren onbevredigend, maar de bescherming van de heilige moslimplaatsen werd algemeen als bevredigend beschouwd. De joden waren dolblij met de steun in de Balfour-verklaring voor het zionisme en christenen waren blij met de bezetting.

Allenby stond onder druk om buitenlandse administraties in Palestina op te zetten. De Franse vertegenwoordiger in Palestina, Picot, drong al aan op een aandeel in het bestuur van een Frans protectoraat in het Heilige Land door aan te dringen op de rechten en waardigheden in de kerk die de Franse vertegenwoordiger voor de oorlog had. Zijn aanwezigheid en gedrag werden door de Italianen kwalijk genomen en de vertegenwoordigers van de kerk werden boos. Allenby was zich ervan bewust dat er in Jeruzalem van tijd tot tijd woedende priesters in de heilige plaatsen op de vuist gingen. Hij drong erop aan dat, hoewel militair bestuur vereist was, dit alleen onder de Britse opperbevelhebber moest staan.

Consolidatie van EEF terreinwinst

Gaza in puin, februari 1918

Het weer begon te verbeteren en spoorwegen en wegen werden gerepareerd en ontwikkeld. Een zijverbinding ten noorden van de weg van Jaffa naar Jeruzalem vereiste de volledige reconstructie van het spoor van Amwas tot Beit Sira door het Egyptische Labour Corps. De normaalspoorlijn bereikte Ludd en was binnen 0,25 mijl (400 m) van Allenby's hoofdkwartier 2 mijl (3,2 km) ten westen van Ramleh. Hij schreef op 25 januari: "Ik wil mijn recht uitbreiden tot Jericho en het N. van de Dode Zee." Op 3 januari ontdekten twee Australische vliegtuigen boten die maïs en hooi vervoerden dat op de vlakten ten oosten en zuidoosten van de Dode Zee voor de strijdkrachten bij Amman werd geproduceerd. De boten die vanuit Ghor el Hadit (achter Point Costigan) en Rujm el Bahr aan de noordkant van de zee kwamen, werden gebombardeerd en beschoten met kogels door de Australische vliegtuigen die keer op keer terugkeerden totdat de bootdienst stopte.

De volgende strategische stappen van Allenby waren om zijn recht uit te breiden tot Jericho, vervolgens de Jordaan over te steken en naar Amman op te trekken en 16-24 km van de Hedjaz-spoorweg te vernietigen om de Ottomaanse troepen in de buurt van Medina te isoleren en verdere Arabische opstanden aan te moedigen .

De hele Britse geavanceerde operatiebasis was vanuit Deir el Belah naar het noorden verplaatst naar de nieuwe spoorlijn en in Ramleh was het hoofdkwartier van de directeur van de medische dienst ook het hoofdkwartier van het motorambulancekonvooi. Dertien ongevallenopruimingsstations en stationaire ziekenhuizen waren gevestigd langs de communicatielijnen van Jaffa en Jeruzalem naar Kantara en in maart 1918 reden ambulancetreinen vanuit Ludd naar Kantara.

Westerlingen versus oosterlingen

Tegen het einde van 1917 waren alle doelstellingen van de campagne om Jeruzalem in te nemen bereikt; Ottomaanse-Duitse operaties tegen Bagdad waren gefrustreerd, de laatste reserves van Ottomaanse soldaten waren ingeschakeld en het moreel van de Britse natie was een boost gegeven.

De premier van het Verenigd Koninkrijk, David Lloyd George, wilde in 1918 het Ottomaanse Rijk uit de oorlog slaan. De 7e (Meerut) Divisie uit Mesopotamië kreeg al het bevel om naar Palestina te gaan en er waren velen die bang waren dat als er aanzienlijke troepen zouden worden ingezet, Omgeleid van het westelijk front naar Palestina, zou Engeland haar koloniën kunnen beschermen, maar de oorlog verliezen.

De westerlingen voerden aan dat het echte hart van het Ottomaanse rijk, Istanbul, nog steeds honderden kilometers verwijderd was van een opmars naar Damascus of zelfs Aleppo en dat als het Ottomaanse rijk tegelijkertijd Duitsland Frankrijk zou zien overrompelen, het niet genoeg zou zijn om de Ottomaanse Rijk uit de oorlog. Nu Rusland uit de oorlog was, waren de Dardanellen niet langer een doel voor het Britse rijk, aangezien toegang tot de Russische vloot niet langer van belang was.

De oosterlingen accepteerden dat het essentieel was om de troepen in Frankrijk en België aan het westfront te houden, maar dat ze al voldoende waren om het front intact te houden. Ze voerden aan dat 'het initiatief overal opgeven en zich concentreren op een beleid van puur passieve verdediging langs de hele slaglinie een wanhoopsdaad was'. Duitsland zou dankzij de wapenstilstand tussen Rusland en Duitsland een korte kans krijgen om de geallieerde troepen aan het westfront aan te vallen voordat de Verenigde Staten, die al in de oorlog waren getreden, voldoende aantallen zouden kunnen brengen om de oorlog van Duitsland te beëindigen. Maar de oosterlingen beweerden dat de geallieerden gedurende twee jaar van oorlog een superioriteit in aantal en materiaal hadden die groter was dan de aantallen die de Duitsers van het Russische front konden brengen en dat ze er niet in waren geslaagd de Duitse linies te doorbreken. Ze voerden aan dat het Palestijnse theater misschien een verspilling van scheepvaart zou zijn, maar dat het westelijk front een verspilling van levens was; dat het dwaasheid zou zijn om doorgewinterde troepen uit Palestina te halen waar een beslissende overwinning zou kunnen worden behaald om in de patstelling te sterven.

Op 13 december 1917 droeg het Oorlogskabinet de Generale Staf op om twee beleidslijnen te overwegen; de verovering van Palestina met een opmars van ongeveer 100 mijl (160 km) of een opmars naar Aleppo om de Ottomaanse communicatie met Mesopotamië af te snijden. Op 14 december meldde Allenby dat het regenseizoen verdere aanvallen gedurende ten minste twee maanden zou voorkomen.

Gekwalificeerde goedkeuring van de Opperste Oorlogsraad voor een beslissend offensief om de Ottomaanse legers te vernietigen en het verzet te verpletteren was opgenomen in gezamenlijke nota nr. 12. Er werd beweerd dat de vernietiging van het Ottomaanse rijk 'verstrekkende gevolgen zou hebben voor de algemene militaire situatie. ' Begin februari 1918 werd generaal Jan Christiaan Smuts (een lid van het keizerlijke oorlogskabinet ) gestuurd om met Allenby te overleggen over de uitvoering van de Joint Note. De Fransen legden een belangrijke kwalificatie op aan de gezamenlijke nota; dat er geen Britse troepen in Frankrijk konden worden ingezet bij de Egyptische Expeditionary Force. Smuts informeerde Allenby dat het de bedoeling was om de Egyptische Expeditiemacht te versterken met een en mogelijk een tweede Indiase cavaleriedivisie uit Frankrijk, drie divisies uit Mesopotamië en meer artillerie en vliegtuigen. Smuts stelde ook voor de Jordaan over te steken, de Hejaz-spoorlijn in te nemen en deze te gebruiken om Damascus te overvleugelen.

Judean Hills operaties

Ook bekend als de Slag bij Turmus 'Aya, deze actie die tussen 8 en 12 maart werd uitgevochten, duwde de frontlinie van de Egyptische expeditiemacht helemaal van de Middellandse Zee naar Abu Tellul en Mussalabeh aan de rand van de Jordaanvallei in noordelijke richting. Allenby's rechterflank was veilig, maar was niet breed genoeg om de geplande operaties over de Jordaan naar de Hedjaz-spoorlijn te ondersteunen; verder gebied was nodig om meer diepte te geven. Tijdens deze operatie duwde een algemene opmars op een front van 14-26 mijl (23-42 km) en tot een maximum van 5-7 mijl (8,0-11,3 km) diep door zowel het XX- als het XXI-korps de 7e en 8e Ottomaanse legers ten noorden van de rivier de Auja aan de Middellandse Zeekust, van Abu Tellul en Mussallabeh aan de rand van de Jordaanvallei en langs de weg van Jeruzalem naar Nablus die Ras el Ain inneemt.

Actie van Berukin, 9–11 april

Falls Sketch Map 21 toont de positie van de frontlinie vóór de verovering van Jericho

Generaal Allenby was van plan het doorsnijden van de Hedjaz-spoorlijn bij Amman te volgen met een opmars naar Tulkarm en Nablus en ondanks het mislukken van de aanval in Amman ging hij door met plannen om Tulkarm in te nemen.

Bekend door het Ottomaanse leger als de actie van Berukin, was de aanval tussen 9 en 11 april gepland om te beginnen met de 75th Division die de dorpen Berukin, Sheikh Subi en Ra-fat samen met de hoge grond bij Arara veroverde. De 7th (Meerut) Division zou dan 2000 yards (1800 m) op een 5 mijl (8,0 km) front vooruitgaan en kanonposities voorbereiden om Jaljulia en Tabsor te beschieten . De 54ste en 75ste Divisies zouden dan oprukken naar de Wadi Qarna met hun linkerflank richting Qalqilye en Jaljulye, terwijl de 54ste (East Anglian) Divisie westwaarts langs de Ottomaanse verdedigingswerken tot aan Tabsor zou trekken. Zodra Jaljulye en Qalqilye waren ontruimd, zou de Australische Mounted Division hard rijden voor Et Tire en krachtig de terugtrekkende Ottomaanse eenheden achtervolgen tot aan Tulkarm.

De voorlopige aanval van de 75e Divisie, gelanceerd om 05:10 op 9 april, stuitte op felle Ottomaanse weerstand, ondersteund door drie Duitse veldbatterijen en Duitse bataljons waren actief in tegenaanvallen met mortieren en machinegeweren .

Alle drie de infanteriebrigades voerden de eerste aanval uit in lijn tegen Berukin, El Kufr, Ra-fat en Three Bushes Hill, die met succes werden veroverd, terwijl Berukin uiteindelijk om 16:00 uur werd gevangengenomen. De vertraging bij het innemen van Berukin vertraagde de aanval van de andere infanteriebrigades en gaf de Duitse en Ottomaanse verdedigers de tijd om hun verdediging te versterken, met als gevolg dat de aanvallen op Mogg Ridge, Sheikh Subi en Arara werden uitgesteld tot de volgende dag. Gedurende de nacht waren er bijna constante tegenaanvallen, maar de aanval werd op 10 april om 06:00 uur voortgezet toen de 2/3e Gurkha's ( 232e Brigade ) de westelijke rand van Mogg Ridge bereikten. Hier werd de hele dag gevochten en bij Sheikh Subi brak de aanval af, terwijl verder naar het westen de aanval op Arara om 9.30 uur gedeeltelijk was geslaagd. Bijna de hele Mogg Ridge werd uiteindelijk veroverd, maar werd met succes in de tegenaanval uitgevoerd, waarbij de Duitse en Ottomaanse infanterie werden gepakt door een vastberaden Britse verdediging en een zwaar Brits artillerievuur dat hen verhinderde hun succes voort te zetten. Ook 's nachts gingen de vastberaden Ottomaanse en Duitse tegenaanvallen door en waren gedeeltelijk succesvol. Op 11 april was het duidelijk dat de vastbesloten verdediging alle aanvallen krachtig zou weerstaan ​​en werd besloten dat de kosten om door te gaan te hoog zouden zijn, maar de volgende zeven dagen duurde een langeafstands-artillerieduel tussen Britse en Ottomaanse/Duitse kanonnen voort. Uiteindelijk werd op 21 april Three Bushes Hill geëvacueerd terwijl Berukin, El Kufr en Ra-fat werden behouden en geconsolideerd, inclusief de Ra-fat-salient.

Aan het einde van de tweedaagse bittere man-tegen-man gevechten moest de 75th Division nog steeds haar doelen bereiken en had ze moeite het weinige dat ze had gewonnen vast te houden vanwege vermoeidheid en uitgeputte aantallen. Drie dagen vechten van 9 tot 11 april bewees eens te meer dat Duitse en Ottomaanse machinegeweren in de heuvels van Judea een trage en dure opmars konden maken.

Deze actie van Berukin vond plaats in een sectie van de linie die vijf maanden later deel zou uitmaken van het eindoffensief, wanneer de infanterieaanval zou draaien op Ra-fat saillant die op dat moment zou worden gehouden door het Détachment Français de Palestine et de Syrie . In dit geval waren de verliezen zwaar: 1.500 Britse slachtoffers met ongeveer 200 Ottomaanse doden op het slagveld en 27 Ottomaanse en Duitse gevangenen.

Zomer in de heuvels van Judea

Tijdens de zomer van 1918 lag het zwaartepunt van de oorlog natuurlijk op het westelijk front; de chef van de generale staf (CIGS) van het War Office in Londen kon alleen Allenby spoorwegbouwers aanbieden, en een mogelijke toename van de scheepvaart om Allenby's voorraden te vergroten. Sir Henry Wilson had een plan om de spoorwegen uit te breiden na de ineenstorting van het Ottomaanse rijk. "Ik wil zien dat Aleppo zich bij Mosul voegt, zich bij Bakoe voegt, zich bij de Oeral voegt en zich bij het Japanse leger voegt; en vanaf die basis een opmars tegen de Boches."

2nd Battalion Black Watch in loopgraven op Brown Ridge na de actie bij Arsuf op 8 juni 1918

Op dat moment strekte de frontlinie zich uit van de Middellandse Zee tot aan de Dode Zee. Van half mei tot ongeveer half oktober was het land waar de lijn doorheen liep vrijwel droog, maar de temperaturen konden sterk variëren. Op de zeevlakte is het klimaat bijna subtropisch, met zeebries en een gemiddelde temperatuur van 80 ° F (27 ° C). In de heuvels van Judean kunnen de temperaturen op één dag tot wel 20 ° F (11 ° C) variëren, en in de Jordaanvallei zijn schaduwtemperaturen tussen 100-120 ° F (38-49 ° C) gebruikelijk, met hoge vochtigheid. Deze hitte gaat in alle secties van de lijn gepaard met stof en insectenplagen, waaronder zandvliegen en malariamuggen, die overal in de frontlinie voorkomen.

Het Palestijnse front was relatief rustig tijdens de late lente en zomer van 1918, met uitzondering van enkele korte gevechten midden in de zomer. Tijdens de hete zomermaanden van 1918 werden verschillende Britse voornamelijk kleinschalige invallen gedaan om de geallieerde posities op de kustvlakte en in de heuvels van Judea te verbeteren. Dit was een kleine Britse aanval om het front aan de kust te verbeteren, verschillende Britse aanvallen, waaronder een zeer grootschalige aanval en een kleine Ottomaanse aanval.

Falls Sketch Map 30 toont de positie van de frontlinie voor de Slag bij Megiddo in september 1918

Op 8 juni 1918 viel de 7th (Meerut) Division twee heuvels aan op 1,6 km van de zee. Hun doelen werden snel genomen na de aanval van 03:45 op 9 juni door de 21e (Bareilly) Brigade, maar de Ottomaanse verdedigers vielen om 06:40 in de tegenaanval na zware beschietingen op de Indiase brigade; deze tegenaanvallen worden afgeslagen. Britse slachtoffers waren 63 doden en 204 gewonden; 110 gevangenen werden gevangen genomen, samen met twee zware en vijf lichte machinegeweren. De twee heuvels die nuttige observatieposten waren geweest voor de eenheden van het Ottomaanse leger, werden geconsolideerd en bleven in Britse controle.

Op 13 juli werd een Ottomaanse aanval op de Ra-fat- salient van de 3/ 3e Gurkha Rifles (232e Brigade) voorafgegaan door een van de zwaarste bombardementen in Palestina. Het bombardement, dat iets meer dan een uur duurde, begon om 17:15 uur en had tot gevolg dat het dorp in brand werd gestoken, maar de Gurkha's troffen de aanvallers door onmiddellijk hun verdediging te bestormen. De gevechten duurden tot na het donker, waarbij 52 soldaten werden gedood.

In de nacht van 27 juli werd een succesvolle inval uitgevoerd door vijf pelotons 53 Sikhs (Frontier Force) ( 28e Indiase Brigade ) tegen Ottomaanse loopgraven op "Piffer Ridge" 3 mijl (4,8 km) ten oosten van de Middellandse Zeekust bij El Haram . Het Ottomaanse garnizoen werd verrast en 33 gevangen genomen ten koste van vier slachtoffers.

Na een uitputtende training voerde de 10e (Ierse) Divisie in de nacht van 12 op 13 augustus een inval uit die bestond uit een reeks aanvallen op Ottomaanse verdedigingswerken op de 5000 yards (4600 m) lange Burj-Ghurabeh Ridge net ten westen van Jeruzalem naar Nablus weg en ongeveer 2000 yards (1800 m) van de frontlinie door regimenten, brigades, bedrijven en pelotons van Indiase troepen. Ze werden ondersteund door 147 kanonnen en houwitsers van de 53rd Divisional Artillery (min twee houwitserbatterijen en de IX British Mountain Artillery Brigade).

Een van deze aanvallen op 12 augustus vond plaats op een 4.000 meter lange (3.700 m) lange, steile bergkam ten westen van de Nablus-weg, die Khan Gharabe omvatte, en vormde een deel van het front van het XX Corps waar de Ottomaanse verdediging vrijwel continu. De tegengestelde linie werd vastgehouden door 600 geweren van het Ottomaanse 33e Regiment (11e Divisie). De Britse en Indiase infanteriemacht daalde een paar honderd meter af voordat ze steile rotsachtige grond beklommen. Ondanks dat de Ottomaanse verdediging stevig vastgehouden en goed bedraad was, volgden hevige gevechten van dichtbij, waarbij de aanvallen van beide flanken volledig succesvol waren. Zware verliezen die naar schatting 450 waren, werden toegebracht aan de Ottomaanse eenheden en 250 gevangenen werden gevangengenomen.

Een draadsnijdend bombardement begon op 12 augustus om 21:55 en kort nadat de 54e Sikhs (Frontier Force) en twee compagnieën van het 6e Prince of Wales's Leinster Regiment ten zuidoosten van de bergkam op de rechterflank werden ingezet, terwijl de 1/ 101st Grenadiers en twee compagnieën van het 6th Prince of Wales's Leinster Regiment aan de westkant, waren meer dan 4,0 km verwijderd. De twee Indiase regimenten rukten gelijktijdig op en veroverden de flankerende Ottomaanse verschansingen. Vervolgens keerden de compagnieën van het Leinster Regiment van de Prins van Wales naar binnen, vergezeld van een spervuur, dat ook vanaf beide flanken voor hen naar binnen draaide. Hoewel de twee linkse compagnieën hun doelen niet bereikten, was de aanval volledig succesvol en trokken de troepen zich op 13 augustus rond 12:15 uur terug. Vangsten omvatten 239 gevangenen, 14 machinegeweren en Ottomaanse slachtoffers werden geschat op 450, terwijl de 29e Brigade 107 slachtoffers leed.

Op hetzelfde moment dat de aanval werd uitgevoerd ten westen van de Nablus-weg, voerden de 179e en 181e Brigades van de 60e (2/2e Londense) Divisie een aanval uit op een front van 8,0 km ten oosten van de Nablus Road voornamelijk zonder artilleriesteun wanneer een 9 mijl (14 km) front van Keen's Knoll naar Kh. 'Amuriye werd aangevallen. Table Hill, Bidston Hill, Forfar Hill Fife Knoll, Kh. 'Amuriye en het dorp Turmus 'Aya werden allemaal met succes aangevallen, hoewel slechts acht gevangenen werden gevangengenomen, tegen een kostpr van 57 slachtoffers.

Operaties in de Jordaanvallei

Inname van Jericho, februari 1918

Allenby wilde zijn recht uitbreiden tot Jericho en het noordelijke deel van de Dode Zee. Medio februari vielen de 53e (Welsh) en 60e (2/2e Londense) divisies met de 1st Light Horse en de New Zealand Mounted Rifles Brigades de Duitse en Ottomaanse verdediging aan ten oosten van Jeruzalem, die in handen waren van de 53e (Welsh) Division van hun XX Corps. . Terwijl de infanterieaanval op Talat ed Dumm en Jebel Ekteif vorderde, trokken de bereden brigades vanuit Bethlehem naar de Jordaanvallei; de New Zealand Mounted Rifles Brigade viel met succes posities aan bij El Muntar en een sterke positie die Neby Musa beschermde terwijl het 1st Light Horse de Jordaanvallei bereikte en Jericho binnentrok.

Bezetting van de Jordaanvallei

In februari begon de bezetting van de vallei, waarbij de Auckland Mounted Rifles Brigade (Nieuw-Zeelandse Mounted Rifles Brigade) na de verovering van Jericho het gebied bleef patrouilleren. Tijdens de twee Transjordanië aanvallen werd de Jordaanvallei bezet door de Anzac en Australische Mounted Divisions, de 4th en 5th Cavalry Divisions, en de 20th Indian Brigade, tot september toen Chaytor's Force de derde Transjordanië aanval begon door op te rukken om Jisr ed Damieh, Es Salt te veroveren. en Amman.

Eerste Transjordanië opmars

Voordat Jericho was ingenomen, was Allenby al van plan om de Jordaan over te steken en 'een grote aanval langs Salt te doen tegen de Hedjaz-spoorlijn '. De Eerste Aanval op Amman, zoals het bij de Britten bekend is, werd door het Ottomaanse leger de Eerste Slag om de Jordaan genoemd. Het vond plaats tussen 21 en 30 maart.

De 60th (2/2nd London) Division marcheert van Jeruzalem naar de Jordaanvallei, maart 1918

Shea's Force, bestaande uit de 60e (2/2e Londen) en de Anzac Mounted Divisions dwongen met succes een oversteek van de rivier de Jordaan, bezetten Es Salt, vielen Amman aan en vernietigden gedeeltelijk delen van de Hedjaz-spoorlijn, ongeveer 30-40 mijl (48-64 km). ) ten oosten van Jericho.

De Ottomaanse 48th Infantry Division verdedigde samen met de 3rd en 46th Assault Company en het Duitse 703rd Infantry Battalion met succes Amman en stopte de opmars van Shea's Force. Met zijn communicatielijnen bedreigd door 2.000 versterkingen die vanuit het noorden richting Es Salt trokken, werd de succesvolle pensionering uiteindelijk bevolen, hoewel het hoofddoel; de vernietiging van een groot viaduct bij Amman was niet gelukt.

De pensionering was voltooid tegen de avond van 2 april, waardoor de enige terreinwinst twee bruggenhoofden bij Ghoraniye en Makhadet Hajla overbleef. Dit was de eerste nederlaag van eenheden van de Egyptische Expeditiemacht sinds de Tweede Slag om Gaza in april 1917. Samen met de Tweede Transjordanië-aanval op Es Salt de volgende maand, richtten deze twee aanvallen de aandacht weg van de mediterrane kustsector van de lijn waar de aanval van het Britse rijk in september 1918 zou volledig succesvol zijn.

Tweede Transjordanië opmars

Na de mislukte eerste Transjordanië aanval op Amman door Shea's troepenmacht, beval Allenby een onwillige Chauvel om Shunet Nimrin en Es Salt aan te vallen met een kracht die een derde groter was dan die welke Amman aanviel. Maar in de vijf weken tussen deze twee operaties schatte het Britse hoofdkwartier dat de Duitse en Ottomaanse troepen in het gebied waren verdubbeld.

De tweede aanval in Transjordanië was evenmin succesvol; riskeerde de verovering van een van Allenby's bereden divisies, maar wordt algemeen aanvaard als een vervulling van zijn strategische doel om de aandacht van zijn tegenstander te richten op het gebied van Transjordanië en weg van de Middellandse Zeekust, waar hij in september een succesvolle doorbraak zou maken.

Duitse en Ottomaanse aanval

Op 14 juli werden twee aanvallen gedaan door Duitse en Ottomaanse troepen; een in de heuvels op een saillant in het bezit van Australian Light Horse die frontlinieposities beschermde in de vallei, waar de voornamelijk Duitse troepenmacht werd geleid. Een tweede operatie was ten oosten van de Jordaan op de vlakte, waar een Ottomaanse cavaleriebrigade zes regimenten had ingezet om de bruggenhoofden El Hinu en Makhadet Hijla aan te vallen. Ze werden aangevallen door Indiase lancers en op de vlucht gejaagd.

Focus verplaatst naar het Westelijk Front

Het Duitse lenteoffensief werd gelanceerd door Ludendorff aan het westfront op dezelfde dag dat de eerste Transjordanië aanval op Amman begon en de mislukking ervan volledig overschaduwde. De krachtige aanval die aan beide zijden van de Somme door een kracht van 750.000 man werd gelanceerd, deed het Britse front in Picardië, dat door slechts 300.000 man werd bezet, instorten. Gough's Vijfde Leger werd bijna teruggedreven naar Amiens. Op een dag; 23 maart Duitse troepen rukten 12 mijl (19 km) op en veroverden 600 kanonnen; in totaal verloren de Britten 1.000 geweren en 160.000 mannen, en leden ze de ergste nederlaag van de oorlog. Het Britse oorlogskabinet erkende meteen dat de omverwerping van het Ottomaanse rijk op zijn minst moest worden uitgesteld.

Het effect van dit offensief op de Palestijnse campagne werd beschreven door Allenby op 1 april 1918: "Hier heb ik de Hedjaz-spoorlijn 40 mijl ten oosten van Jordanië overvallen en veel schade aangericht, maar mijn kleine show vervaagt nu tot een zeer ontoereikende [onbeduidende] affaire in vergelijking met de gebeurtenissen in Europa." Van de ene op de andere dag veranderde Palestina van de eerste prioriteit van de Britse regering in een 'bijzaak'.

Reorganisatie van EEF-infanterie

De 52nd (Lowland) Division werd begin april naar Frankrijk gestuurd. De 74e (Yeomanry) Divisie werd tussen mei en augustus 1918 samen met negen Britse infanteriebataljons van elk van de 10e, 53e, 60e en 75e divisies naar Frankrijk gestuurd. Wat overbleef van de divisies werd versterkt door Brits-Indische legerbataljons om de divisies. Infanteriebrigades werden hervormd met één Brits bataljon en drie Brits-Indische legerbataljons, behalve één brigade in de 53ste Divisie, die bestond uit één Zuid-Afrikaanse en drie Brits-Indische legerbataljons.

In april 1918 bereidden 35 Indiase infanterie en twee Indiase pioniersbataljons zich voor om naar Palestina te verhuizen. Die bataljons met aantallen vanaf 150 werden gevormd door het verwijderen van complete compagnieën van ervaren regimenten die vervolgens in Mesopotamië dienden om nieuwe bataljons te vormen. De ouderbataljons leverden ook eerstelijns transport en ervaren officieren in oorlogstijd. De 198 mannen die van het 38th Dogras naar de 3/151st Indian Infantry werden overgebracht, waren de commandant, twee andere Britse en vier Indiase officieren . De overgedragen sepoys waren ook zeer ervaren. In september 1918, toen de 2/151st Indian Infantry Allenby een erewacht leverde, waren er onder de mannen op de parade sommigen die sinds 1914 op vijf verschillende fronten en in acht vooroorlogse campagnes hadden gediend. Niet al deze Indiase bataljons dienden in de infanteriedivisies, sommige werden ingezet ter verdediging van de communicatielijnen.

De complexiteit van de reorganisatie en reformatie van deze bataljons bleef niet zonder gevolgen. Van de 54 bataljons van het Brits-Indische leger die in Palestina waren ingezet, hadden er 22 recente ervaring met gevechten, maar hadden elk een ervaren compagnie verloren, die was vervangen door rekruten. Tien bataljons werden gevormd uit ervaren troepen die nog nooit samen hadden gevochten of getraind. De overige 22 hadden geen eerdere dienst in de oorlog gezien, in totaal was bijna een derde van de troepen rekruten. Binnen 44 Brits-Indische legerbataljons waren de "junior Britse officieren groen en de meesten konden geen Hindoestaans spreken . In één bataljon sprak slechts één Indiase officier Engels en slechts twee Britse officieren konden met hun mannen communiceren."

Twee Brits-Indische legerdivisies arriveerden in januari en april 1918 uit de campagne in Mesopotamië . Zij waren de 7e (Meerut) Divisie, gevolgd door de 3e (Lahore) Divisie . Alleen de 54th (East Anglian) Division bleef, zoals voorheen, een volledig Britse divisie.

Reorganisatie van EEF cavalerie

Britse en Indiase officieren van de 18e Lancers in Tel el Kebir bij aankomst uit Frankrijk in april 1918

De 4e en 5e cavaleriedivisies van het Brits-Indische leger, die sinds 1914 aan het westfront hadden gevochten, werden ontbonden. Ze werden hervormd in het Midden-Oosten, waarbij Yeomanry-regimenten de Britse reguliere cavalerieregimenten vervingen, die aan het westfront bleven. Negen Britse Yeomanry-regimenten van de Yeomanry Mounted Division (Desert Mounted Corps) werden naar Frankrijk gestuurd om de British Expeditionary Force te versterken in de strijd tegen het Lenteoffensief.

Drie van de resterende Yeomanry-regimenten, de 1/1e Dorset Yeomanry, de 1/ 1e County of London Yeomanry en de 1/1e Staffordshire Yeomanry, die eerder deel uitmaakten van de 6e, 8e en 22e Mounted Brigades, samen met nieuw aangekomen Brits-Indische legereenheden die vanuit Frankrijk waren overgebracht, vormden de 4e Cavaleriedivisie . Nog twee van de resterende Yeomanry-regimenten, de 1/1e Royal Gloucestershire Hussars en 1/1e Sherwood Rangers Yeomanry die tot de 5e en 7e Mounted Brigades hadden behoord, met nieuw aangekomen Brits-Indische legereenheden overgebracht uit Frankrijk, en de hernoemde 15e (Imperial Service) Cavaleriebrigade, vormde de 5de Cavaleriedivisie . De 15e (Keizerlijke Dienst) Cavaleriebrigade had gediend tijdens de Ottomaanse Raid op het Suezkanaal en in de Sinaï en Palestina sinds december 1914 als de Keizerlijke Dienst Cavaleriebrigade. Zowel de 4e als de 5e Cavaleriedivisie werden toegewezen aan het Desert Mounted Corps dat de Yeomanry Cavalry Division had verloren tijdens de reorganisatie.

Vijf van de zes brigades in de 4e en 5e Cavaleriedivisies waren samengesteld uit een Britse Yeomanry en twee Indiase cavalerieregimenten. De zesde brigade (in de 5de Cavaleriedivisie), de 15de (Keizerlijke Dienst) Cavaleriebrigade, bestond uit drie regimenten van de keizerlijke diensttroepen, die de Indiase prinselijke staten Jodhpur, Mysore en Hyderabad vertegenwoordigden en volledig werden onderhouden. Acht van de 18 regimenten in de zes brigades waren bewapend met en riepen lancers. De 5th Mounted Brigade van de Australische Mounted Division werd ook gedemonteerd en gestuurd om de British Expeditionary Force in Frankrijk te versterken. Het werd vervangen door de nieuw gevormde 5e Light Horse Brigade die bestond uit de 14e en 15e Light Horse Regiments, gevormd uit Australiërs overgebracht van de Imperial Camel Corps Brigade en de Franse Régiment Mixte de Marche de Cavalerie. Om deze divisie te voltooien, bestonden de 3e en 4e Light Horse Brigades uit drie lichte paardregimenten, bestaande uit een hoofdkwartier en drie squadrons. Om te voldoen aan de 5e Light Horse Brigade, waren de 522 troopers in elk van deze regimenten bewapend met zwaarden in plaats van bajonetten, en Lee-Enfield geweren.

Yildirim Legergroep

Ottomaanse strijdkrachten juni 1918
geweren sabels machinegeweren
_
Geweren [sic]
Vierde Leger 8.050 2,375 221 30
Zevende Leger 12.850 750 289 28
Achtste Leger 15,870 1.000 314 1,309
Noord-Palestijnse communicatielijn 950 6

De Ottomaanse legers in de Yildirim-legergroep waren verzwakt door aanzienlijke verliezen die werden geleden tussen 31 oktober en 31 december 1917. Het Zevende Leger verloor 110 officieren en 1.886 mannen gedood, 213 officieren en 5.488 mannen gewond, 79 officieren en 393 mannen gevangengenomen en 183 officieren en 4.233 mannen werden vermist. Dit leger had ook 7.305 geweren, 22 lichte en 73 zware machinegeweren en 29 geweren verloren. Het Achtste Leger meldde 2.384 gewonden, maar er werden geen geweren, machinegeweren of artilleriegeweren vermist. De totale Ottomaanse slachtoffers voor de periode waren 25.337 doden, gewonden, gevangengenomen of vermisten, terwijl de Britse verliezen voor dezelfde periode 18.000 mensen bedroegen. In dezelfde periode meldden de Britten 70 officieren en 1474 mannen gedood, 118 officieren en 3163 mannen gewond, 95 officieren en 5868 mannen gevangen genomen en 97 officieren en 4877 mannen vermist. Dit was ondanks de kansen in het voordeel van de Britten van ruim twee tegen één in infanterie en acht tegen één in cavalerie, evenals een enorme artillerie-, logistieke en maritieme superioriteit. Het is daarom opmerkelijk dat alle Ottomaanse eenheden de aanval hebben overleefd en de terugtrekking van de Ottomaanse gevechten onder druk tot een grote prestatie hebben gemaakt.

Begin 1918 was de Yildirim-legergroep echter nog steeds een competente strijdmacht. Elke infanteriedivisie die op 31 oktober bij Beersheba had gevochten, was intact en vocht nog steeds, hoewel sommige aanzienlijk in sterkte waren verminderd. Om deze verliezen goed te maken waren in december 1917 versterkingen gearriveerd. De 2e Kaukasische Cavaleriedivisie en de 1e Infanteriedivisie waren vanuit de Kaukasus naar Palestina overgebracht. Aan het einde van de veldtocht in Jeruzalem leken de Ottomaanse soldaten inderdaad de taaiste, meest hardnekkige en meest professionele strijders. De training werd voortgezet en begin februari kreeg het 20e Infanterieregiment op regimentsniveau een intensieve training in dag- en nachtversterking en gevechtsoefening.

Terwijl Enver Pasa en de Ottomaanse generale staf gefocust bleven op het offensief, bleven de Ottomaanse legers agressief en zelfverzekerd. Hun frontlinie werd gehouden door het Achtste Leger met hoofdkwartier in Tul Keram dat de kustsector aan de Middellandse Zee verdedigde, het Zevende Leger met hoofdkwartier in Nablus verdedigde de sector van de heuvels van Judea, terwijl het Vierde Leger met hoofdkwartier in Amman (tot na de eerste Transjordanië-aanval op Amman toen het hoofdkantoor werd verplaatst naar Es Salt) verdedigde de Transjordanië sector. Maar het Duitse luchtoverwicht eindigde met de komst van de SE5.a en Bristol-jagers, waarvan er één op 12 december drie Duitse Albatros-verkenners vernietigde. Vanaf januari 1918 domineerden deze Britse vliegtuigen steeds meer het luchtruim.

Het Ottomaanse opperbevel was ontevreden over von Falkenhayn, de commandant van de Yildirim-legergroep in Palestina. Hij werd gezien als verantwoordelijk voor de nederlaag bij Beersheba en zijn weigering om Ottomaanse stafofficieren toe te staan ​​deel te nemen aan de planning van gevechtsoperaties maakte hem gek. Enver Pasa verving hem op 19 februari door generaal Otto Liman von Sanders en onder deze nieuwe leider werd de gevestigde 'actieve, flexibele verdediging'-stijl veranderd in een meer onverzettelijke verdediging.

Aankomst van een nieuwe Duitse commandant

Liman von Sanders nam op 1 maart 1918 het bevel over het Ottomaanse leger in Palestina over van von Falkenhayn. Bij aankomst werd het hem duidelijk dat de Ottomaanse frontlinie bijzonder zwak was ten westen van de Jordaan en hij ondernam onmiddellijk actie om beide flanken te versterken door een herverdeling van zijn troepen.

In mei 1918, tijdens de rust in de gevechten na de twee Transjordanië-aanvallen, maakte Liman vanuit zijn hoofdkwartier in Nazareth van de gelegenheid gebruik om het Ottomaanse leger in Palestina te reorganiseren. Het Achtste Leger, dat zijn hoofdkwartier had in Tul Keram onder bevel van Djevad Pasha (de opvolger van Kressenstein), bestond uit het XXIIe Korps (7e, 20e en 46e Divisie) en het Aziatische Korps (16e en 19e Divisie, 701e, 702e en 703 Duitse bataljons). Dit leger hield een linie in oostwaartse richting vanaf de Middellandse Zeekust, ongeveer 32 km lang, de heuvels bij Furkhah in. Mustafa Kemal Pasha 's (Fevzi's opvolger) Zevende Leger, waarvan het hoofdkwartier was in Nablus, bestond uit het III Corps (1e en 11e Divisies) en XXIII Corps (26e en 53e Divisies), en hield de rest van de Ottomaanse lijn oostwaarts van Furkhah naar de rivier de Jordaan; dit vertegenwoordigde een front van ongeveer 32 km, met zijn belangrijkste sterkte aan beide zijden van de weg van Jeruzalem naar Nablus.

Terwijl ze de frontlinie aan de Jordaan vasthielden, ging de 48th Infantry Division door met trainen en gaf ze cursussen over gevechtstactieken, machinegeweren, handgranaten en vlammenwerpers. Toen de 37e Infanteriedivisie uit de Kaukasus arriveerde, volgden de troepen van de divisie een cursus van twee weken over het gebruik van stokgranaten in de buurt van Nablus.

Arabische aanvallen

Tussen 15 en 17 april vonden Arabische aanvallen plaats op Maan. Tijdens deze acties namen ze 70 gevangenen en twee machinegeweren gevangen en bezetten tijdelijk het treinstation, maar slaagden er niet in de hoofdpositie te veroveren.

Megiddo offensief

Allenby's laatste aanval, september 1918

Toen het droge seizoen naderde, was Allenby van plan op te rukken om Tiberias, Haifa en de Yarmuk-vallei te beveiligen in de richting van Hauran, het Meer van Galilea en Damascus. De volkeren die in de regio van het slagveld van Sharon woonden, verschilden sterk in hun achtergrond, religieuze overtuigingen en politieke opvattingen. Vanuit Jericho naar het noorden woonden inheemse Joden in Samaria, Moraviërs in Galilea, enkele Druzen, Shi'a Metawals en een paar Nussiri (heidenen) . In het oosten waren de bedoeïenen . In de stad Haifa was ongeveer de helft van de bevolking moslim en in Akko was bijna iedereen moslim. Op de Esdraelon-vlakte tot aan Beisan waren soennitische Arabieren en een nieuwe Joodse kolonie bij Afulah. In het uitlopersland van Noord-Galilea woonden moslims, christenen en joden. Christenen van ten minste vijf denominaties vormden een grote meerderheid in en rond de stad Nazareth. De inwoners van het oostelijke deel van dit gebied in het noorden van Galilea waren overwegend inheemse Joden, die altijd in Tiberias en Safed hadden gewoond . In de regio van het slagveld van Nablus waren de inwoners van Beersheba tot Jericho ook behoorlijk divers. De bevolking was voornamelijk Arabisch van de soennitische tak van de islam, met enkele joodse kolonisten en christenen . In Nablus waren het bijna uitsluitend moslims, met uitzondering van de minder dan 200 leden van de Samaritaanse sekte van oorspronkelijke Joden. Ten oosten van de Jordaanvallei in het Es Salt - district waren Syrische en Grieks-orthodoxe christenen, en in de buurt van Amman, Circassians en Turkmenen .

Allenby lanceerde uiteindelijk zijn lang uitgestelde aanval op 19 september 1918. De campagne is de Slag bij Megiddo genoemd (wat een transliteratie is van de Hebreeuwse naam van een oude stad die in het westen bekend staat als Armageddon ). De Britten hebben grote inspanningen geleverd om het Ottomaanse leger te misleiden met betrekking tot hun eigenlijke beoogde doel van operaties. Deze poging was succesvol en het Ottomaanse leger werd verrast toen de Britten Megiddo plotseling aanvielen. Toen de Ottomaanse troepen een volledige terugtocht begonnen, bombardeerde de Royal Air Force de vluchtende colonnes van mannen vanuit de lucht en binnen een week hield het Ottomaanse leger in Palestina op te bestaan ​​als een militaire macht.

Ondanks zijn naam lag het eigenlijke slagveld van de Slag bij Megiddo (1918) relatief ver van de plaats van de bijbelse stad. De nadruk op het gebruik van de naam "Meggido" had gedeeltelijk te maken met de algemene propaganda-inspanning om de overwinning in het Midden-Oosten te koppelen aan de in eigen land bekende locaties uit de Bijbel, en zo het Britse moreel thuis te stimuleren. De strijd om "Armageddon" kreeg echter lang niet de aandacht die men had verwacht, aangezien Eiten Bar-Yosef verklaarde dat "[e]ven Cyril Falls's Armageddon 1918 (1964), een gedetailleerde studie van Allenby's opmars, niet We gaan dieper in op de metafoor, en het is niet moeilijk in te zien waarom: Allenby's snelle opmars naar Damascus was zeker niet de bloedige, kolossale, definitieve botsing die in Johannes' Openbaring werd voorzien; die vond plaats in de loopgraven van het westelijk front."

Een aantal historici hebben het offensief opgeëist dat resulteerde in de verovering van de Gaza-naar-Beersheba-lijn en Jeruzalem, en de Megiddo-operatie was vergelijkbaar. In dit verband wordt beweerd dat ze allebei een cavalerie-omhulling van de Ottomaanse flank waren en dat de doorbraken beide op onverwachte locaties kwamen. Bij Gaza-Beersheba vond de doorbraak plaats aan het oostelijke uiteinde van de frontlinie bij Beersheba in plaats van in Gaza, zoals de Ottomanen hadden verwacht, terwijl bij Megiddo de doorbraak plaatsvond aan de Middellandse Zeekust aan het westelijke uiteinde van de frontlinie, toen het over de hele linie werd verwacht. de Jordaan.

Syrische campagne

Achtervolging naar Damascus

Luitenant-generaal Chauvel leidt mars door Damascus door Australische, Britse, Franse, Indiase en Nieuw-Zeelandse eenheden, 2 oktober 1918

De oorlog in Palestina was voorbij, maar in Syrië duurde nog een maand. Het uiteindelijke doel van de legers van Allenby en Feisal was Damascus . Twee afzonderlijke geallieerde colonnes marcheerden richting Damascus. De eerste, voornamelijk bestaande uit Australische en Indiase cavalerie, naderde vanuit Galilea, terwijl de andere kolom, bestaande uit Indiase cavalerie en de ad hoc- militie die TE Lawrence volgde, noordwaarts reisde langs de Hejaz-spoorweg . Australische Light Horse-troepen marcheerden op 1 oktober 1918 zonder tegenstand Damascus binnen, ondanks de aanwezigheid van zo'n 12.000 Ottomaanse soldaten in de Baramke-kazerne . Majoor Olden van het Australische 10th Light Horse Regiment ontving om 07.00 uur de officiële overgave van de stad bij de Serai. Later die dag kwamen Lawrence's ongeregelde Damascus binnen.

De inwoners van de regio verschilden sterk in hun achtergrond, religieuze overtuigingen en politieke opvattingen. In de oostelijke Hauran bestond het grootste deel van de bevolking uit Druzen, terwijl in de Jaulan meer Circassians, Metawala en enkele Algerijnse kolonisten woonden. Het zuidelijke Jaulan-district was arm en rotsachtig en ondersteunde een zeer kleine populatie en groepen nomaden van de Wuld Ali in de oostelijke woestijn, terwijl het noorden vruchtbaarder is met een grote Circassian-kolonie in en rond Kuneitra . Het noordwestelijke Jaulan-district bevat enkele Metawala-dorpen en enkele Algerijnse kolonies in het oosten, geïntroduceerd door de emir Abdul Qadir nadat hij in de jaren 1850 zijn toevlucht had gezocht in Damascus . Daartussenin bevinden zich Arabieren die lijken op die in de Nukra-vlakte; terwijl in het oosten bedoeïenen Arabieren zijn.

De opmars naar Amman, tijdens de derde Transjordanië aanval van de Slag bij Megiddo, en naar Damascus tegen het einde van de oorlog resulteerde in de hoogste incidentie van malaria 'die ooit door Australische troepen is geleden'.

Inname van Aleppo

Aleppo, de derde grootste stad van het Ottomaanse Rijk, werd op 25 oktober ingenomen . De Ottomaanse regering was best bereid deze niet-Turkse provincies op te offeren zonder zich over te geven. Terwijl deze strijd woedde, stuurde het Ottomaanse Rijk een expeditieleger naar Rusland om de etnische Turkse elementen van het rijk uit te breiden. Pas na de overgave van Bulgarije, waardoor het Ottomaanse rijk in een kwetsbare positie kwam voor een invasie, werd de Ottomaanse regering op 30 oktober 1918 gedwongen een wapenstilstand te ondertekenen in Mudros en gaf ze zich twee dagen later over.

Overzicht

De Britten en hun Dominions leden in totaal 51.451 slachtoffers: 12.873 doden/vermisten, 37.193 gewonden en 1.385 gevangengenomen. Nog eens 503.377 werden in het ziekenhuis opgenomen als niet-gevechtsslachtoffers, meestal door ziekte; 5.981 van deze stierven, en de meeste van de rest werden weer aan het werk. Het is niet bekend hoeveel van de niet-gevechtsslachtoffers in ernstig genoeg toestand waren om evacuatie uit het theater te vereisen, hoewel een vergelijking met de campagne in Mesopotamië (waar 19% werd geëvacueerd) zou suggereren dat het aantal rond de 100.000 ligt. Indiase niet-gevechtsslachtoffers zijn onbekend, terwijl Indiase gevechtsslachtoffers 10.526 waren: 3.842 doden, 6.519 gewonden en 165 vermist / gevangengenomen.

Totale Ottomaanse verliezen zijn moeilijker in te schatten, maar vrijwel zeker veel groter: een heel leger ging verloren in de gevechten en het Ottomaanse Rijk stuurde een groot aantal troepen naar het front gedurende de drie jaar van strijd. De Amerikaanse historicus Edward J. Erickson, met toegang tot de Ottomaanse archieven, probeerde de Ottomaanse oorlogsslachtoffers van deze campagne in 2001 te schatten. Hij probeerde niet de verliezen als gevolg van ziekte te schatten voor deze campagne, maar merkte op dat de Ottomanen ongeveer 2,66 keer zoveel hadden aantal doden door ziekte als KIA gedurende de hele oorlog (466.759 v 175.220), waarbij de hoogste verhouding tussen niet-gevechtsslachtoffers en oorlogsslachtoffers wordt gevonden in de Kaukasus en Mesopotamië. Zijn schattingen voor Ottomaanse slagslachtoffers waren als volgt:

 • Sinaï 1915: 1.700 (192 KIA, 381 WIA, 727 MIA, 400 krijgsgevangenen)
 • Sinaï 1916: 1.000 (250 KIA, 750 WIA)
 • 1e Gaza 1917: 1.650 (300 KIA, 750 WIA, 600 POW)
 • 2e Gazastrook 1917: 1.660 (82 KIA, 1.336 WIA, 242 MIA)
 • 3e Gaza/Jeruzalem 1917: 28.057 (3.540 KIA, 8.982 WIA, 9.100 MIA, 6.435 POW)
 • 2e Jordan 1918: 3.000 (1.000 KIA, 2.000 WIA)
 • Megiddo/Syrië 1918: 101.300 (10.000 KIA, 20.000 WIA, 71.300 krijgsgevangenen)

Een totaal van 138.367 gevechtsslachtoffers (15.364 KIA, 34.199 WIA, 10.069 MIA, 78.735 POW). De WIA-cijfers bevatten alleen onherstelbare verliezen (kreupel of later overleden aan hun verwondingen). Afgaand op de schattingen van de Erickson, overtrof het totale aantal gewonden met 2,5:1 voor de oorlog. Het toepassen van dezelfde verhouding op de Sinaï en Palestina-campagne levert een totaal aantal slachtoffers op van ongeveer 189.600 (15.364 KIA, 10.069 MIA, 85.497 WIA, 78.735 POW). Bovendien impliceert zijn vermelde verhouding van sterfgevallen door ziekten tot KIA ongeveer 40.900 sterfgevallen door ziekten in de Sinaï-Palestina. Dit zou neerkomen op een totaal aantal slachtoffers van ongeveer 230.500 (15.364 KIA, 10.069 MIA, 40.900 overleden aan ziekte, 85.497 WIA/DOW, 78.735 POW).

Ondanks de onzekerheid van het aantal slachtoffers, zijn de historische gevolgen van deze campagne gemakkelijk te onderscheiden. De Britse verovering van Palestina leidde rechtstreeks tot het Britse mandaat over Palestina en Trans-Jordanië, dat op zijn beurt de weg vrijmaakte voor de oprichting van de staten Israël, Jordanië, Libanon en Syrië .

Zie ook

Opmerkingen:

voetnoten

citaten

Referenties

 • "12th Light Horse Regiment War Diary (februari-december 1916, februari 1918)" . Dagboeken Eerste Wereldoorlog AWM4, 10-17-2, 13 . Canberra: Australisch oorlogsmonument. 1916-1918.
 • "1st Light Horse Brigade War Diary (mei, juni 1916)" . Dagboeken Eerste Wereldoorlog AWM4, 10-1-22, 23 . Canberra: Australisch oorlogsmonument. 1916.
 • "2nd Light Horse Brigade War Diary (november 1915 - september 1916)" . Dagboeken Eerste Wereldoorlog AWM4, 10-2-10 & 20 . Canberra: Australisch oorlogsmonument. 1915-1916.
 • "3rd Light Horse Brigade War Diary (april, juni, september 1916, maart 1917)" . Eerste Wereldoorlog dagboeken AWM4, 10-3-15, 17, 20, 26 . Canberra: Australisch oorlogsmonument. 1916-1917.
 • "Anzac Mounted Division Generale Staf Oorlogsdagboek (maart 1917)" . Eerste Wereldoorlog dagboeken AWM4, 1-60-13 deel 1 . Canberra: Australisch oorlogsmonument. 1917.
 • "Imperial Mounted Division Generale Staf Oorlogsdagboek (februari-maart 1917)" . Eerste Wereldoorlog dagboeken AWM4, 1-56-1 deel 1 . Canberra: Australisch oorlogsmonument. 1917. Gearchiveerd van het origineel op 21 maart 2011 . Ontvangen 31 januari 2011 .
 • Australische leger (1902). Mounted Service Manual voor bereden troepen van het Australische Gemenebest . Sydney: Overheidsprinter. OCLC 62574193 .
 • Inlichtingen Sectie; Egyptische Expeditiemacht; Leger van Groot-Brittannië (1917). Militair handboek over Palestina (1e voorlopige ed.). Caïro: regeringspers. OCLC 220305303 .
 • De officiële namen van de veldslagen en andere gevechten uitgevochten door de strijdkrachten van het Britse rijk tijdens de Grote Oorlog, 1914-1919, en de Derde Afghaanse Oorlog, 1919: Verslag van de Battles Nomenclature Committee zoals goedgekeurd door de legerraad gepresenteerd aan het parlement op bevel van Zijne Majesteit . Londen: Overheidsprinter. 1922. OCLC 29078007 .
 • Blenkinsop, Layton John; Rainey, John Wakefield, eds. (1925). Geschiedenis van de Groote Oorlog Gebaseerd op officiële documenten Veterinaire diensten . Londen: HMSO . OCLC 460717714 .
 • Bostock, Harry P. (1982). The Great Ride: The Diary of a Light Horse Brigade Scout, World War 1 . Perth: Artlook-boeken. OCLC 12024100 .
 • Bou, Jean (2009). Light Horse: Een geschiedenis van de gemonteerde arm van Australië . Geschiedenis van het Australische leger. Port Melbourne: Cambridge University Press. ISBN 978-0-521-19708-3.
 • Bowman-spruitstuk, MGE (1923). Een overzicht van de Egyptische en Palestijnse campagnes, 1914-1918 (2e ed.). Catham: The Institute of Royal Engineers, W. & J. Mackay & Co. OCLC 224893679 .
 • Bruce, Anthony (2002). The Last Crusade: The Palestine Campaign in de Eerste Wereldoorlog . Londen: John Murray. ISBN 978-0-7195-5432-2.
 • Carver, Michael, veldmaarschalk Lord (2003). Het National Army Museum Book of The Turkish Front 1914-1918: de campagnes in Gallipoli, in Mesopotamië en in Palestina . Londen: Pan Macmillan. ISBN 978-0-283-07347-2.
 • Chappell, Mike (2002). Britse cavalerie-uitrusting 1800-1941 . No. 138 Men-at-Arms (herziene red.). Oxford: Osprey Publishing. OCLC 48783714 .
 • Coulthard-Clark, Chris (1998). Waar Australiërs vochten: The Encyclopedia of Australia's Battles . St Leonards, Sydney: Allen en Unwin. ISBN 978-1-86448-611-7.
 • Cutlack, Frederic Morley (1941). De Australische Flying Corps in de westelijke en oostelijke theaters van de oorlog, 1914-1918 . Officiële geschiedenis van Australië in de oorlog van 1914-1918 . Vol. VIII (11e ed.). Canberra: Australisch oorlogsmonument. OCLC 220900299 .
 • Dennis, Pieter; Jeffrey Gr; Ewan Morris; Robin Prior; Jean Bou (2008). The Oxford Companion to Australische militaire geschiedenis (2e ed.). Melbourne: Oxford University Press, Australië en Nieuw-Zeeland. OCLC 489040963 .
 • DiMarco, Louis A. (2008). War Horse: Een geschiedenis van het militaire paard en ruiter . Yardley, Pennsylvania: Westholme Publishing. OCLC 226378925 .
 • Downes, Rupert M. (1938). "De campagne in de Sinaï en Palestina" . In Butler, Arthur Graham (red.). Gallipoli, Palestina en Nieuw-Guinea (Deel II) . Officiële geschiedenis van de medische diensten van het Australische leger, 1914-1918. Vol. Ik (2e ed.). Canberra: Australisch oorlogsmonument. blz. 547-780. OCLC 220879097 .
 • Duguid, de broer van Charles Scotty; Ministerie van Repatriëring Australië (1919). Desert Trail: Met het Light Horse door de Sinaï naar Palestina . Adelaide: WK Thomas & Co. OCLC 220067047 .
 • Erickson, Edward J. (2001). Besteld om te sterven: Een geschiedenis van het Ottomaanse leger in de Eerste Wereldoorlog: Forward door generaal Hüseyiln Kivrikoglu . Nr. 201 Bijdragen in militaire studies. Westport Connecticut: Greenwood Press. OCLC 43481698 .
 • Erickson, Edward J. (2007). Gooch, John; Reid, Brian Holden (red.). De effectiviteit van het Ottomaanse leger in de Eerste Wereldoorlog: een vergelijkende studie . Cass Militaire Geschiedenis en Beleid Series, No. 26. Milton Park, Abingdon, Oxon: Routledge. ISBN 978-0-203-96456-9.
 • Esposito, Vincent, uitg. (1959). De West Point Atlas van Amerikaanse oorlogen . Vol. 2. New York: Frederick Praeger Press. OCLC 5890637 .
 • Evans- Pritchard, EE (1954). De Sanusi van Cyrenaica . Oxford: Clarendon Press. OCLC 13090805 .
 • Fromkin, David (2009). Een vrede om alle vrede te beëindigen: de val van het Ottomaanse rijk en de oprichting van het moderne Midden-Oosten . Macmillan. ISBN 978-0-8050-8809-0.
 • Grainger, John D. (2006). De slag om Palestina, 1917 . Woodbridge: Boydell Press. ISBN 978-1-84383-263-8.
 • Groot-Brittannië, leger, Egyptische expeditiemacht: handboek over Noord-Palestina en Zuid-Syrië (1e voorlopige ed. 9 april). Caïro: regeringspers. 1918. OCLC 23101324 .
 • Gullett, Henry S.; Barrett, Charles, red. (1919). Australië in Palestina . David Baker (kunstredacteur). Sydney: Angus & Robertson. OCLC 224023558 .
 • Gullett, Henry S. (1941). De Australische keizerlijke strijdmacht in de Sinaï en Palestina, 1914-1918 . Officiële geschiedenis van Australië in de oorlog van 1914-1918. Vol. VII (11e ed.). Canberra: Australisch oorlogsmonument. OCLC 220900153 .
 • Hamilton, Patrick M. (1996). Riders of Destiny: The 4th Australian Light Horse Field Ambulance 1917-18: een autobiografie en geschiedenis . Gardenvale, Melbourne: Meestal onbezongen militaire geschiedenis. ISBN 978-1-876179-01-4.
 • Hart, Peter (2013). De Grote Oorlog: een gevechtsgeschiedenis van de Eerste Wereldoorlog . Oxford Universiteit krant. OCLC 1257340010 .
 • Hill, Alec Jeffrey (1978). Chauvel of the Light Horse: een biografie van generaal Sir Harry Chauvel, GCMG, KCB . Melbourne: Melbourne University Press. ISBN 978-0-522-84146-6.
 • Hughes, Matthew (1999). Gooch, John; Reid, Brian Holden (red.). Allenby en Britse strategie in het Midden-Oosten 1917-1919 . Militaire geschiedenis en beleid. Vol. I. Londen: Frank Cass. OCLC -470338901 .
 • Hughes, Matthew, uitg. (2004). Allenby in Palestina: Het Midden-Oosten Correspondentie van veldmaarschalk Burggraaf Allenby juni 1917 - oktober 1919 . Leger Records Society. Vol. XXII. Stroud, Gloucestershire: Sutton. ISBN 978-0-7509-3841-9.
 • Hurley, Frank; Daniel O'Keefe (1986). Hurley at War: de fotografie en dagboeken van Frank Hurley in twee wereldoorlogen . Sydney: Fairfax Library in samenwerking met Daniel O'Keefe. OCLC 16709045 .
 • Jones, Ian (1987). Het Australische lichte paard . Australiërs in oorlog. Sydney: Time-Life Books (Australië) en J. Ferguson. OCLC 18459444 .
 • Keegan, John (1998). De Eerste Wereldoorlog . New York: Random House Press. ISBN 978-0-3754-0052-0.
 • Kempe, Humphrey (1973). Deelname . Melbourne: Hawthorn Press. OCLC 1057436 .
 • Keogh, EG; Joan Graham (1955). Suez naar Aleppo . Melbourne: Directoraat Militaire Training door Wilkie & Co. OCLC 220029983 .
 • Kinloch, Terry (2007). Devils on Horses: In de woorden van de Anzacs in het Midden-Oosten 1916-1919 . Auckland: Exisle Publishing. ISBN 978-0-908988-94-5.
 • Lewis, Paul (2014). Voor Kent en Country . Brighton: Reveille Press. ISBN 978-1-9083-3614-9.
 • Liman von Sanders, Otto (1919). Fünf Jahre Türkei (in het Duits). Berlijn: Scherl . Ontvangen 11 januari 2015 .
 • Lindsay, Neville (1992). Gelijk aan de taak: The Royal Australian Army Service Corps . Vol. I. Kenmore: Historia-producties. OCLC 28994468 .
 • Macmunn, George Fletcher; Falls, Cyril Bentham (1996) [1928]. Militaire operaties: Egypte en Palestina, vanaf het uitbreken van de oorlog met Duitsland tot juni 1917 . Geschiedenis van de Grote Oorlog op basis van officiële documenten door de directie van het Comité van Keizerlijke Defensie. Vol. I. bijbehorende Map Case (2e (repr.) Imperial War Museum en The Battery Press, Londen en Nashville, TN ed.). Londen: HMSO. ISBN 0-89839-241-1.
 • Macmunn, GF; Falls, C. (1930). Militaire operaties: Egypte en Palestina, van juni 1917 tot het einde van de oorlog, deel I. Geschiedenis van de Grote Oorlog op basis van officiële documenten door de directie van het Comité van Keizerlijke Defensie. Vol. II. bijbehorende Map Case (1st ed.). Londen: HMSO. OCLC 6823528 .
 • Macmunn, GF; Falls, C. (1930). Militaire operaties: Egypte en Palestina, van juni 1917 tot het einde van de oorlog, deel II . Geschiedenis van de Grote Oorlog op basis van officiële documenten door de directie van het Comité van Keizerlijke Defensie. Vol. II. bijbehorende Map Case (1st ed.). Londen: HMSO. OCLC 656066774 .
 • McPherson, Joseph W. (1985) [1983]. Carman, Barry; McPherson, John (red.). De man die van Egypte hield: Bimbashi McPherson . Londen: Ariel Boeken BBC. ISBN 978-0-563-20437-4.
 • Manuel, Frank E. (1955). "De Palestijnse kwestie in de Italiaanse diplomatie, 1917-1920". Het tijdschrift voor moderne geschiedenis . XXVII (3): 263-80. doi : 10.1086/237809 . S2CID 154362416 .
 • Massey, William Thomas (1920). Allenby's laatste triomf . Londen: Constable & Co. OCLC 345306 . Ontvangen 11 januari 2015 .
 • Moore, A. Briscoe (1920). The Mounted Riflemen in de Sinaï en Palestina: Het verhaal van de kruisvaarders van Nieuw-Zeeland . Christchurch: Whitcombe & Tombs. OCLC 561949575 .
 • Montjovet-Basset, Luc (december 2000). "Courrier des Lecteurs" [Lezersbrieven]. Avions: Toute l'Aéronautique et son histoire (in het Frans) (93): 2-4. ISSN 1243-8650 .
 • Neulen, Hans-Werner & Cony, Christophe (augustus 2000). "Les aigles du Kaiser en Terre Sainte" [The Kaiser's Eagles in het Heilige Land]. Avions: Toute l'Aéronautique et son histoire (in het Frans) (89): 34-43. ISSN 1243-8650 .
 • Neulen, Hans-Werner & Cony, Christophe (september 2000). "Les aigles du Kaiser en Terre Sainte" [The Kaiser's Eagles in het Heilige Land]. Avions: Toute l'Aéronautique et son histoire (in het Frans) (90): 38-46. ISSN 1243-8650 .
 • Paget, GCHV Markies van Anglesey (1994). Egypte, Palestina en Syrië 1914-1919 . Een geschiedenis van de Britse cavalerie 1816-1919. Vol. V. Londen: Leo Cooper. ISBN 978-0-85052-395-9.
 • Palazzo, Albert (2001). Het Australische leger: een geschiedenis van zijn organisatie 1901-2001 . Zuid-Melbourne: Oxford University Press. OCLC 612818143 .
 • Paterson, AB (1934). "Gelukkige verzendingen" . Sydney: Angus & Robertson. OCLC -233974420 .
 • Perry, Roland (2009). The Australian Light Horse: The Magnificent Australian Force en zijn beslissende overwinningen in Arabië in de Eerste Wereldoorlog . Sydney: Hachet. ISBN 978-0-7336-2272-4.
 • Powles, C. Guy; A. Wilkie (1922). De Nieuw-Zeelanders in de Sinaï en Palestina . Officiële Geschiedenis De inspanning van Nieuw-Zeeland in de Grote Oorlog. Vol. III. Auckland: Whitcombe en graven. OCLC 2959465 .
 • Preston, RMP (1921). The Desert Mounted Corps: een verslag van de cavalerie-operaties in Palestina en Syrië 1917-1918 . Londen: Constable & Co. OCLC 3900439 .
 • Pugsley, Christoper (2004). The Anzac Experience: Nieuw-Zeeland, Australië en Empire in de Eerste Wereldoorlog . Auckland: Rietboeken. ISBN 978-0-7900-0941-4.
 • Cecil Sommers (1919). "Tijdelijke kruisvaarders" . Londen: John Lane, The Bodley Head. OCLC 6825340 .
 • Wavell, veldmaarschalk Earl (1968) [1933]. "De Palestijnse Campagnes". In Sheppard, Eric William (red.). Een korte geschiedenis van het Britse leger (4e ed.). Londen: Constable & Co. OCLC 35621223 .
 • Woodward, David R. (2006). Hel in het Heilige Land: de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten . Lexington: The University Press van Kentucky. ISBN 978-0-8131-2383-7.
 • Woodward, David R. (2006). Vergeten soldaten van de Eerste Wereldoorlog: verloren stemmen van het Midden-Oosten . Stroud: Uitgeverij Tempus. ISBN 0752438549.

Externe links